Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kassalinkin lisääminen maksuttomiin listauksiin

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Tämä artikkeli koskee vain Yhdysvalloissa myytäviä tuotteita.

Kassaominaisuuden ansiosta asiakkaat voivat tehdä ostoksia nopeasti ja helposti, sillä kassan laskeutumissivulle tai ostoskoriin voi siirtyä suoraan maksuttomista listauksista. Voit tehdä tämän esimerkiksi lisäämällä kassa‑ tai ostoskorisivun URL-mallin tilitasolla. Toinen tapa on ottaa kassa käyttöön yksittäisen tuotteen tasolla lisäämällä tuotesyötteeseen kassalinkkimalli [checkout_link_template] ‐määrite.

Sisällys

Hyödyt

Tavallisesti kaikki liikenne ohjautuu maksuttomista listauksista kauppiaan tuotetietosivulle, jossa osa asiakkaista tekee ostoksen. Kassaominaisuuden avulla ostopäätöksen jo tehneet asiakkaat voivat siirtyä maksuttomasta listauksesta suoraan kauppiaan kassa‑ tai ostoskorisivulle. Näin kauppiaat voivat keventää tuotetietosivulle ohjautuvaa liikennettä ja samalla tehdä ostamisen helpommaksi asiakkaille.

• Paremmat tulokset: Voit saavuttaa paremman tilausten kokonaisarvon ja suuremman konversioprosentin.
  • Helpot ostokset: Ostopäätöksen jo tehneet asiakkaat voivat viedä ostoksen loppuun käden käänteessä.
  • Helppo käyttöönotto: Ominaisuuden saa käyttöön vaivatta.

Ennen kuin voit seurata tämän ominaisuuden tuloksia, Google suosittelee laittamaan automaattisen taggauksen päälle Kauppiaskeskuksessa ja linkittämään Kauppiaskeskus-tilin ja Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden.

Näin se toimii

Kassatoiminto näkyy kaikissa maksuttomissa listauksissa, joissa on ehdot täyttävä kassan tai ostoskorin URL-osoite. Kassatoiminnolla voit ohjata ostoaikeissa olevat asiakkaat suoraan tuotteen kassa‑ tai ostoskorisivulle. Nykyinen Siirry sivustolle ‑linkki näkyy edelleen kaikissa maksuttomissa listauksissa, joten käyttäjät, jotka haluavat lisätietoja tuotteesta, voivat siirtyä tuotetietosivulle.

Huom. Jos otat kassaominaisuuden käyttöön, asiakkaat eivät välttämättä näe sivustosi tuotetietosivua ennen ostoksen tekemistä. Jos tuotteisiin liittyy varoituksia tai ilmoituksia, ne kannattaa lisätä tuotetietosivujen lisäksi myös kassasivulle. Tällaiset tuotteet voi myös sulkea ominaisuuden ulkopuolelle.

Kuva siitä, kun kassaominaisuuden Osta nyt ‐painikkeesta siirrytään suoraan kauppiaan ostoskoriin

Vähimmäisvaatimukset

• Olet ottanut maksuttomat listaukset käyttöön.
  • Noudatat kaikkia maksuttomiin listauksiin liittyviä käytäntöjä.
  • Ilmoitat ehdot täyttävän URL-osoitteen kassa‑ tai ostoskorisivulle.

Ohjeet

Voit ottaa kassaominaisuuden käyttöön ilmoittamalla URL-osoitteen tili‑ tai tuotetasolla. Näistä tavoista voi käyttää vain jompaakumpaa, joten ota ominaisuus käyttöön joko tilitasolla tai tuotetasolla.

Jos sinulla on yleinen URL-malli, joka sopii kaikkiin tuotteisiisi, suosittelemme lisäämään URL-mallin tilitasolla (tapa 1 alla).

Jos sinulla on oma kassan tai ostoskorin URL-osoite ja haluat lisätä kassalle vain osan tuotteistasi, suosittelemme käyttämään tuotetason vaihtoehtoa (tapa 2 alla).

Kassan URL-osoitteen vaatimukset

Ilmoittamiesi URL-osoitteiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

1. Osoitteen on tuettava HTTP GET ‑menetelmää, joka mahdollistaa tuotteen lisäämisen ostoskoriin tai kassalle, jotta käyttäjät voivat tehdä ostoksen. Seuraavassa osiossa on esimerkkejä URL-osoitteista.
  2. Osoitteen on vastattava maksuttomien listausten verkkotunnusta. Muuten tuotteita ei hyväksytä kassalle.
  3. Osoitteen on ohjattava asiakas kassa‑ tai ostoskorisivulle, joka ei edellytä kirjautumista.

Syötteen/APIn tuotteet

Tapa 1: Käyttöönotto tilitasolla

Jos otat ominaisuuden käyttöön tilitasolla, URL-malli tulee käyttöön kaikissa hyväksyttävissä tuotteissa. Varmista, ettei tuotesyötteessä ole [checkout_link_template]-määritettä.

1. Klikkaa Kauppiaskeskuksessa työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Työkalut-valikosta Yritystiedot.
  2. Siirry Kassa-välilehdelle ja klikkaa Lisää linkki ostoskoriin tai kassasivulle.
  3. Lisää URL-osoite ja valitse Lähetä.
  4. Testaa URL-osoite klikkaamalla Testaa.
    1. Tuote valitaan satunnaisesti, ja kyseisen tuotteen kassasivu avautuu uudelle välilehdelle. Jos URL-osoitteessa on ongelmia, näet tyhjän sivun. Jos sivu on tyhjä, tarkista, että URL-osoite on oikea.

Jos haluat lisätietoja URL-osoitteiden muodosta, laajenna alla oleva "Tilitason URL-osoitteen muotoilu" ‐osio.

Tilitason URL-osoitteen muotoilu

Kauppiaiden on ilmoitettava vakiomuotoinen URL-malli, jota käytetään kaikissa ehdot täyttävissä maksuttomien listausten tuotteissa. Asiakkaan ohjaaminen oikealle kassasivulle edellyttää, että {id}-parametri on ilmoitettu URL-mallissa:

• {id} (pakollinen): Liitetty tuotetunnukseen. Google korvaa tämän tunnus [id] ‑tuotetietomääritteellä.

Esimerkki kassan URL-mallista:

Tilitasolla kassan URL-mallissa voi määrittää vaaditut tuoteparametrit joko osana kyselyn merkkijonoa tai URL-polussa. Esimerkki, jossa tuotesyötteessä on seuraavat määritteet:

title

color

item_group_id

id

Punaiset Google Malibu ‑aurinkolasit

punainen

12345

12345-R

Vihreät Google Malibu ‑aurinkolasit

vihreä

12345

12345-G

Esimerkki 1 Ohjaa käyttäjät kauppasi ostoskorisivulle:
https://www.mystore.com/cart?productid={id}

Jos kauppasi tukee yllä olevaa URL-mallia, Google korvaa {id}-parametrin syötteen tuotetunnuksella. Käyttäjät ohjataan kauppasi ostoskorisivulle viemään ostos loppuun.

title id URL-osoite

Punaiset Google Malibu ‑aurinkolasit

12345-R

https://www.mystore.com/cart?productId=12345-R

Vihreät Google Malibu ‑aurinkolasit

12345-G

https://www.mystore.com/cart?productId=12345-G

Esimerkki 2 Ohjaa käyttäjät kauppasi kassasivulle:
https://www.mystore.com/checkout/{id}

Jos kauppasi tukee yllä olevaa URL-mallia, Google korvaa {id}-parametrin syötteen tuotetunnuksella. Käyttäjät uudelleenohjataan kauppasi kassasivulle viemään ostos loppuun.

title id URL-osoite

Punaiset Google Malibu ‑aurinkolasit

12345-R

https://www.mystore.com/checkout/12345-R

Vihreät Google Malibu ‑aurinkolasit

12345-G

https://www.mystore.com/checkout/12345-G

Tapa 2: Käyttöönotto tuotetasolla

Jos haluat käyttää kassaominaisuutta vain tietyissä tuotteissa tai jos URL-osoitteesi käyttää muita kuin ID-parametreja, lisää kassan URL-osoite tuotesyötteeseen kassalinkkimalli [checkout_link_template] ‑määritteellä. Voit lisätä kassan URL-osoitteet ensisijaiseen tuotesyötteeseen tai käyttää lisäsyötettä. Jos otat ominaisuuden käyttöön tuotetasolla, varmista, ettei kassan URL-osoite ole käytössä tilitasolla Kauppiaskeskuksen asetuksissa.

Tuotetason URL-osoitteen muotoilu

Jokaisella tuoteversiolla on oltava yksilöllinen URL-osoite, ja URL-osoitteen verkkotunnuksen pitää vastata maksuttomissa listauksissa käytettävää verkkotunnusta. Tämä URL-osoite uudelleenohjaa käyttäjät kassasivulle, jossa tietty tuoteversio on valmiiksi valittuna ja ostettavissa.

Esimerkki kassan URL-osoitteesta tuotetasolla:

Tässä esimerkissä tuotesyötteeseen lisätään kassalinkkimalli [checkout_link_template] ‐määrite ja kullakin tuotteella on yksilöllinen kassalinkki.

title item_group_id id

checkout_link_template

Punaiset Google Malibu ‑aurinkolasit

12345

12345-R

https://www.mystore.com/checkout?sku=12345-R

Vihreät Google Malibu ‑aurinkolasit

12345

12345-G

https://www.mystore.com/checkout?sku=12345-G

Vaihtoehtoisesti voit toimittaa lisäsyötteen, johon on lisätty seuraavat määritteet:

id checkout_link_template
12345 https://www.mystore.com/checkout?sku=12345
67890 https://www.mystore.com/checkout?sku=67890

Käytöstä poistaminen

Jos haluat poistua kassaohjelmasta, valitse "Älä lisää linkkiä ostoskoriin tai kassasivulle" ‑painike ja varmista, ettei tuotesyötteen kassalinkkimalli [checkout_link_template] ‑määritteellä ole arvoja.

URL-osoitteen validointi

Validoimme kassan tai ostoskorin URL-osoitteet, jotta listaukset toimivat asiakkaille yhdenmukaisesti ja ostosten tekeminen on sujuvaa. Näin varmistamme, että ne toimivat oikein ja ohjaavat asiakkaat oikealle, voimassa olevalle kassa‑ tai ostoskorisivulle. URL-osoitteita validoidaan toistuvasti, ja kullakin kerralla siihen voi mennä 24 tuntia.

Huom. Google tarkistaa kassa‑ tai ostoskorisivut säännöllisesti varmistaakseen, että URL-malli toimii odotetulla tavalla. Muista antaa Google Storebotille pääsy sivustollesi.

Laskeutumissivun suositukset

Kun asiakkaat saavat kassa‑ tai ostoskorivaiheissa oikeaa tietoa luottamuksen vahvistamiseksi, he voivat tehdä ostoksia sujuvammin. On tärkeää, että asiakkaat tietävät varmasti, keneltä he ovat ostamassa, mitä he ovat ostamassa ja paljonko he ovat maksamassa. Suosittelemme lisäämään selkeät tiedot brändistä ja tarjouksesta ja varmistamaan, että kassan laskeutumissivulla näkyvät seuraavat tiedot:

• Oma brändisi: Näin asiakkaat voivat varmistaa, että he ovat oikeassa paikassa.
  • Tuotetiedot: Lisää kaikki oleelliset tiedot, kuten kuva, määrä ja hinta. Ilmoita myös kaikki saatavilla olevat tuoteversiot, kuten väri ja koko.
  • Hinta: Hintaerittelystä asiakkaat tietävät maksavansa oikean hinnan.
  • Tuoteilmoitukset: Tuotetta koskevat varoitukset ja muut vaaditut ilmoitukset kannattaa lisätä tuotetietosivun lisäksi myös kassa‑ ja ostoskorisivulle.

Vinkki: Suosittelemme käyttämään Googlelle toimitettavissa tuotetiedoissa kattavia ja tarkkoja datamääritteitä, jotta asiakkaat voivat tehdä ostoksia luottavaisin mielin. Jos et ilmoita jo kaikkia tietoja kullekin tuotteelle, voisit lisätä syötteeseen seuraavat tiedot:

• palautuskulut ja palautusjakso
  • toimitusajat ja ‐kulut
  • tilauksen vähimmäisarvo
  • maksuttoman toimituksen kynnykset
  • saatavuus.

Indeksoidut tuotteet

Kassalinkkien lisääminen indeksoituihin tuotteisiin
Google noutaa ajantasaista tietoa tuotteistasi ja tarjouksistasi suoraan verkkosivustoltasi. Voit merkitä tuotesivut ostoskorin tai kassan URL-osoitteella checkoutPageURLTemplate [checkout_link_template] ‑määritteen avulla. URL-osoitteen pitää vastata tiettyä tuotetta tai versiota.

Kun olet merkinnyt tuotesivut, Google voi noutaa ostoskorin tai kassan URL-osoitteen ja ostopäätöksen jo tehneet asiakkaat voivat siirtyä maksuttomista listauksistasi suoraan ostoskorin tai kassan laskeutumissivulle. Nykyinen Siirry sivustolle ‑linkki näkyy edelleen kaikissa maksuttomissa listauksissa, joten käyttäjät, jotka haluavat lisätietoja tuotteesta, voivat siirtyä tuotetietosivulle.

Huom. Jos otat kassaominaisuuden käyttöön, asiakkaat eivät välttämättä näe sivustosi tuotetietosivua ennen ostoksen tekemistä. Jos tuotteisiin liittyy varoituksia tai ilmoituksia, ne kannattaa lisätä tuotetietosivujen lisäksi myös kassasivulle. Tällaiset tuotteet voi myös sulkea ominaisuuden ulkopuolelle.

Kassalinkkien poistaminen indeksoiduista tuotteista
Voit poistaa indeksoitujen tuotteiden kassaominaisuuden poistamalla checkoutPageURL-määritteen tuotesivuilta.

Huom. Syötteen tai Content APIn kautta lähetetyt tuotetiedot ovat etusijalla indeksoituun dataan nähden.