I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Lägg till en kassalänk till dina gratisannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Den här artikeln gäller endast produkter som säljs i USA.

Du kan göra shoppingupplevelsen snabb och enkel för kunderna med hjälp av kassafunktionen. Den ger dem möjlighet att komma direkt till kassasidan via dina gratisannonser. Ett sätt att göra detta är att ange en webbadressmall för kassa- eller kundvagnssidan på kontonivå. Ett annat sätt är att aktivera kassan på den enskilda produktnivån genom att ange attributet kassalänksmall [checkout_link_template] i produktflödet.

På den här sidan:

Fördelar

All trafik från gratisannonser går vanligtvis till en säljares produktinformationssida. Därifrån gör vissa kunder sina köp. Med kassafunktionen kan kunder som är redo att göra köp gå direkt från en gratisannons till säljarens kassa- eller kundvagnssida. På så sätt kan säljarna behålla trafiken till sidan med produktinformation och samtidigt göra det enkelt för kunder som vill köpa produkten med en gång.

• Bättre resultat: Öka bruttovärdet och få högre konverteringsfrekvens.
  • Smidig shopping: Gör det enklare för kunder som är redo att handla att slutföra sina köp.
  • Enkelt deltagande: Det krävs nästan ingen ansträngning att delta.

Google rekommenderar att du aktiverar automatisk taggning i Merchant Center och länkar ditt Merchant Center-konto till din Google Analytics-egendom så att du kan spåra resultatet för den här funktionen.

Så fungerar det

Alla gratisannonser med produkter som har giltiga webbadresser till kassa eller kundvagn har en kassafunktion som omdirigerar kunder som är redo att köpa direkt till din kassa- eller kundvagnssida för de produkterna. Den befintliga länken Besök webbplats finns kvar för alla gratisannonser, så användare som vill veta mer om produkten kan besöka den befintliga produktinformationssidan.

Obs! Om du inför kassafunktionen kan det hända att kunderna inte ser produktinformationssidan på din webbplats innan de köper något. Det kan vara bra att tydligt visa produktvarningar och andra obligatoriska uppgifter på kassasidan (utöver produktinformationssidorna). Du kan också välja bort de här produkterna för den här funktionen.

En illustration av kassafunktionen som går direkt från Köp nu-knappen till säljarens kundvagn.

Minimikrav

• Du måste ha valt gratisannonser.
  • Du måste följa alla policyer för gratisannonser.
  • Du måste ange en giltig webbadress till kassan eller kundvagnen.

Gör så här

Du kan välja kassafunktionen genom att ange din webbadress på kontonivå eller produktnivå. Endast en metod tillåts, så se till att du bara väljer det på kontonivå eller produktnivå, inte båda.

Vi rekommenderar att du anger webbadressmallen på kontonivå (metod 1 nedan) om du har en allmän webbadressmall som gäller för alla dina produkter.

Vi rekommenderar att du använder alternativet med produktnivå (metod 2 nedan) om du har en anpassad webbadress till kassan eller kundvagnen och vill välja att visa några av dina produkter i kassan.

Krav för webbadressen till kassan

De webbadresser som du anger måste uppfylla följande krav:

1. De måste fungera med HTTP GET-metoden som gör det möjligt att lägga till en vara i kundvagnen eller kassan så att användarna kan slutföra köpet. Se exempel på webbadresser i nästa avsnitt.
  2. De måste ha samma domän som dina gratisannonser. Annars godkänns inte dina produkter för kassan.
  3. De måste dirigera kunden till en kassa- eller kundvagnssida som inte kräver inloggning.

Produkter från flöde/API

Metod 1: Välj det på kontonivå

Webbadressmallen du anger gäller för alla kvalificerade produkter om du väljer det på kontonivån. Se till att du inte skickar attributet [checkout_link_template] i produktflödet om du väljer det på kontonivån.

1. I Merchant Center klickar du på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och väljer Företagsinformation i menyn Verktyg.
  2. Öppna fliken Kassa och klicka på Inkludera länk till kundvagnen eller kassasidan.
  3. Lägg till webbadressen och klicka på Skicka.
  4. Testa webbadressen genom att klicka på Testa.
    1. Då väljs en produkt slumpmässigt, och kassasidan för produkten öppnas på en ny flik. Om det är problem med webbadressen visas en tom sida. Kontrollera att webbadressen är korrekt om en tom sida visas.

Mer information om formatering av webbadresser finns i avsnittet Webbadressformatering på kontonivå nedan.

Webbadressformatering på kontonivå

Säljare måste tillhandahålla en standardwebbadressmall som används på alla kvalificerade produkter i gratisannonser. Webbadressmallen ska innehålla parametern {id} så att kunderna leds till rätt kassaupplevelse:

• {id} (obligatoriskt): Kopplat till ett produkt-id. Google byter ut detta med produktdataattributet id [id].

Exempel på webbadressmall för kassa:

Webbadressmallen för kassa på kontonivå kan antingen innehålla de obligatoriska produktparametrarna som en del av frågesträngen eller som en del av sökvägen. Vi tänker oss att ditt produktflöde till exempel hade följande attribut:

title

color

item_group_id

id

Röda Google Malibu-solglasögon

röd

12345

12345-R

Gröna Google Malibu-solglasögon

grön

12345

12345-G

Exempel 1: Led användarna till butikens kundvagnssida:
https://www.mystore.com/cart?productid={id}

Om webbadressmallen ovan fungerar med din butik byter Google ut {id} med produkt-id:t från flödet. Användare omdirigeras till butikens kundvagnssida så att de kan slutföra köpet.

title id Webbadress

Röda Google Malibu-solglasögon

12345-R

https://www.mystore.com/cart?productId=12345-R

Gröna Google Malibu-solglasögon

12345-G

https://www.mystore.com/cart?productId=12345-G

Exempel 2: Led användarna till butikens kassasida:
https://www.mystore.com/checkout/{id}

Om webbadressmallen ovan fungerar med din butik byter Google ut {id} med produkt-id:t från flödet. Användare omdirigeras till butikens kassasida så att de kan slutföra köpet.

title id Webbadress

Röda Google Malibu-solglasögon

12345-R

https://www.mystore.com/checkout/12345-R

Gröna Google Malibu-solglasögon

12345-G

https://www.mystore.com/checkout/12345-G

Metod 2: Välj det på produktnivå

Lägg till en webbadress till kassan i produktflödet med hjälp av attributet kassalänksmall [checkout_link_template] om du vill använda kassafunktionen endast på vissa produkter eller om webbadressen använder andra parametrar än id. Du kan ladda upp webbadresser till kassan i ditt huvudproduktflöde eller använda ett tilläggsflöde. Du får inte ha angett en webbadress till kassa på kontonivå i Merchant Center-inställningarna om du väljer det här alternativet på produktnivå.

Webbadressformatering på produktnivå

Varje produktvariant ska ha en unik webbadress, och webbadressdomänen ska stämma överens med domänen som används för dina gratisannonser. Webbadressen omdirigerar användare till kassasidan där den specifika produktvarianten är tillagd och tillgänglig så att köpet kan slutföras.

Exempel på webbadress till kassa på produktnivå:

I det här exemplet uppdaterar du produktflödet med attributet kassalänksmall [checkout_link_template] och en unik kassalänk för varje produkt.

title item_group_id id

checkout_link_template

Röda Google Malibu-solglasögon

12345

12345-R

https://www.mystore.com/checkout?sku=12345-R

Gröna Google Malibu-solglasögon

12345

12345-G

https://www.mystore.com/checkout?sku=12345-G

Du kan också använda ett tilläggsflöde. I så fall kan du ladda upp ett tilläggsflöde med följande attribut:

id checkout_link_template
12345 https://www.mystore.com/checkout?sku=12345
67890 https://www.mystore.com/checkout?sku=67890

Välj bort det

Du kan välja att inte använda kassafunktionen. Det gör du genom att klicka på knappen Inkludera inte en länk till kundvagnen eller kassan och se till att det inte finns några värden i attributet kassalänksmall [checkout_link_template] i produktflödet.

Validering av webbadress

Vi säkerställer kontinuitet och en bra shoppingupplevelse genom att validera webbadresserna till kassor eller kundvagnar. Vi ser efter att de fungerar som tänkt och omdirigerar kunden till en giltig, fungerande kassa- eller kundvagnssida. Det här är en återkommande process som kan ta upp till 24 timmar att slutföra varje gång.

Obs! Google undersöker regelbundet kassa- eller kundvagnssidorna för att kontrollera att webbadressmallen fungerar som förväntat. Se till att du har gett Google Storebot åtkomst till webbplatsen.

Rekommendationer för målsidor

Om din kassa- eller kundvagnsupplevelse har all information som behövs för att skapa förtroende hos kunderna kommer den att hjälpa dem att slutföra sina köp mer effektivt. Det är viktigt att dina kunder kan kontrollera vem de köper från, vad de köper och hur mycket de betalar för det. Vi rekommenderar att du tydligt visar information om ditt varumärke och din beställning genom att se till att följande information är synlig på målsidan för kassan:

• Ditt varumärke: Det här gör det enklare för dina kunder att verifiera att de är på rätt ställe.
  • Produktinformation: Inkludera all relevant information, som bild, antal, pris och produktvarianter, som färg och storlek.
  • Pris: Användarna känner sig mer säkra på att de betalar rätt pris om det finns en kostnadsspecifikation.
  • Produktupplysningar: Du vill kanske visa produktvarningar och andra obligatoriska uppgifter på kassa- eller kundvagnssidan (utöver sidorna med produktinformation).

Tips! Vi rekommenderar att du ser till att de produkter du skickar till Google har fullständiga och korrekta dataattribut så att användarna kan känna sig trygga när de handlar. Du skickar kanske redan in följande information för vardera produkt. Överväg annars att uppdatera flödet med det här:

• returkostnader och returperiod
  • frakttider och fraktkostnader
  • lägsta ordervärde
  • gräns för fri frakt
  • Tillgänglighet

Genomsökta produkter

Lägg till kassalänkar till genomsökta produkter
Google hämtar aktuell information om dina produkter och erbjudanden direkt från din webbplats. Du kan märka upp dina produktsidor med en kundvagns- eller kassawebbadress med schemaattributet för kassalänksmall checkoutPageURLTemplate [checkout_link_template]. Webbadressen ska leda till en specifik produkt eller variant.

När produktsidorna är uppmärkta kan Google hämta webbadressen till kundvagnen eller kassan, och aktivera alternativet för kunder som är redo att köpa att gå direkt till målsidan för kundvagnen eller kassan från dina gratisannonser. Den befintliga länken Besök webbplats finns kvar för alla gratisannonser, så användare som vill veta mer om produkten kan besöka den befintliga produktinformationssidan.

Obs! Om du inför kassafunktionen kan det hända att kunderna inte ser produktinformationssidan på din webbplats innan de köper något. Det kan vara bra att tydligt visa produktvarningar och andra obligatoriska uppgifter på kassasidan (utöver produktinformationssidorna). Du kan också välja bort de här produkterna för den här funktionen.

Ta bort kassalänkar från genomsökta produkter
Om du vill ta bort kassafunktionen för dina genomsökta produkter tar du bort schemaattributet checkoutPageURLTemplate från dina produktsidor.

Obs! Produktdata som skickas via flöde eller Content API prioriteras framför genomsökt data.