In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een betaallink toevoegen voor uw gratis vermeldingen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit artikel is alleen van toepassing op producten die te koop zijn in de Verenigde Staten.

Met de betaalfunctie kunnen uw klanten sneller en makkelijker winkelen door vanuit uw gratis vermeldingen rechtstreeks naar uw betaal- of winkelwagenpagina te gaan. Dit kan bijvoorbeeld door een URL-template voor uw betaal- of winkelwagenpagina op accountniveau aan te leveren. U kunt ook betalen op het niveau van afzonderlijke producten aanzetten door het kenmerk template voor betaallink [checkout_link_template] in te voeren in uw productfeed.

Op deze pagina:

Voordelen

Meestal gaat al het verkeer van gratis vermeldingen naar de productdetailpagina van de verkoper. Van daaruit doen sommige klanten dan een aankoop. Met de betaalfunctie kunnen klanten die willen kopen rechtstreeks van een gratis vermelding naar de betaal- of winkelwagenpagina van de verkoper gaan. Op deze manier kunnen verkopers verkeer naar hun pagina met productdetails blijven leiden, terwijl ze het klanten die meteen willen kopen makkelijk maken.

• Betere resultaten: Verhoog de bruto handelswaarde en de conversiepercentages.
  • Winkelgemak: Help klanten die meteen willen kopen hun aankoop soepeler af te ronden.
  • Deelnamegemak: U hoeft heel weinig te doen om deze functie te gebruiken.

Als u de prestaties van deze functie wilt bijhouden, raadt Google u aan autotagging aan te zetten in Merchant Center en uw Merchant Center-account en Google Analytics-property te koppelen.

Hoe het werkt

Bij gratis vermeldingen met een geldige betalings- of winkelwagen-URL wordt een betaaloptie getoond. Deze leiden klanten rechtstreeks naar uw betaal- of winkelwagenpagina voor producten met een geldige betalings-URL. De bestaande link 'Site bezoeken' blijft beschikbaar voor alle gratis vermeldingen. Zo kunnen gebruikers die meer informatie over het product willen naar de bestaande pagina met productdetails gaan.

Opmerking: Als u de betaalfunctie implementeert, gaan kopers mogelijk niet naar de productdetailpagina op uw site voordat ze een aankoop doen. Het is daarom een goed idee om productwaarschuwingen en andere vereiste kennisgevingen die op uw productdetailpagina's staan, ook duidelijk op de betaalpagina te zetten. U kunt er ook voor kiezen om deze functie niet te gebruiken voor producten met zulke waarschuwingen en kennisgevingen.

Een illustratie van de betaalfunctie die rechtstreeks van de knop Nu kopen naar de winkelwagen van de verkoper gaat.

Minimumvereisten

• U moet zijn aangemeld voor gratis vermeldingen
  • Houd u aan het beleid voor gratis vermeldingen.
  • Geef een geldige betaal- of winkelwagen-URL op

Instructies

U kunt de betaalfunctie aanzetten door uw URL op accountniveau of op productniveau op te geven. U mag maar één methode gebruiken. Zet de functie dus op accountniveau of op productniveau aan, maar niet op beide.

Als u een algemene URL-template heeft die van toepassing is op al uw producten, raden we u aan uw URL-template op accountniveau op te geven (methode 1 hieronder).

Als u een aangepaste betalings- of winkelwagen-URL heeft en u een subset van uw producten wilt aanmelden voor het betaalproces, raden we u aan de optie op productniveau te gebruiken (methode 2 hieronder).

Vereisten voor betalings-URL's

De URL's die u opgeeft, moeten:

1. De HTTP GET-methode ondersteunen, waarmee gebruikers een artikel aan de winkelwagen kunnen toevoegen of kunnen betalen, zodat gebruikers de aankoop kunnen afronden. U vindt URL-voorbeelden in het volgende gedeelte.
  2. Overeenkomen met het domein van uw gratis vermeldingen, anders worden uw producten niet goedgekeurd voor de betaalfunctie.
  3. De klant naar een betaal- of winkelwagenpagina leiden waarop gebruikers niet hoeven in te loggen.

Producten uit feed/API

Methode 1: Aanzetten op accountniveau

Als u de functie op accountniveau aanzet, wordt de URL-template die u opgeeft op alle in aanmerking komende producten toegepast. Zorg er ook voor dat u het kenmerk [checkout_link_template] niet in uw productfeed gebruikt.

1. Klik in uw Merchant Center op het icoon voor tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Bedrijfsinformatie in het menu Tools.
  2. Ga naar het tabblad Betalen en klik op Link toevoegen naar uw winkelwagen of betaalpagina.
  3. Voeg de URL toe en klik op Sturen.
  4. Klik op Testen om de URL te testen.
    1. Hiermee wordt een willekeurig product geselecteerd en wordt de betaalpagina voor dat product in een nieuw tabblad geopend. Als er problemen zijn met de URL, wordt een lege pagina getoond. Controleer in dit geval uw URL op fouten.

Voor meer informatie over de URL-notatie vouwt u 'URL-notatie op accountniveau' hieronder uit.

URL-notatie op accountniveau

Verkopers moeten een standaard URL-template aanleveren die wordt toegepast op alle in aanmerking komende producten voor gratis vermeldingen. De URL-template moet de parameter {id} bevatten om ervoor te zorgen dat kopers naar de juiste betaalpagina worden geleid:

• {id} (vereist): Gekoppeld aan een product-ID. Google vervangt dit door het kenmerk ID [id] voor productgegevens.

Voorbeeld van een template voor een betalings-URL:

In de template voor de betalings-URL op accountniveau kunt u de vereiste productparameters invoeren als onderdeel van de querytekenreeks of als onderdeel van het URL-pad. Stel dat uw productfeed de volgende kenmerken heeft:

title

color

item_group_id

id

Rode Google Malibu-zonnebril

rood

12345

12345-R

Groene Google Malibu-zonnebril

groen

12345

12345-Gr

Voorbeeld 1: Gebruikers naar de winkelwagenpagina van uw winkel leiden:
https://www.mystore.com/cart?productid={id}

Als uw winkel de bovenstaande URL-template ondersteunt, vervangt Google {id} door de product-ID uit uw feed. Gebruikers worden doorgestuurd naar de winkelwagenpagina van uw winkel om de aankoop af te ronden.

title id URL

Rode Google Malibu-zonnebril

12345-R

https://www.mystore.com/cart?productId=12345-R

Groene Google Malibu-zonnebril

12345-Gr

https://www.mystore.com/cart?productId=12345-Gr

Voorbeeld 2: Gebruikers naar de betaalpagina van uw winkel leiden:
https://www.mystore.com/checkout/{id}

Als uw winkel de bovenstaande URL-template ondersteunt, vervangt Google {id} door de product-ID uit uw feed. Gebruikers worden doorgestuurd naar de betaalpagina van uw winkel om de aankoop af te ronden.

title id URL

Rode Google Malibu-zonnebril

12345-R

https://www.mystore.com/checkout/12345-R

Groene Google Malibu-zonnebril

12345-Gr

https://www.mystore.com/checkout/12345-Gr

Methode 2: Aanzetten op productniveau

Als u de betaalfunctie alleen voor bepaalde producten wilt aanzetten of als uw URL andere parameters dan ID gebruikt, voegt u een betalings-URL toe aan uw productfeed met het kenmerk template voor betaallink [checkout_link_template]. U kunt betalings-URL's uploaden naar uw hoofdproductfeed of een aanvullende feed gebruiken. Als u de functie op productniveau aanzet, zorg dan dat u geen betalings-URL op accountniveau heeft ingevoerd in uw Merchant Center-instellingen.

URL-notatie op productniveau

Elke productvariant moet een unieke URL hebben en het URL-domein moet overeenkomen met het domein dat wordt gebruikt voor uw gratis vermeldingen. Deze URL leidt gebruikers om naar uw betaalpagina waaraan de specifieke productvariant voor aankoop is toegevoegd.

Voorbeeld van een betalings-URL op productniveau:

In dit voorbeeld updatet u uw productfeed met het kenmerk template voor betaallink [checkout_link_template], waarmee u voor elk product een unieke betaallink opgeeft.

title item_group_id id

checkout_link_template

Rode Google Malibu-zonnebril

12345

12345-R

https://www.mystore.com/checkout?sku=12345-R

Groene Google Malibu-zonnebril

12345

12345-Gr

https://www.mystore.com/checkout?sku=12345-Gr

Een andere optie is om een aanvullende feed te uploaden met de volgende kenmerken:

id checkout_link_template
12345 https://www.mystore.com/checkout?sku=12345
67890 https://www.mystore.com/checkout?sku=67890

Afmelden

Als u zich wilt afmelden voor het betaalprogramma, selecteert u de knop 'Geen link toevoegen naar uw winkelwagen of betaalpagina' en zorgt u ervoor dat er geen waarden zijn toegevoegd aan de template voor betaallink [checkout_link_template] in uw productfeed.

URL-validatie

We controleren via validatie of de betalings- of winkelwagen-URL's werken zoals verwacht en kopers naar een geldige, werkende betaal- of winkelwagenpagina leiden. Dit doen we om continuïteit en een goede winkelervaring te garanderen. Dit is een terugkerend proces dat elke keer tot 24 uur kan duren.

Opmerking: Google controleert betaal- en winkelwagenpagina's regelmatig om te checken of de URL-template werkt zoals verwacht. Zorg dat u Google Storebot toegang geeft tot uw site.

Aanbevelingen voor landingspagina's

Als uw betaalpagina of winkelwagen de informatie bevat die klanten nodig hebben om met vertrouwen te kopen, kunnen ze hun aankoop efficiënter afronden. Het moet voor uw klanten duidelijk zijn van wie ze kopen, wat ze kopen en hoeveel ze daarvoor betalen. We raden u aan uw merkinformatie en de bestelgegevens helder te communiceren door ervoor te zorgen dat de volgende gegevens zichtbaar zijn op de betaalpagina waarop klanten terechtkomen:

• Uw merk: Hieruit kunnen uw klanten afleiden dat ze op de juiste plek zijn.
  • Productinformatie: Vermeld alle relevante informatie, zoals de afbeelding, het aantal, de prijs en productvarianten zoals kleur en maat.
  • Prijs: Uitsplitsing van de kosten geeft gebruikers het vertrouwen dat ze de juiste prijs betalen.
  • Productkennisgevingen: Het is een goed idee om productwaarschuwingen en andere vereiste kennisgevingen niet alleen op de pagina's met productdetails, maar ook op de betaal- of winkelwagenpagina te vermelden.

Tip: We raden u aan om producten bij Google aan te leveren met volledige en nauwkeurige gegevenskenmerken, zodat gebruikers uw producten met vertrouwen kunnen kopen. Als u de volgende gegevens nog niet voor elk product indient, update uw feed dan met deze informatie:

• Retourkosten en retourperiode
  • Levertijden en verzendkosten
  • Minimale bestelwaarde
  • Drempelwaarden voor gratis verzending
  • Beschikbaarheid

Gecrawlde producten

Betaallinks toevoegen aan gecrawlde producten
Google haalt up-to-date informatie over uw producten en aanbiedingen rechtstreeks op van uw website. U kunt een winkelwagen- of betalings-URL aan uw productpagina's toevoegen met het schemakenmerk checkoutPageURLTemplate [checkout_link_template]. De URL moet overeenkomen met een specifiek product of specifieke variant.

Nadat u uw productpagina's heeft opgemaakt, kan Google de winkelwagen- of betalings-URL ophalen en de optie voor klanten die meteen willen kopen aanzetten. Zo worden ze rechtstreeks vanuit uw gratis vermeldingen naar de winkelwagen of betaalpagina gebracht. De bestaande link 'Site bezoeken' blijft beschikbaar voor alle gratis vermeldingen. Zo kunnen gebruikers die meer informatie over het product willen naar de bestaande pagina met productdetails gaan.

Opmerking: Als u de betaalfunctie implementeert, gaan kopers mogelijk niet naar de productdetailpagina op uw site voordat ze een aankoop doen. Het is daarom een goed idee om productwaarschuwingen en andere vereiste kennisgevingen die op uw productdetailpagina's staan, ook duidelijk op de betaalpagina te zetten. U kunt er ook voor kiezen om deze functie niet te gebruiken voor producten met zulke waarschuwingen en kennisgevingen.

Betaallinks verwijderen uit gecrawlde producten
Als u de betaaloptie voor uw gecrawlde producten wilt verwijderen, verwijdert u het schemakenmerk checkoutPageURLTemplate van uw productpagina's.

Opmerking: Productgegevens die via de feed of Content API worden doorgegeven, krijgen voorrang op gecrawlde gegevens.