In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Merchant Center-afkeuringen voor schendingen van de regels voor de kwaliteit van productgegevens oplossen

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als u uw producten op Google wilt tonen en mensen een prettig aankooptraject wilt bieden, volgt u de richtlijnen van de productspecificaties van Google om productgegevens op te geven bij Google. Als uw gegevens niet aan de kwaliteitsvereisten van een bestemming voldoen, worden uw producten en uw volledige Merchant Center-account afgekeurd. Afgekeurde producten worden niet getoond in gratis vermeldingen en Google Shopping-advertenties. Daarom is het belangrijk dat u de reden voor de afkeuring vaststelt en de noodzakelijke stappen neemt om het probleem op te lossen.

Op deze pagina

Afkeuringen van producten

Afzonderlijke producten die via datafeeds zijn ingediend, worden regelmatig beoordeeld. Als de door u verstrekte gegevens niet overeenkomen met de productinformatie op uw website of niet voldoen aan de productspecificaties, kunnen deze producten worden afgekeurd en niet meer in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen worden getoond. Controleer de afgekeurde producten, corrigeer de productgegevens en upload ze opnieuw.

Opmerking: Producten die u indient in feeds met meerdere landen of bestemmingen, kunnen door verschillen in beleid in elk land en op elke bestemming worden afgekeurd of een waarschuwingen krijgen. Overweeg de gekozen landen voor uw feed aan te passen.

Waarschuwingen over de gegevenskwaliteit

Met waarschuwingen geven we aan welke problemen momenteel de prestaties van uw advertenties en gratis vermeldingen beperken, of die in de toekomst kunnen leiden tot opschorting van producten of accounts als u ze niet op tijd oplost. Deze producten worden nog steeds getoond in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen, maar kunnen met beperkte prestaties verschijnen, zoals minder vertoningen en klikken.

Veelvoorkomende problemen op artikelniveau

Als u ervoor wilt zorgen dat uw producten worden goedgekeurd en aan mensen op Google worden getoond, controleert u eventuele waarschuwingen met betrekking tot de gegevenskwaliteit en updatet u de gegevens voor de betreffende producten. Hieronder vindt u een lijst met veelvoorkomende problemen:

Opmerking: Als u een productwaarschuwing van Google heeft die niet op deze pagina wordt vermeld, zoekt u naar de specifieke fout in het Helpcentrum van Google Merchant Center.

Problemen met productidentificatie

De meeste producten hebben product-ID's, zoals een Global Trade Item Number (GTIN), een Manufacturer Part Number (MPN) of het merk van het product. Google controleert alle ID's die aan uw producten worden toegevoegd. Als er een probleem is met de product-ID die u heeft opgegeven, ziet u een van de volgende fouten op het product:

• Fouten met betrekking tot GTIN (barcode)
  • Ontbrekende ID's (GTIN of MPN en merk)
  • Ongeldige waarde (GTIN)
  • Onjuiste ID (GTIN)
  • Ongeldige waarde (MPN)
  • Onjuiste product-ID (GTIN)
  • Ongeldige [barcode]
  • Lengte van GTIN niet correct

Producten die problemen hebben met productidentificatie (zoals ontbrekende GTIN's en/of MPN's) presteren minder goed. Producten met een onjuist of ontbrekend GTIN worden niet gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account en worden afgekeurd. Wijs daarom geldige unieke product-ID's (UPI) toe aan toepasselijke producten.

Op maat gemaakte producten, zoals kunst of handgemaakte goederen, hebben geen GTIN nodig. Zo wijst u uw product aan als een aangepast item:

1. Ga op de Shopify-beheerpagina naar Verkoopkanalen en klik op Google.
  2. Ga op de pagina Overzicht naar het gedeelte Productfeed.
  3. Klik op Producten beheren om uw gesynchroniseerde producten in een bulkeditor te bekijken.
  4. Klik in de kolom Aangepast product op het dropdownmenu en selecteer Waar voor alle aangepaste producten.
  5. Klik op Opslaan.

Minder goede prestaties vanwege ontbrekende waarde: merk [brand]

U moet een waarde toevoegen voor alle nieuwe producten, behalve voor films, boeken en merken die muziek opnemen. Update de gegevens voor de betreffende producten:

• Voeg in Shopify uw merk toe aan uw productdetails in het veld Leverancier onder Organisatie.
  • Gebruik geen waarden zoals n.v.t., algemeen, geen merk of bestaat niet.
  • Als u het product zelf maakt of het product in een algemene merkcategorie valt, kunt u uw winkelnaam opgeven als de waarde voor de merkwaarde.
  • Als het product geen merk heeft, gebruikt u de naam van de fabrikant of leverancier.

Meer informatie over het kenmerk merk [brand]

Overmatig gebruik van hoofdletters

Sommige van uw producten hebben titels met te veel hoofdletters. Verwijder overmatig of gekunsteld gebruik van hoofdletters omdat die vaak worden gebruikt in spammails of door verdachte verkopers. Dit kan ertoe leiden dat mensen die online winkelen, uw advertenties en vermeldingen minder betrouwbaar vinden dan andere.

• Controleer op het tabblad Instellingen van de Google & YouTube-app op Shopify welke producttitel en -beschrijving naar het Merchant Center-account zijn gestuurd.
  • Update de titels in het gedeelte Producten van uw Shopify-beheerdersomgeving voor de locatie waar Google ze vandaan haalt (de hoofdtitel en beschrijving of de SEO-informatie onderaan).

Algemene afbeelding

Voor elk product dat in uw productgegevens staat vermeld, moet u een duidelijke hoofdafbeelding opgeven van het hoofdproduct dat wordt geadverteerd met het kenmerk afbeeldingslink [image_link]. De afbeelding mag geen algemene of tijdelijke afbeelding zijn, tenzij uw product in bepaalde productcategorieën valt. Een algemene afbeelding die niet is toegestaan, is bijvoorbeeld een afbeelding van een logo of een afbeelding met de tekst Geen afbeelding beschikbaar. Producten met een algemene afbeelding blijven afgekeurd en worden pas in Shopping-advertenties of gratis vermeldingen getoond nadat u de afbeelding heeft geüpdatet.
Meer informatie over hoe u problemen met algemene afbeeldingen oplost

Promotie-overlay op afbeelding

Sommige van uw producten hebben afbeeldingen met promotietekst (zoals logo's of call-to-actions van verkopers) of elementen die het zicht belemmeren (zoals watermerken). Duidelijke afbeeldingen van een product zijn een informatiebron voor online kopers. Daarom moeten alle producten in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen een afbeelding hebben waarop het product geheel zichtbaar is en niet door aanvullende promotionele elementen wordt geblokkeerd. Artikelen die niet aan deze vereiste voldoen, worden pas goedgekeurd nadat u de afbeeldingen heeft geüpdatet. Schakel afbeeldingsverbeteringen in om uw afbeeldingen automatisch te corrigeren.

Meer informatie over het corrigeren van een promotie-overlay op een afbeelding: afbeeldingslink [image_link]

Afbeelding is te klein

De afbeelding moet aan deze formaatvereisten voldoen om in een advertentie of gratis vermelding te worden gebruikt:

• Niet-kledingafbeeldingen: ten minste 100 x 100 pixels
  • Kledingafbeeldingen: ten minste 250 x 250 pixels
  • Geen afbeeldingen die groter zijn dan 64 megapixels
  • Geen afbeeldingsbestanden die groter zijn dan 16 MB

Vergroot afbeeldingen niet en dien geen thumbnails in. We raden aan dat het product 75% tot 90% van de volledige afbeelding in beslag neemt.

Ongeldige waarde (Google-productcategorie)

Producten presteren slecht als de door u opgegeven waarde voor het kenmerk Google-productcategorie
[google_product_category] (GPC) van het product niet overeenkomt met een van de categorieën in de producttaxonomie van Google. U kunt de juiste numerieke ID (bijvoorbeeld 1580) of het volledige pad naar de betreffende Google-categorie (bijvoorbeeld Kleding en accessoires > Kleding > Pakken > Smokings) invoeren als de waarde voor dit kenmerk. Als u alleen het laatste segment invoert (bijvoorbeeld Smokings), wordt dit niet geaccepteerd en leidt dit tot een fout.

Meer informatie over het kenmerk Google-productcategorie [google_product_category]

Tegenstrijdige waarden (GTIN, merk)

Producten presteren slecht als de door u opgegeven waarde voor het kenmerk GTIN [gtin] niet is gekoppeld aan de waarde die u heeft opgegeven voor het kenmerk merk [brand] van dit product. U moet een GTIN-waarde opgeven die is gekoppeld aan het merk van dit product. Als u de eigendomsgegevens wilt laten verifiëren van de GTIN's die u levert voor Amerikaanse merken, gebruikt u de GS1 GEPIR-tool die wordt geleverd door de GS1-organisatie.

Meer informatie over unieke product-ID's

Productspecifieke problemen met kleding en accessoires

Uw product heeft over het algemeen een lagere gegevenskwaliteit als de vereiste kenmerken ontbreken in uw productgegevens. Hierdoor presteert uw aanbieding mogelijk minder goed in zoekresultaten. U kunt dit probleem oplossen door de ontbrekende vereiste kenmerken voor uw product op te geven in uw productgegevens. U kunt de vereiste kenmerken toevoegen of alleen de kenmerken die specifiek zijn gemarkeerd in deze foutmelding. Meer informatie over productspecificaties

Neem de onderstaande fouten door en update de gegevens voor de betreffende producten om te zorgen dat uw producten worden goedgekeurd en aan mensen op Google worden getoond.

Ontbrekende waarde: gender [gender]

Dit is vereist voor producten in de categorie Kleding en accessoires. Geef het gender op om te zorgen dat gebruikers de juiste maatgegevens zien. Maak een keuze uit deze ondersteunde waarden:
  • male
  • female
  • unisex

Ontbrekende waarde: maat [size]

Dit is vereist voor producten in de categorie Kleding en accessoires en wordt aanbevolen voor alle voorraad.

• Gebruik een vaste schrijfwijze voor maten. Bijvoorbeeld S, M, L of small, medium, large, maar niet S, Medium en Lrg.
  • Voeg meerdere dimensies samen tot één waarde, zoals 16/34 lang.
  • Als uw artikel onze-size-fits-all (of one-size-fits-most) is, kunt u bijvoorbeeld one_size, OS, one_size_fits_all, OSFA, one_size_fits_most of OSFM gebruiken.
  • Zet de maat van uw artikel vooraan uw titel om context te geven aan uw afbeelding.

Tip: U kunt de maat weglaten als deze al is opgenomen in uw productvarianten.

Ontbrekende waarde: kleur [color]

Dit is vereist voor producten in de categorie Kleding en accessoires. De kleurvariant moet in het Amerikaans-Engels als color worden gespeld als u wilt dat Google deze synchroniseert met uw Google Merchant Center-account.

• Gebruik een herkenbare kleurnaam waar klanten waarschijnlijk naar zoeken.
  • Voeg verschillende kleuren niet samen in één woord, zoals RoodRozeBlauw. Gebruik in plaats daarvan schuine strepen, zoals rood/roze/blauw.
  • Gebruik geen waarde die geen kleur is, zoals veelkleurig, verschillende, vrouwelijk of n.v.t.

Tip: U kunt de kleur weglaten als deze al is opgenomen in uw productvarianten.

Ontbrekende waarde: leeftijdsgroep [age group]

Dit is vereist voor producten in de categorie Kleding en accessoires en voor producten voor volwassenen, zoals alcohol.
Kies uit deze ondersteunde waarden:
  • newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult

Handhaving op accountniveau bij schendingen van de regels voor de kwaliteit van productgegevens

Merchant Center-accounts worden regelmatig beoordeeld. Als blijkt dat uw productgegevens niet aan de vereisten voor productspecificaties voldoen, ontvangt u een waarschuwingsmail met voorbeelden van de problemen die u moet oplossen. Ook laten we u weten binnen welke periode u dat moet doen. De waarschuwingstermijn wordt ook getoond in uw Merchant Center-account. Ga naar de pagina Diagnostische gegevens en vervolgens naar Accountproblemen. U kunt één servicebeoordeling aanvragen via de knop Beoordeling aanvragen. Gedurende de waarschuwingstermijn blijven uw artikelen in Shopping-advertenties, gratis vermeldingen, gratis lokale vermeldingen en advertenties met lokale voorraad verschijnen.

Opmerking: Een waarschuwing voor producten in de buurt is alleen van invloed op advertenties met lokale voorraad en gratis lokale vermeldingen. Ook is een waarschuwing voor uw online winkel niet van invloed op uw fysieke winkel.

Opschorting van account

Als u tijdens de waarschuwingsperiode geen beoordeling aanvraagt, worden uw gegevens aan het einde van de waarschuwingsperiode opnieuw beoordeeld. Als alle problemen zijn opgelost, wordt de waarschuwing opgeheven en blijven we uw Shopping-advertenties, gratis vermeldingen, gratis lokale vermeldingen en advertenties met lokale voorraad tonen. Als niet alle problemen zijn opgelost, wordt uw account opgeschort en zijn al uw artikelen in de betreffende feed niet meer beschikbaar voor weergave in Shopping-advertenties, gratis vermeldingen, gratis lokale vermeldingen en advertenties met lokale voorraad. U krijgt een e-mailmelding met de boodschap dat uw account is opgeschort en met alle relevante informatie over de problemen met gegevenskwaliteit en de stappen die u vervolgens kunt zetten. Uw opschortingsstatus staat op de homepage en de pagina Diagnostische gegevens van uw Merchant Center-account.

Belangrijk: Als uw account is opgeschort, heeft dit geen gevolgen voor het Google-account dat voor toegang tot Merchant Center wordt gebruikt. U kunt dit account nog steeds gebruiken om toegang te krijgen tot andere Google-producten.
Opmerking: Berichten over de gegevenskwaliteit en accountopschorting worden tijdelijk opgeslagen in het Merchant Center-berichtenarchief van het betreffende account.

Preventieve afkeuring van artikelen

Artikelen worden preventief afgekeurd als er sprake is van waarschuwingen vanwege verschillen in de prijs en beschikbaarheid tussen de feed en de landingspagina's. In die gevallen wordt het betreffende account dus niet opgeschort. Preventieve afkeuring van artikelen wordt nog steeds beschouwd als handhaving op accountniveau en een accountbeoordeling is vereist om de problemen helemaal op te lossen. We noemen dit 'preventieve afkeuring van artikelen' omdat Google uit voorzorg artikelen afkeurt die waarschijnlijk niet aan onze vereisten voldoen (bijvoorbeeld artikelen die op de landingspagina en tijdens het betalingsproces een andere prijs hebben dan in de feed). Terwijl u problemen met de kwaliteit van productgegevens oplost voor artikelen die niet aan de vereisten voldoen, kunt u nog steeds andere producten uit uw account tonen die wel aan de vereisten voldoen.

Opmerking: Artikelen kunnen alleen preventief worden afgekeurd als er sprake is van verschillen in de prijs en beschikbaarheid tussen de feed en de landingspagina's. Andere schendingen van regels voor gegevenskwaliteit kunnen alsnog leiden tot opschorting van het account als problemen niet binnen de waarschuwingsperiode van 28 dagen worden opgelost.

Accountwaarschuwingen voor problemen met gegevenskwaliteit oplossen

Als u aan productgegevens gerelateerde waarschuwingen wilt oplossen, moet u de Google-velden voor de betreffende producten updaten. Verwijder artikelen die niet aan de vereisten voor productspecificaties voldoen of corrigeer de gegevens van deze artikelen. Nadat u uw producten heeft geüpdatet, kan het 3 tot 5 werkdagen duren voordat Google ze beoordeelt.

Volg de stappen hieronder om uw productgegevens te updaten vanuit uw Google & YouTube-app:

1. Ga op de Shopify-beheerpagina naar Verkoopkanalen en klik op Google.
  2. Ga op de pagina Overzicht naar het gedeelte Productstatus.
  3. Klik op Producten beheren om uw gesynchroniseerde producten te bekijken.
  4. Update de gewenste velden voor een of meer producten en klik op Opslaan.

Volgende stappen nadat u de problemen heeft opgelost met:

• Accountwaarschuwing: Een beoordeling wordt automatisch uitgevoerd aan het einde van de wachttijd van 28 dagen. Als u vóór die datum een beoordeling wilt aanvragen, kunt u dit doen via de knop Beoordeling aanvragen in Merchant Center. Tijdens de waarschuwingsperiode heeft u recht op één servicebeoordeling.
  • Accountopschorting of preventieve afkeuring van artikelen: Vraag een beoordeling aan via de knop Beoordeling aanvragen in Merchant Center (indien van toepassing).

Instructies om een nieuwe beoordeling aan te vragen na een melding over de opschorting

Via de Google & YouTube-app op Shopify

1. Ga op de Shopify-beheerpagina naar Verkoopkanalen en klik op Google.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Klik onder Uw Google Merchant Center-account op Nieuwe beoordeling aanvragen.
  4. De Help-pagina van Google Merchant wordt geladen en daarop vult u het formulier in en schrijft u dat u een herbeoordeling van uw winkel aanvraagt.
  5. Klik op Verzenden.

Vanuit het Merchant Center-account

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Controleer of het accountnummer overeenkomt met het accountnummer dat wordt vermeld in het gedeelte Instellingen van uw Google & YouTube-app op Shopify.
  3. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatiemenu op Producten.
  4. Klik op de pagina Producten op het tabblad Vereist aandacht.
  5. Kies het probleem op accountniveau dat u wilt laten beoordelen.
  6. Zorg dat er producten op voorraad zijn geüpload en dat alle problemen voor het betreffende doelland zijn opgelost.
  7. Klik op Beoordeling aanvragen.
  8. Lees de tekst in het pop-upvenster om te controleren of u het beoordelingsproces en de bijbehorende vereisten en beperkingen begrijpt.
  9. Vink het vakje aan en klik op Beoordeling aanvragen.
Opmerking: De beoordeling kan tot 7 werkdagen duren. U krijgt een e-mailmelding nadat de beoordeling is afgerond.

Wachtperiode

Als uw account al is opgeschort, heeft u 2 mogelijkheden om een accountbeoordeling aan te vragen voordat de wachtperiode wordt gestart voor verdere beoordelingen.

Het proces gaat dan als volgt:

• Als uw problemen na de 2e beoordelingspoging niet zijn opgelost, gaat er een wachtperiode van één week van start. In deze periode is de beoordelingsknop niet beschikbaar.
  • Na elke mislukte beoordeling kan een nieuwe wachtperiode van één week worden toegepast.
  • Tijdens deze wachtperiode blijft uw account opgeschort en kunt u geen nieuwe beoordeling aanvragen.
  • Gebruik de wachtperiode om uw account-, gegevens- en websiteproblemen te controleren en op te lossen. Support kan beperkt zijn totdat uw problemen zijn opgelost.
  • Nadat de wachtperiode is verstreken, is de knop Beoordeling aanvragen weer beschikbaar.
  • U kunt de einddatum van elke wachtperiode bekijken door naar de pagina Diagnostische gegevens in Merchant Center te gaan en op het tabblad Accountproblemen te klikken.