I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Produktstatusdefinisjoner

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om produktsynlighet og -status i Merchant Center Next, kan du klikkeher
Trenger du hjelp med et bestemt produkt?
Hvis et produkt ikke er godkjent, kan du se feilmeldingen på «Diagnostikk»-siden (i «Produkter»-delen) i Merchant Center. For å se spesifikk veiledning for hvordan du korrigerer feilen, hold markøren over hjelp-ikonet , og klikk på «Finn ut mer»-linken.

Når du har sendt inn produktinformasjon til Merchant Center, får hvert produkt en status. Statusen signaliserer om produktet er kvalifisert for visning på destinasjonen du har valgt (for eksempel annonser). Du kan se statusen på «Oversikt»- eller «Produkter»-siden i Merchant Center.

Slik ser du statusen for produktene dine:

• Du kan se et sammendrag som gjelder spesielt for hver destinasjon, i de forskjellige diagrammene på «Oversikt»-siden.
  • I navigasjonsmenyen velger du Produkter og deretter Alle produkter for å se en liste over alle produktene dine og tilhørende status.

I avsnittene nedenfor beskriver vi produktstatusdefinisjonene for disse områdene i Merchant Center.

På denne siden

Slik sjekker du statusen for produktene dine

På «Oversikt»-siden

For å se statusen for produktene dine på ulike destinasjoner (for eksempel annonser eller kostnadsfrie oppføringer), gå til «Oversikt»-siden.

I denne illustrasjonen vises Shopping-annonser, Kjøp på Google-oppføringer og paneler med kostnadsfrie oppføringer på Oversikt-siden i Merchant Center

På «Alle produkter»-siden

Gå til «Alle produkter»-siden for å se statusen for hvert produkt som er lagt til i kontoen din.

I denne illustrasjonen vises «Status»-kolonnen på «Alle produkter»-siden i Merchant Center

Produktstatuser

«Aktiv»

Aktive produkter er godkjent og kan vises i søkeresultater og annonsekampanjer. For annonser og kostnadsfrie oppføringer vises bare produkter som er på lager eller forhåndsbestilt. For å kunne vise produktene dine i annonser må du ha en aktiv kampanje i Google Ads.

Hvordan angir jeg tilgjengelighet for produktene mine?
Du kan angi tilgjengeligheten for produkter ved å endre den detaljerte produktinformasjonen direkte i Merchant Center eller legge til verdiene for in_stock eller preorder i attributtet for tilgjengelighet [availability] i produktfilen.

«Venter»

Ventende produkter vises ikke i annonser eller kostnadsfrie oppføringer før de er behandlet av Google. Hvis du ikke har brukt Merchant Center tidligere, og/eller hvis produkter venter på første gjennomgang, kan det ta opptil 3 virkedager for annonser og noen uker for andre funksjoner (for eksempel kostnadsfrie oppføringer).

Når du legger til en ny feed eller laster opp produktinformasjon til kontoen din for første gang, gjennomgår ekspertene våre kontoen din for å kontrollere at den overholder retningslinjene og kravene for Shopping, og at informasjonen samsvarer med spesifikasjonene for produktinformasjon.

Det kan også hende at du ser «Venter» i Merchant Center i følgende situasjon:

• Produktbildene er ikke gjennomsøkt ennå. Du trenger ikke å gjøre noe nå. Bildet ditt vises automatisk etter at vi har hentet det. Vi gir deg beskjed hvis det oppstår problemer. Prosessen er knyttet til programkravene og kan ta alt fra 3 virkedager til noen uker, både for annonser og andre funksjoner (for eksempel kostnadsfrie oppføringer).

Med mindre du oppdaterer produktinformasjonen, skal du bare laste opp feeden én gang. Hvis du laster opp en feed flere ganger, kan det føre til at prosessen starter på nytt.

«Ikke godkjent»

Merk: På «Alle produkter»-siden merkes produkter som ikke er godkjent, som «Ikke godkjent eller ugyldig».

Produktet ble ikke godkjent for en destinasjon og er ikke aktivt. Her er noen vanlige årsaker til at produkter ikke blir godkjent:

• Du må oppgi fraktinformasjon for produktene dine. Du må oppgi fraktkostnader hvis du målretter mot et land som krever fraktkostnader. Du kan konfigurere fraktkostnader for alle produkter med fraktinnstillingene for Merchant Center eller for bestemte produkter ved å bruke attributtet for frakt [shipping].
  • Behandling: Produktet ble avvist under den innledende feedbehandlingen, for eksempel på grunn av manglende obligatoriske attributter. Du kan se behandlingsproblemene for en bestemt datafeed ved å gå til Feeder, klikke på feednavnet på hovedsiden og deretter se problemene som gjelder spesielt for denne feeden, via Behandler-fanen. Du kan også se alle behandlingsproblemene samlet under Diagnostikk.
  • Brudd på retningslinjene: Nettstedet ditt eller bestemte produkter du har sendt inn, overholder ikke retningslinjene våre. Derfor har ekspertene våre ikke godkjent kontoen din eller de bestemte produktene dine. Du finner mer informasjon i retningslinjene og kravene for Shopping. Finn ut mer om ulike typer problemer i Merchant Center.
  • Brudd på retningslinjene for datakvalitet: Produktet ditt overholder ikke spesifikasjonen for produktinformasjon. Gå til Diagnostikk for å finne ut hvilke attributter som mangler, eller hvilke verdier som ikke er riktige. Hvis du har valgt å motta obligatoriske tjenestemeldinger, kan du også sjekke e-postvarslene dine.

Gå til «Diagnostikk» for å se rapportering om problemer for hele kontoen.

«Utløper»

Produktet utløper innen de neste tre dagene og kan ikke lenger vises i annonser eller kostnadsfrie oppføringer. Produktet kan fortsatt vises i søkeresultater frem til det utløper. Denne statusen vises bare på «Oversikt»-siden.

Produktet utløper av en av to grunner:

• Du har ikke oppdatert produktinformasjonen din i løpet av de siste 30 dagene. For å sikre at produktinformasjonen som vises i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer, alltid er oppdatert, utløper alle produkter etter 30 dager. Hvis du vil at produktene dine skal forbli aktive, må du oppdatere produktinformasjonen. Google sjekker også nettstedet ditt regelmessig, og produktene lastes automatisk inn på nytt hvis produktinformasjonen kan valideres – for eksempel ved å gjennomsøke strukturerte schema.org-data på produktlandingssidene.
  • Du bruker attributtet for utløpsdato [expiration_date] i produktinformasjonen, og utløpsdatoen er innen tre dager fra dagens dato. Hvis du oppdaterer produktinformasjonen daglig, kan du velge korte utløpsdatoer. Disse produktene får imidlertid statusen «Utløper» i kontoen. Finn ut mer om utløpsdato [expiration_date].