I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Retting av Merchant Center-avvisninger på grunn av brudd på produktdatakvalitet

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google & YouTube-appen på Shopify.

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

For å kunne vise produktene dine på Google og gi en god kundeopplevelse må du følge Googles retningslinjer for spesifikasjoner for produktinformasjon når du sender inn produktinformasjonen din til Google. Hvis informasjonen ikke oppfyller kravene til datakvalitet for en destinasjon, kan produktene og hele Merchant Center-kontoen din bli avvist. Avviste produkter vises ikke i kostnadsfrie oppføringer eller Google Shopping-annonser, så det er viktig at du finner ut hvorfor de ble avvist, og at du iverksetter nødvendige tiltak for å løse problemet.

På denne siden

Produktavvisninger

Enkeltprodukter som sendes inn via datafeeder, blir jevnlig gjennomgått. Hvis informasjonen du oppgir, ikke stemmer overens med produktinformasjonen på nettstedet ditt eller ikke overholder spesifikasjonen for produktinformasjon, kan produktene bli avvist og ikke lenger vises i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer. Gå gjennom avviste produkter, rett opp produktinformasjonen, og last dem opp på nytt.

Merk: Produkter som sendes inn i feeder for flere land eller destinasjoner, kan motta forskjellige avvisninger eller advarsler i de ulike landene og destinasjonene på grunn av forskjeller i retningslinjene. Du bør vurdere å justere valget av land for feeden din.

Advarsler om datakvalitet

Gjennom advarsler får du beskjed om problemer som begrenser resultatene for annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine, eller problemer som kan føre til produktsuspensjoner eller kontosperring i fremtiden hvis du ikke løser dem. Disse produktene vises fortsatt i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer, men de kan vises med begrensede resultater, for eksempel færre visninger og klikk.

Vanlige problemer på varenivå

For å sikre at produktene er godkjent og vises til folk over hele Google, må du gå gjennom eventuelle advarsler om datakvalitet og oppdatere informasjonen for de berørte produktene. Nedenfor ser du en liste over vanlige problemer:

Merk: Hvis du har en produktadvarsel fra Google som ikke er oppført på denne siden, kan du søke etter den spesifikke feilen i brukerstøtten for Google Merchant Center.

Problemer med produktidentifisering

De fleste produkter har produktkoder, som for eksempel GTIN (Global Trade Item Number), delenummer (fra produsenten) eller produktmerke. Google kontrollerer alle identifikatorer som er lagt til i produktene dine. Hvis det oppstår et problem med produktkoden du har oppgitt, kan en av følgende feil vises på produktet ditt:

• Feil i GTIN (strekkode)
  • Manglende ID-er (GTIN eller delenummer og merke)
  • Ugyldig verdi (GTIN)
  • Feil identifikator (GTIN)
  • Ugyldig verdi (delenummer)
  • Feil produktkode (GTIN)
  • Ugyldig [strekkode]
  • Feil lengde på GTIN

Produkter som har problemer med å bli identifisert (for eksempel manglende GTIN og/eller delenummer), har begrensede resultater. Produkter som har feil eller manglende GTIN, synkroniseres ikke med Merchant Center-kontoen din og blir derfor ikke godkjent. Derfor bør du gi gyldige unike produktkoder (UPK-er) til slike produkter.

Spesialtilpassede produkter, som kunst eller håndlagde varer, trenger ikke GTIN. Slik klassifiserer du et produkt som en spesialtilpasset vare:

1. På administratorsiden for Shopify går du til Salgskanaler og klikker på Google.
  2. Gå til Produktfeed-delen på Oversikt-siden.
  3. Klikk på Administrer produkter for å se de synkroniserte produktene dine i et verktøy for masseredigering.
  4. Klikk på rullegardinmenyen i «Tilpasset produkt»-kolonnen, og velg Sann for alle tilpassede produkter.
  5. Klikk på Lagre.

Begrensede resultater på grunn av manglende verdi: merke [brand]

Du må legge til en verdi for alle nye produkter bortsett fra merkevarer for filmer, bøker og musikkinnspillinger. Oppdater dataene for de berørte produktene:

• Legg til merket i produktdetaljene dine i Leverandør-feltet under Organisasjon i Shopify-administratoren.
  • Ikke send inn verdier som ikke aktuelt, generisk, ingen merkevare eller finnes ikke.
  • Hvis du selv er produsenten, eller hvis produktet faller inn under en generisk merkevarekategori, kan du sende inn butikknavnet ditt som verdi for merkevareverdien.
  • Hvis produktet ikke har noe merke, angir du produsentens eller leverandørens navn.

Finn ut mer om attributtet for merke [brand].

Overdreven bruk av store bokstaver

Noen av produktene dine har titler med overdreven bruk av store bokstaver. Reduser bruken av store bokstaver til et normalt nivå, siden overdreven bruk av store bokstaver ofte er typisk for søppelpost eller tvilsomme forhandlere. Dette kan føre til at folk som handler på nettet, oppfatter annonsene og oppføringene dine som mindre troverdige.

• Gå til Innstillinger-fanen i Google & YouTube-appen på Shopify for å se hvilken produkttittel og -beskrivelse som sendes til Merchant Center-kontoen.
  • Oppdater titlene i Produkter-delen av Shopify-administratoren der Google henter dem fra, enten hovedtittelen og -beskrivelsen eller SEO-informasjonen, som du finner nederst.

Generisk bilde

For hvert produkt som er oppført i produktinformasjonen din, må du sende inn et hovedbilde som tydelig viser det viktigste produktet i annonsen, via attributtet for bildelink [image_link]. Bildet kan ikke være generisk eller et plassholderbilde, med mindre produktet faller inn under enkelte produktkategorier. Noen eksempler på generiske bilder som ikke er tillatt, er logoer og teksten «Bildet er ikke tilgjengelig». Produkter med generiske bilder forblir ikke-godkjente og vises ikke i Shopping-annonser eller kostnadsfrie oppføringer før du har oppdatert bildene.
Finn ut mer om hvordan du løser problemer med generiske bilder.

Reklameoverlegg i bilde

Noen av produktene dine inneholder bilder med reklametekst (f.eks. forhandlerlogoer eller handlingsfremmende oppfordringer) eller forstyrrende elementer (for eksempel vannmerker). Fordi tydelige produktbilder er til hjelp for folk som handler på nettet, må alle produkter som skal vises i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer, ha et bilde som viser produktet klart og tydelig, uten ekstra reklameelementer. Varer som ikke oppfyller dette kravet, forbli ikke-godkjente til du har oppdatert bildene. Slå på funksjonen for bildeforbedringer for å korrigere bildene automatisk.

Finn ut mer om hvordan du fikser et promoteringsoverlegg på et bilde: bildelink [image_link].

Bildet er for lite

Bildet må oppfylle disse størrelseskravene for å kunne brukes i en annonse eller kostnadsfri oppføring:

• bilder av produkter som ikke er klær: minst 100 x 100 piksler
  • bilder av klær: minst 250 x 250 piksler
  • maksimal bildestørrelse: 64 megapiksler
  • maksimal bildefilstørrelse: 16 MB

Ikke skalér opp bilder eller send inn miniatyrbilder. Vi anbefaler at produktet fyller 75–90 % av hele bildet.

Ugyldig verdi (Google-produktkategori)

Et produkt får begrensede resultater hvis verdien du har oppgitt i attributtet for Google-produktkategori (GPC)
[google_product_category] for produktet, ikke samsvarer med noen av kategoriene i Googles produktklassifikasjon. Du kan oppgi riktig numerisk ID (for eksempel 1580) eller hele banen til den aktuelle Google-kategorien (for eksempel Klær og tilbehør > Klær > Dresser > Smokinger som verdien for dette attributtet. Hvis du bare oppgir det siste segmentet (for eksempel Smokinger), blir dette ikke godtatt, og det gir en feil.

Finn ut mer om Google-produktkategori [google_product_category].

Motstridende verdier (GTIN, merke)

Produkter får begrensede resultater hvis verdien du har oppgitt i attributtet for GTIN [gtin], ikke er tilknyttet verdien du har sendt inn i attributtet for merke [brand] for det aktuelle produktet. Du må oppgi en GTIN-verdi som er knyttet til dette produktets merke. Du kan kontrollere eierskapsdataene for GTIN-numrene du oppgir for amerikanske merker, ved å bruke GEPIR-verktøyet til GS1-organisasjonen.

Finn ut mer om unike produktkoder

Produktspesifikke problemer med klær og tilbehør

Hvis produktinformasjonen din mangler obligatoriske attributter, blir datakvaliteten som regel lavere for det aktuelle produktet. Dette kan føre til dårligere resultater for den aktuelle varen i søkeresultater. Du kan løse dette problemet ved å angi de obligatoriske attributtene som mangler, i produktinformasjonen. Du kan legge til alle de obligatoriske attributtene eller bare de som ble spesielt merket for denne feilen. Finn ut mer om spesifikasjonen for produktinformasjon.

For å sikre at produktene er godkjent og vises til folk over hele Google, må du gjennomgå feilene nedenfor og oppdatere dataene for de berørte produktene.

Manglende verdi: kjønn [gender]

Dette er nødvendig for klær og tilbehør. Angi kjønnet for å sikre at brukerne ser riktig størrelsesinformasjon. Velg blant disse støttede verdiene:
  • male
  • female
  • unisex

Manglende verdi: størrelse [size]

Dette er obligatorisk for alle klær og tilbehør og anbefales for hele produktlageret.

• Bruk et konsekvent format for størrelser. For eksempel: «S, M, L» eller «small, medium, large», men ikke «S, Medium og Lrg».
  • Samle flere dimensjoner i én verdi, for eksempel «16/34 Tall».
  • Hvis varen har én størrelse som passer alle eller de fleste, kan du bruke uttrykkene one size, OS, one-size-fits-all, OSFA, one-size-fits-most eller OSFM.
  • Legg til størrelsen foran i tittelen for å gi bildet kontekst.

Tips: Størrelse kan utelates hvis den allerede er inkludert i produktvariantene.

Manglende verdi: farge [color]

Dette er nødvendig for klær og tilbehør. Fargevarianten må være stavet «color» på amerikansk engelsk for at Google skal kunne synkronisere den med Google Merchant Center-kontoen din.

• Bruk et gjenkjennelig fargenavn som kunder sannsynligvis vil søke etter.
  • Ikke slå sammen flere farger til ett ord, for eksempel RødRosaBlå. Bruk i stedet skråstreker, for eksempel rød/rosa/blå.
  • Ikke bruk en verdi som ikke er en farge, for eksempel flerfarget, diverse, dame eller ikke aktuelt.

Tips: Farge kan utelates hvis det allerede er inkludert i produktvariantene.

Manglende verdi: aldersgruppe [age group]

Dette er nødvendig for klær og tilbehør, og for voksenprodukter, sånn som alkohol.
Velg blant disse støttede verdiene:
  • newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult

Sanksjoner på kontonivå knyttet til kvalitetsproblemer med produktinformasjonen

Merchant Center-kontoer gjennomgås regelmessig. Hvis vi kommer frem til at produktinformasjonen din ikke oppfyller kravene i spesifikasjon for produktinformasjon, mottar du et e-postvarsel med eksempler på problemene du må løse, og fristen for å løse dem. Advarselsperioden vises også under «Kontoproblemer» på «Diagnostikk»-siden i Merchant Center-kontoen din. Du kan be om én tidlig gjennomgang ved hjelp av knappen «Be om en gjennomgang». I advarselsperioden vises varene dine fortsatt i Shopping-annonser, kostnadsfrie oppføringer, kostnadsfrie lokale oppføringer og annonser for varer i butikk.

Merk: En advarsel for produkter i butikk påvirker bare annonser for varer i butikk og kostnadsfrie lokale oppføringer. På samme måte påvirker ikke en advarsel for nettbutikken den fysiske butikken.

Sperring av konto

Hvis du ikke ber om en gjennomgang i løpet av advarselsperioden, blir informasjonen din gjennomgått en gang til i slutten av perioden. Hvis alle problemene er løst, fjernes advarselen, og Shopping-annonsene, de kostnadsfrie oppføringene og de kostnadsfrie lokale oppføringene og annonsene for varer i butikk vises fortsatt som normalt. Hvis noen av problemene fortsatt ikke er løst, sperres kontoen din, og ingen av varene dine vises i Shopping-annonser, kostnadsfrie oppføringer, kostnadsfrie lokale oppføringer eller annonser for varer i butikk for den aktuelle feeden. Du mottar et e-postvarsel om at kontoen din er sperret, med all relevant informasjon om problemene med datakvalitet og hva du må gjøre. Statusen for sperring vises på startsiden og «Diagnostikk»-siden i Merchant Center-kontoen din.

Viktig: Hvis kontoen din blir sperret, berører det ikke Google-kontoen som brukes til å få tilgang til Merchant Center. Du kan fortsatt bruke den til å få tilgang til andre Google-produkter.
Merk: Meldinger om datakvalitet og sperring av kontoen lagres midlertidig i meldingsarkivet for den aktuelle Merchant Center-kontoen.

Forebyggende vareavvisning

Advarsler om uoverensstemmelser i pris og tilgjengelighet mellom feeden og landingssidene fører til forebyggende vareavvisninger, ikke suspendering av kontoen. Forebyggende vareavvisninger anses fortsatt som sanksjoner på kontonivå, og en kontogjennomgang må utføres for å løse problemene. Funksjonen kalles «forebyggende vareavvisning» fordi Google vil være føre var og avviser varer som trolig ikke oppfyller kravene (f.eks. fordi varene har en annen pris på landingssiden og i betalingsprosessen enn i feeden). Selv om du løser problemer med kvaliteten på produktinformasjonen for varer som ikke oppfyller kravene, kan du fortsatt vise andre produkter som oppfyller kravene, i kontoen din.

Merk: Det er bare uoverensstemmelser i pris og tilgjengelighet mellom feeden og landingssidene som kan føre til forebyggende vareavvisninger. Andre problemer med datakvaliteten kan fortsatt føre til at kontoen sperres hvis problemene ikke løses i løpet av advarselsperioden på 28 dager.

Slik løser du kontoadvarsler som skyldes datakvalitetsproblemer

For å løse problemer knyttet til produktinformasjonen må du oppdatere Google-feltene for de berørte produktene. Fjern eller rett opp informasjonen for eventuelle varer som ikke oppfyller kravene i spesifikasjonen for produktinformasjon. Etter at du har oppdatert produktene, kan det ta 3–5 virkedager før Google gjennomgår dem.

Du kan oppdatere produktinformasjonen din fra Google & YouTube-appen ved å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. På administratorsiden for Shopify går du til Salgskanaler og klikker på Google.
  2. Gå til Produktstatus-delen på Oversikt-siden.
  3. Klikk på Administrer produkter for å se de synkroniserte produktene dine.
  4. Oppdater feltene for ett eller flere produkter, og klikk på Lagre.

Neste trinn etter at du har løst problemene knyttet til:

• Kontoadvarsel: Evalueringen skjer automatisk når venteperioden på 28 dager er over. Hvis du vil be om en gjennomgang før den tid, kan du trykke på knappen «Be om en gjennomgang» i Merchant Center. Du har bare rett til én tidligere gjennomgang i løpet av advarselsperioden.
  • Hvis kontoen er sperret eller varer er forebyggende avvist: Be om en gjennomgang ved å trykke på knappen «Be om en gjennomgang» i Merchant Center (hvis det er aktuelt).

Veiledning for å be om en ny gjennomgang etter et varsel om sperring

I Google & YouTube-appen på Shopify

1. På administratorsiden for Shopify går du til Salgskanaler og klikker på Google.
  2. Klikk på Innstillinger-fanen.
  3. Klikk på Be om en ny gjennomgang under Google Merchant Center-kontoen din.
  4. På hjelpesiden som lastes inn for Google-selgere, fyller du ut skjemaet og skriver at du ber om en ny gjennomgang av butikken din.
  5. Klikk på Send inn.

I Merchant Center-kontoen

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Bekreft at kontonummeret er likt kontonummeret som er oppført under Innstillinger i Google & YouTube-appen på Shopify.
  3. Klikk på Produkter på navigasjonsmenyen i Merchant Center-kontoen din.
  4. Klikk på Produkter og deretter på Handling kreves-fanen.
  5. Finn problemet på kontonivå som du vil ha gjennomgått.
  6. Kontroller at produktene som er lastet opp, er på lager, og at alle problemer for det aktuelle oppføringslandet er løst.
  7. Klikk på Be om en gjennomgang.
  8. Les informasjonen i forgrunnsvinduet for å forsikre deg om at du forstår gjennomgangsprosessen samt kravene og begrensningene i den.
  9. Merk av i boksen, og klikk på Be om en gjennomgang.
Merk: En gjennomgang kan ta opptil 7 virkedager. Du mottar et e-postvarsel når gjennomgangen er fullført.

Venteperiode

Hvis kontoen din allerede er sperret, har du to muligheter til å be om en kontogjennomgang før en venteperiode starter.

Deretter fortsetter prosessen slik:

• Hvis problemene ikke er løst etter den andre gjennomgangen, starter en venteperiode på én uke. Knappen for gjennomgang er deaktivert i denne perioden.
  • For hver mislykkede gjennomgang etter dette kan du få enda en venteperiode på én uke.
  • I denne venteperioden forblir kontoen sperret. Du kan ikke be om en ny gjennomgang i denne perioden.
  • Bruk venteperioden til å gjennomgå og løse problemer med kontoen, dataene og nettstedet, siden brukerstøtten kan være begrenset frem til problemene er løst.
  • Når venteperioden er over, er «Be om en gjennomgang»-knappen tilgjengelig igjen.
  • Du kan se sluttdatoen for venteperioden ved å gå til «Diagnostikk»-siden i Merchant Center og klikke på «Kontoproblemer»-fanen.

Linker til relatert innhold