In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over 'Later ophalen'

Met Later ophalen kunt u producten promoten die in de winkel kunnen worden opgehaald volgens een specifieke serviceovereenkomst (SLA), ongeacht de beschikbaarheid in de winkel. Met Later ophalen kunt u klanten meerdere leveringsopties aanbieden en uw winkels gebruiken als onderscheidende factor. Anders dan bij andere kenmerken voor advertenties met lokale voorraad is voor Later ophalen geen complete voorraadinformatie vereist.

In dit artikel leest u hoe Later ophalen werkt en wat de vereisten zijn om deze functie te implementeren.

Opmerking: De functie Later ophalen wordt momenteel niet ondersteund voor gratis lokale vermeldingen en kan alleen worden gebruikt bij advertenties met lokale voorraad.

Als u producten wilt promoten die meteen kunnen worden opgehaald in de winkel, gaat u naar de vereisten voor Vandaag ophalen.

Op deze pagina

Deelnamevereisten

Met de optie Later ophalen biedt u klanten de mogelijkheid om artikelen online te bestellen en offline op te halen. Als u in aanmerking wilt komen voor Later ophalen, moet uw website op desktops, mobiele apparaten en tablets aan de volgende vereisten voldoen:

• De optie om een product op te halen, wordt weergegeven op uw landingspagina of tijdens het betaalproces.
  • Klanten kunnen selecteren naar welke winkel hun bestelling wordt verzonden.
    • De winkels worden getoond nadat de klant op een link heeft geklikt (bijvoorbeeld Beschikbaarheid controleren) of een postcode of adres heeft ingevuld.
    • U kunt klanten ook pas tijdens het betaalproces, nadat ze artikelen aan hun winkelwagen hebben toegevoegd, een winkel laten selecteren.
  • De prijs van het artikel wordt op de productpagina getoond.
  • De ophaaldatum en ophaalkosten (indien van toepassing) worden duidelijk vermeld.
    • Deze informatie kan in uw betaalproces worden weergegeven bij de winkelkeuze. In ons Beleid voor verkeerde voorstelling vindt u meer uitleg over wat verkeerde voorstelling precies inhoudt.
  • Gebruikers moeten de mogelijkheid hebben om andere winkellocaties te selecteren
    • uit een lijst die wordt weergegeven tijdens het betaalproces.
  • U stuurt een bevestigingsbericht (bijvoorbeeld per e-mail of sms) wanneer de bestelling kan worden opgehaald.
  • Klanten hoeven hun betalingsgegevens niet in te vullen voordat ze uw leveringsopties kunnen bekijken. In ons Beleid voor verkeerde voorstelling vindt u meer uitleg over wat verkeerde voorstelling precies inhoudt.
  • Klanten kunnen hun bestelling op uw website afronden door, bijvoorbeeld, artikelen te kopen of reserveren.

Implementatieopties

Bij het implementeren van de functie Later ophalen heeft u 2 opties:

Later ophalen met Shopping-advertenties

Met Later ophalen voor Shopping-advertenties promoot u al uw producten die naar uw winkels kunnen worden verzonden om ze op te halen. Dankzij Later ophalen met Shopping-advertenties kunt u ook snel advertenties met lokale voorraad opnemen, omdat er geen voorraadfeed nodig is. In plaats daarvan voegt u de SLA voor ophalen en de ophaalmethode toe aan uw bestaande feed voor online producten.

Uw website moet voldoen aan de bovenstaande vereisten voor Later ophalen en u moet kunnen aangeven welke winkellocaties geschikt zijn voor het verwerken van online bestellingen.

Meer informatie over het implementeren van Later ophalen voor Shopping-advertenties

Later ophalen met advertenties met lokale voorraad

Met Later ophalen met advertenties met lokale voorraad promoot u aanbiedingen die niet op voorraad zijn, online producten die naar uw winkels kunnen worden verzonden en aanbiedingen die beschikbaar zijn in uw winkel.

Naast de bovenstaande vereisten voor Later ophalen moet u ook voldoen aan de vereisten van de door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig) of de door de verkoper gehoste winkelpagina (basis).

Meer informatie over het implementeren van de functie Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad

Aanbevelingen voor websites

Naast de bovenstaande vereisten voor websites geven we een paar aanbevelingen:

• Verplicht klanten niet een account te maken voordat ze uw leveringsopties kunnen bekijken (bied bijvoorbeeld de mogelijkheid om te betalen als gast).
  • Verplicht klanten niet hun adres in te vullen voordat ze uw leveringsopties kunnen bekijken.