I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Lösning: Kampanjöverlagring på fordonsbild: bildlänk [image_link]

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Ladda upp en ny bild

Några av bilderna på dina fordon till salu som visas på Google innehåller reklamtext eller störande element, som återförsäljarlogotyper, uppmaningar eller vattenstämplar. Tydliga bilder hjälper kunderna att få den information de behöver. Fordonsannonser måste därför innehålla en tydlig bild av fordonet, utan ytterligare reklamelement. Fordonsannonser som inte uppfyller det här kravet får varningar tills du har uppdaterat bilderna. Aktivera bildförbättringar för åtgärda bilderna automatiskt. Läs mer om bildkrav och riktlinjer för fordonsannonser

Anvisningar

Steg 1: Hitta de berörda produkterna

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Klicka på fliken Problem med vara för att se aktuella problem som påverkar dina produkter.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av alla problem:

• Klicka på nedladdningsknappen Download bredvid filterknappen Download, under diagrammet och ovanför listan över problem.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av ett visst problem:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på nedladdningsknappen Download i slutet av raden.

Visa en lista med upp till 50 produkter med det aktuella problemet:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas.

Steg 2: Granska och uppdatera bildlänkarna

1. Filtrera den nedladdade rapporten så att du bara ser produkter med följande:
    ”Problemrubrik” = Kampanjöverlagring på bild: bildlänk [image_link]
  2. Sök efter produkterna i din produktdata (med id:t) och se till att varje fordonsbild är av hög kvalitet utan överlagringar.
  3. Ändra webbadressen som du har skickat in för attributet bildlänk [image_link] så att den pekar på fordonsbilden utan överlagringar. Om du skickar in en ny webbadress i stället för att uppdatera den befintliga webbadressen med det nya innehållet tvingar du fram en snabbare hämtning av den nya bilden.

Steg 3: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:
  2. Kontrollera sedan att du har löst problemet genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Diagnostik.