I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om hämtning senare

Med upphämtning senare kan du marknadsföra produkter som kan hämtas i butik enligt ett visst servicenivåavtal, oavsett om produkten finns tillgänglig i butiken eller inte. Med upphämtning senare kan du erbjuda kunderna flera olika leveransalternativ och använda dina butiker för att sticka ut från mängden. Fullständig lagerinformation krävs inte för upphämtning senare, till skillnad från andra funktioner för annonser för lokala butikslager.

I den här artikeln beskriver vi hur upphämtning senare fungerar och vad som krävs för att implementera funktionen.

Obs! Funktionen upphämtning senare stöds för närvarande inte av lokala gratisannonser och kan bara användas med annonser för lokala butikslager.

Om du vill marknadsföra produkter som finns i butik och kan hämtas omedelbart kan du läsa kraven för hämta i dag.

På den här sidan

Kvalificering

Med upphämtning senare kan du erbjuda kunderna en effektiv online-to-offline-upplevelse. För att vara kvalificerad för upphämtning senare måste webbplatsen uppfylla följande krav för datorer, mobila enheter och surfplattor:

• Visa alternativet för att hämta en produkt på målsidan eller i kassan.
  • Låt kunderna välja vilken butik beställningen ska skickas till.
    • Butiker kan visas efter att kunden klickar på en länk (t.ex. ”kolla tillgänglighet”) eller anger postnummer eller adress.
    • Kunden kan också välja butik i kassan efter att en vara lagts till i kundvagnen.
  • Visa varans pris på produktsidan.
    • Obs! Priset måste stämma överens med värdet för attributet pris [price] i det primära flödet. Om du vill ha en mer detaljerad översikt över vad som utgör en felaktig framställning kan du läsa vår policy om felaktig framställning.
  • Ange hämtningsdatum och hämtningsavgift (om tillämpligt).
    • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet. Om du vill ha en mer detaljerad översikt över vad som utgör en felaktig framställning kan du läsa vår policy om felaktig framställning.
  • Ange ett alternativ för att välja andra butiker.
    • Detta kan visas i kassan bredvid butiksvalet.
  • Du måste skicka en bekräftelse när beställningen finns att hämta (t.ex. ett e-postmeddelande eller sms).
  • Kunderna ska inte behöva ange sina betalningsuppgifter innan de ser dina leveransalternativ. Om du vill ha en mer detaljerad översikt över vad som utgör en felaktig framställning kan du läsa vår policy om felaktig framställning.
  • Kunder måste kunna slutföra beställningen (till exempel slutföra köpet eller reservera varan) på din webbplats.

Implementeringsalternativ

Det finns två alternativ för att implementera funktionen upphämtning senare:

Upphämtning senare med Shopping-annonser

Med upphämtning senare för Shopping-annonser kan du marknadsföra alla produkter som kan skickas till dina butiker för upphämtning. Med upphämtning senare med Shopping-annonser kan du snabbt komma igång med annonser för lokala butikslager eftersom det inte krävs något lagerflöde. I stället kan du lägga till hämtningsavtalet och hämtningsmetoden i ditt befintliga flöde för onlineprodukter.

Din webbplats måste uppfylla kraven för upphämtning senare ovan och du måste kunna ange i vilka av dina butiker det går att hämta onlinebeställningar.

Läs mer om hur du implementerar upphämtning senare för Shopping-annonser.

Upphämtning senare med annonser för lokala butikslager

Med upphämtning senare med annonser för lokala butikslager kan du marknadsföra produkter som inte finns i lager eller onlineprodukter som kan skickas till dina butiker tillsammans med produkter som finns i butik.

Utöver kraven för upphämtning senare som nämns ovan måste du också uppfylla kraven för lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) eller lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande).

Läs mer om hur du implementerar upphämtning senare för annonser för lokala butikslager.

Webbplatsrekommendationer

Utöver kraven ovan rekommenderar vi följande för webbplatsen:

• Kunderna ska inte behöva skapa ett konto för att se dina leveransalternativ (du kan till exempel erbjuda alternativet att betala som gäst).
  • Kunderna ska inte behöva ange sin adress för att se dina leveransalternativ.