I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Oppgi en link til kassen for de kostnadsfrie oppføringene dine

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Denne artikkelen gjelder bare for produkter som selges i USA.

Med betalingsfunksjonen kan du tilby kundene en rask og enkel handleopplevelse ved å gi dem muligheten til å gå direkte til betalingssiden eller handlekurven fra de kostnadsfrie oppføringene dine. Du kan blant annet gjøre dette ved å sende inn en nettadressemal for betalings- eller handlekurvsiden din på kontonivå. En annen metode er å aktivere betaling på enkeltproduktnivå ved å oppgi attributtet for mal for link til kassen [checkout_link_template] i produktfeeden.

På denne siden:

Fordeler

Vanligvis går all trafikk fra kostnadsfrie oppføringer til selgerens side med detaljert produktinformasjon. Deretter handler noen kunder der. Med betalingsfunksjonen kan kjøpsklare kunder gå direkte fra en kostnadsfri oppføring til selgerens betalings- eller handlekurvside. På denne måten kan selgerne beholde trafikken til siden med detaljert produktinformasjon, samtidig som det blir enkelt for alle som ønsker å handle.

• Bedre resultater: Oppnå høyere bruttoverdi for varer og høyere konverteringsfrekvenser.
  • Shopping: Bidra til at kjøpeklare kunder enkelt kan fullføre kjøp.
  • Enkelt å delta: Det kreves minimalt med innsats for å delta.

For å spore resultatene du oppnår med denne funksjonen, anbefaler Google at du slår på automatisk tagging i Merchant Center og knytter Merchant Center-kontoen din sammen med Google Analytics-området ditt.

Slik fungerer det

For kostnadsfrie oppføringer som har en gyldig betalings- eller handlekurvnettadresse, vises en betalingsfunksjon som viderekobler kundene direkte til betalings- eller handlekurvsiden. Alle kostnadsfrie oppføringer beholder «Gå til nettstedet»-linken de har fra før, slik at brukere som vil finne ut mer om produktet, kan gå til den eksisterende siden med detaljert produktinformasjon.

Merk: Hvis du implementerer betalingsfunksjonen, er det mulig at kundene ikke ser siden med detaljert produktinformasjon på nettstedet ditt før de handler. Det kan være lurt å oppgi produktadvarsler og annen obligatorisk informasjon på betalingssiden, i tillegg til på sidene med detaljert produktinformasjon. Eller du kan velge ikke å bruke denne funksjonen for enkelte produkter.

En illustrasjon av betalingsfunksjonen som fører brukeren direkte fra Kjøp nå-knappen til selgerens handlekurv.

Minstekrav

• Du må ha registrert deg for kostnadsfrie oppføringer.
  • Følg alle retningslinjene for kostnadsfrie oppføringer.
  • Du må oppgi en gyldig nettadresse til kassen eller handlekurven.

Veiledning

Du kan velge å bruke betalingsfunksjonen ved å oppgi nettadressen din på konto- eller produktnivå. Kun én metode er tillatt om gangen, så sørg for at du bare velger å bruke funksjonen på enten konto- eller produktnivå.

Hvis du har en generell nettadressemal som kan brukes for alle produktene dine, anbefaler vi at du angir nettadressemalen på kontonivå (metode 1 nedenfor).

Hvis du har en tilpasset nettadresse for betaling eller handlekurv og vil bruke betalingsfunksjonen for enkelte av produktene dine, anbefaler vi at du bruker alternativet på produktnivå (metode 2 nedenfor).

Krav til betalingsnettadresser

Nettadressene du oppgir, må oppfylle disse kriteriene:

1. De må støtte HTTP GET-metoden, som gjør det mulig å legge varer i handlekurven eller kassen, slik at brukerne kan fullføre kjøp. I den neste delen finner du eksempler på nettadresser.
  2. Domenet må samsvare med de kostnadsfrie oppføringene dine, ellers blir ikke produktene dine godkjent for kassen.
  3. De må viderekoble kunden til en betalings- eller handlekurvside som ikke krever pålogging.

Produkter fra feeden/API-et

Metode 1: Velg å bruke funksjonen på kontonivå

Hvis du velger å bruke funksjonen på kontonivå, brukes nettadressemalen du oppgir, for alle kvalifiserte tilbud. Hvis du velger å bruke funksjonen på kontonivå, må du sørge for at du ikke sender attributtet for mal for link til kassen [checkout_link_template] i produktfeeden.

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center, og velg Bedriftsinformasjon i «Verktøy»-menyen.
  2. Gå til betalingsfanen, og klikk på Ta med en link til handlekurven eller betalingssiden.
  3. Legg til nettadressen, og klikk på Send inn.
  4. Du kan teste nettadressen ved å klikke på Test.
    1. Da velges et tilfeldig produkt, og betalingssiden for det aktuelle produktet åpnes i en ny fane. Hvis det oppstår problemer med nettadressen, vises en tom side. Hvis du ser en tom side, anbefaler vi at du sjekker at nettadressen er riktig.

Hvis du vil ha mer informasjon om nettadresseformatering, kan du vise «Nettadresseformatering på kontonivå» nedenfor.

Nettadresseformatering på kontonivå

Selgere må oppgi en standard nettadressemal som skal brukes for alle kvalifiserte produkter i kostnadsfrie oppføringer. Nettadressemalen må inneholde {id}-parameteren for å sikre at kundene viderekobles til riktig betalingsopplevelse:

• {id} (obligatorisk): tilknyttet en produkt-ID. Google erstatter dette med attributtet for produktinformasjon for ID [id].

Eksempel på mal for betalingsnettadresse:

Malen for betalingsadresser på kontonivå kan angi de obligatoriske produktparameterne enten som en del av søkestrengen eller nettadressebanen. Hvis produktfeeden din eksempel inneholdt disse attributtene:

title [tittel]

color [farge]

item_group_id [varegruppe-ID]

id [ID]

Røde Google Malibu-solbriller

rød

12345

12345-R

Grønne Google Malibu-solbriller

grønn

12345

12345-G

Eksempel 1: Send brukerne til handlekurvsiden for butikken din:
https://www.mystore.com/cart?productid={id}

Hvis butikken din støtter nettadressemalen ovenfor, erstatter Google {id} med produkt-ID-en din fra feeden. Brukerne viderekobles til butikkens handlekurvside for å fullføre kjøpet.

title [tittel] id [ID] Nettadresse

Røde Google Malibu-solbriller

12345-R

https://www.mystore.com/cart?productId=12345-R

Grønne Google Malibu-solbriller

12345-G

https://www.mystore.com/cart?productId=12345-G

Eksempel 2: Send brukerne til betalingssiden for butikken din:
https://www.mystore.com/checkout/{id}

Hvis butikken din støtter nettadressemalen ovenfor, erstatter Google {id} med produkt-ID-en din fra feeden. Brukerne viderekobles til betalingssiden i butikken for å fullføre kjøpet.

title [tittel] id [ID] Nettadresse

Røde Google Malibu-solbriller

12345-R

https://www.mystore.com/checkout/12345-R

Grønne Google Malibu-solbriller

12345-G

https://www.mystore.com/checkout/12345-G

Metode 2: Velg å bruke funksjonen på produktnivå

Hvis du bare vil bruke betalingsfunksjonen for enkelte produkter, eller hvis nettadressen din bruker andre parametere enn ID, legger du til en betalingsnettadresse i produktfeeden ved å bruke attributtet mal for link til kassen[checkout_link_template]. Du kan laste opp betalingsadresser til hovedproduktfeeden, eller du kan bruke en ekstrafeed i tillegg. Hvis du vil bruke denne funksjonen på produktnivå, må du sørge for at du ikke har angitt en betalingsnettadresse på kontonivå i Merchant Center-innstillingene.

Nettadresseformatering på produktnivå

Hver produktvariant må ha en unik nettadresse, og nettadressedomenet må samsvare med domenet som brukes i de kostnadsfrie oppføringene. Denne nettadressen viderekobler brukere til betalingssiden med den spesifikke produktvarianten som er lagt til og kan kjøpes.

Eksempel på betalingsnettadresse på produktnivå:

I dette tilfellet må du oppdatere produktfeeden ved å bruke attributtet for mal for link til kassen [checkout_link_template] med en unik betalingslink for hvert produkt.

title [tittel] item_group_id [varegruppe-ID] id [ID]

checkout_link_template

Røde Google Malibu-solbriller

12345

12345-R

https://www.mystore.com/checkout?sku=12345-R

Grønne Google Malibu-solbriller

12345

12345-G

https://www.mystore.com/checkout?sku=12345-G

Du kan også bruke en ekstrafeed, og i så fall kan du laste opp en ekstrafeed med følgende attributter:

id [ID] checkout_link_template
12345 https://www.mystore.com/checkout?sku=12345
67890 https://www.mystore.com/checkout?sku=67890

Velg bort denne betalingsfunksjonen

For å melde deg ut av betalingsprogrammet velger du «Ikke ta med noen link til handlekurven eller betalingssiden» og sørger for at det ikke er lagt til noen verdier i attributtet mal for link til kassen [checkout_link_template] i produktfeeden din.

Nettadressevalidering

For å sikre kontinuitet og en god handleopplevelse sjekker vi at betalings- eller handlekurvnettadressene virker som forventet og viderekobler kundene til gyldige og fungerende betalings- eller handlekurvsider. Dette er en gjentakende prosess som kan ta opptil 24 timer å fullføre hver gang.

Merk: Google sjekker betalings- eller handlekurvsidene regelmessig for å se om nettadressemalen fungerer som forventet. Sørg for at du gir Google Storebot tilgang til nettstedet ditt.

Anbefalinger for landingssider

Hvis betalings- eller handlekurvopplevelsen din inneholder den riktige informasjonen som besvarer eventuelle kundebekymringer, blir det enklere for dem å gjennomføre kjøp mer effektivt. Det er viktig at kundene kan bekrefte hvem de kjøper fra, hva de kjøper, og hvor mye de må betale. Vi anbefaler at du tydelig formidler merkevaren og bestillingsdetaljene ved å sørge for at disse opplysningene er synlige på betalingslandingssiden:

• Merket ditt: Dette gjør det enkelt for kundene å sjekke at de er på riktig sted.
  • Produktinformasjon: Ta med alle relevante detaljer, som bilde, antall, pris og produktvarianter (for eksempel farge og størrelse).
  • Pris: Med kostnadsoversikter kan brukerne føle seg trygge på at de betaler riktig pris.
  • Produktopplysninger: Det kan være lurt å oppgi produktadvarsler og annen obligatorisk informasjon på betalings- eller handlekurvsiden, i tillegg til på sidene med detaljert produktinformasjon.

Tips: Vi anbefaler at produktene du oppgir til Google, inneholder fullstendige og korrekte dataattributter, slik at brukerne kan handle trygt. Hvis du ikke allerede sender inn følgende informasjon for hvert produkt, bør du vurdere å oppdatere feeden din slik at den inneholder

• returkostnader og -frister
  • leveringstider og -kostnader
  • minste bestillingsverdi
  • terskler for fri frakt
  • Tilgjengelighet

Gjennomsøkte produkter

Legg til betalingslinker i gjennomsøkte produkter
Google henter oppdatert informasjon om produktene og tilbudene dine direkte fra nettstedet ditt. Du kan merke opp produktsidene dine med nettadresser til handlekurven eller betalingssiden ved å bruke schema-attributtet checkoutPageURLTemplate [checkout_link_template]. Nettadressene må samsvare med bestemte produkter eller varianter.

Når du har merket opp produktsidene dine, kan Google hente nettadressene for betaling eller handlekurv og slå på alternativet for kjøpeklare kunder, slik at de viderekobles direkte til landingssidene for betaling eller handlekurv fra de kostnadsfrie oppføringene dine. Alle kostnadsfrie oppføringer beholder «Gå til nettstedet»-linken de har fra før, slik at brukere som vil finne ut mer om produktet, kan gå til den eksisterende siden med detaljert produktinformasjon.

Merk: Hvis du implementerer betalingsfunksjonen, er det mulig at kundene ikke ser siden med detaljert produktinformasjon på nettstedet ditt før de handler. Det kan være lurt å oppgi produktadvarsler og annen obligatorisk informasjon på betalingssiden, i tillegg til på sidene med detaljert produktinformasjon. Eller du kan velge ikke å bruke denne funksjonen for enkelte produkter.

Fjern betalingslinker fra gjennomsøkte produkter
For å fjerne betalingsfunksjonaliteten for de gjennomsøkte produktene dine, fjern schema-attributtet checkoutPageURLTemplate fra produktsidene dine.

Merk: Produktinformasjon som sendes via en feed eller Content API, prioriteres foran gjennomsøkte data.

Linker til relatert innhold