I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Sådan løser du problemer med afvisninger i Merchant Center på grund af overtrædelser af krav til produktdatakvalitet

Denne artikel er beregnet til brugere af Google og YouTube-appen på Shopify

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du vil vise dine produkter på Google og give potentielle kunder en god oplevelse, skal du følge retningslinjerne i Googles specifikationer for produktdata, når du indsender dine produktdata. Hvis dine data ikke opfylder kravene til datakvaliteten for en destination, kan dine produkter og hele din Merchant Center-konto blive afvist. Afviste produkter vises ikke i gratis fortegnelser og Google Shopping-annoncer, så det er vigtigt, at du identificerer årsagen til afvisningen og derefter foretager de nødvendige handlinger for at løse problemet.

På denne side

Afvisning af produkter

Individuelle produkter, der indsendes via datafeeds, bliver gennemgået regelmæssigt. Hvis de data, du angiver, ikke svarer til produktoplysningerne på dit website eller ikke overholder specifikationen for produktdata, kan disse produkter blive afvist og dermed stoppe med at blive vist i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser. Gennemgå de afviste produkter, ret dine produktdata, og upload dem igen.

Bemærk! Produkter, som indsendes i feeds og har flere lande eller destinationer, kan modtage forskellige afvisninger eller advarsler for flere lande og destinationer på grund af politikforskelle. Overvej at justere udvalget af lande for dit feed.

Advarsler om datakvalitet

Advarsler giver dig besked om problemer, der i øjeblikket begrænser dine annoncers og gratis fortegnelsers effektivitet, eller som kan føre til suspenderinger af produkter eller konti, hvis du ikke løser dem. Disse produkter vises stadig i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser, men de vises muligvis med begrænset effektivitet, f.eks. færre eksponeringer og klik.

Almindelige problemer på vareniveau

Gennemgå alle advarsler om datakvalitet, og opdater dataene for de berørte produkter for at sikre, at dine produkter godkendes og vises til brugere på hele Google. Nedenfor kan du se en liste over almindelige problemer:

Bemærk! Hvis du har fået en produktadvarsel fra Google, der ikke er angivet på denne side, kan du søge efter den specifikke fejl i Hjælp til Google Merchant Center.

Problemer med produktidentifikation

De fleste produkter har produkt-id'er, f.eks. GTIN-nummer (GTIN, Global Trade Item Number), MPN (producentens varenummer) eller produktbrandet. Google tjekker alle id'er, der føjes til dine produkter. Hvis der er et problem med det produkt-id, du har angivet, kan en af følgende fejl blive vist på dit produkt:

• GTIN-fejl (stregkode)
  • Manglende id'er (GTIN eller MPN og brand)
  • Ugyldig værdi (GTIN)
  • Forkert id (GTIN)
  • Ugyldig værdi (MPN)
  • Forkert produkt-id (GTIN)
  • Ugyldig [stregkode]
  • GTIN-nummeret har ikke den korrekte længde

Produkter med problemer med produktidentifikation (f.eks. manglende GTIN og/eller MPN) har begrænset effektivitet. Produkter med forkert eller manglende GTIN synkroniseres ikke til din Merchant Center-konto og afvises. Derfor er det vigtigt, at relevante produkter tildeles gyldige unikke produkt-id'er (UPI, unique product identifiers).

Specialfremstillede produkter som f.eks. kunst eller håndlavede varer behøver ikke et GTIN-nummer. Sådan angiver du, at dit produkt er en specialfremstillet vare:

1. Gå til Sales Channels [Salgskanaler] via din Shopify-administratorside, og klik på Google.
  2. Gå til sektionen Product feed [Produktfeed] på siden Overview [Oversigt].
  3. Klik på Manage Products [Administrer produkter] for at se dine synkroniserede produkter i et redigeringsværktøj til flere elementer.
  4. I kolonnen for specialfremstillede produkter skal du klikke på rullemenuen og vælge True [Sand] for alle specialfremstillede produkter.
  5. Klik på Save [Gem].

Begrænset effektivitet på grund af manglende værdi: Brand [brand]

Du skal tilføje en værdi for alle nye produkter bortset fra brands for film, bøger og musikindspilninger. Opdater dataene for de berørte produkter:

• Fra din Shopify-administratorkonto skal du føje brandet til dine produktoplysninger i feltet Vendor [Leverandør] under Organization [Organisation].
  • Du skal ikke indsende værdier som Ikke tilgængelig, Generisk, Intet brand eller Eksisterer ikke.
  • Hvis du selv fremstiller produktet, eller produktet tilhører en generisk brandkategori, kan du indsende dit butiksnavn som brandværdien.
  • Hvis produktet ikke har et brand, skal du bruge producent- eller leverandørnavnet.

Få flere oplysninger om attributten brand [brand].

Overdreven brug af store bogstaver

Nogle af dine produkter har titler med overdreven brug af store bogstaver. Undgå overdreven eller popsmart brug af store bogstaver, da dette ofte ses i spammails eller hos mistænkelige forhandlere. Det kan få personer, der handler online, til at opfatte dine annoncer og fortegnelser som mindre troværdige end andre.

• Tjek fanen Settings [Indstillinger] i Google- og YouTube-appen på Shopify for at se, hvilken produkttitel og beskrivelse der sendes til Merchant Center-kontoen.
  • Opdater titlerne i sektionen Products [Produkter] på din Shopify-administratorkonto på den placering, som Google henter dem fra – enten den primære titel og beskrivelsen eller SEO-oplysningerne nederst.

Generisk billede

For alle produkter i dine produktdata skal du angive et primært billede, der tydeligt viser det produkt, der annonceres for, ved hjælp af attributten billedlink [image_link]. Billedet må ikke være generisk eller et pladsholderbillede, medmindre dit produkt tilhører visse produktkategorier. Eksempler på generiske billeder, som ikke er tilladte, omfatter billeder, der er logoer, eller billeder med teksten "Der er intet tilgængeligt billede". Produkter med generiske billeder forbliver afvist og vises ikke i Shopping-annoncer eller gratis fortegnelser, før du har opdateret billederne.
Få flere oplysninger om, hvordan du løser problemer med generiske billeder.

Promoveringsoverlejring på billede

Nogle af dine varer er udstyret med billeder, der indeholder kampagnetekst (f.eks. forhandlerlogoer eller opfordring til handling) eller forstyrrende elementer (f.eks. vandmærker). Tydelige billeder af et produkt bidrager til at oplyse onlinekøbere, og derfor er uforstyrrede billeder uden yderligere kampagneelementer obligatoriske for alle produkter i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser. Varer, der ikke opfylder dette krav, forbliver afvist, indtil du har opdateret billederne. Aktivér billedforbedringer for automatisk at korrigere dine billeder.

Få flere oplysninger om, hvordan du løser et problem med en promoveringsoverlejring på billede: Billedlink [image_link].

Billedet er for lille

Billedet skal opfylde disse krav til størrelse for at kunne bruges i en annonce eller gratis fortegnelse:

• Billeder, der ikke er af beklædningsprodukter: Mindst 100 x 100 pixels
  • Billeder af beklædningsprodukter: Mindst 250 x 250 pixels
  • Ingen billeder større end 64 megapixels
  • Ingen billedfiler større end 16 MB

Du må ikke opskalere billeder eller indsende miniaturebilleder. Vi anbefaler, at produktet udgør 75-90 % af hele billedet.

Ugyldig værdi (Google-produktkategori)

Produkterne har begrænset effektivitet, hvis den værdi, du har angivet for attributten Google-produktkategori
[google_product_category] (GPC, Google product category) for produktet, ikke matcher nogen af kategorierne i Google-produktklassifikationen. Du kan angive det korrekte numeriske id (f.eks. 1580) eller den fulde sti til den relevante Google-kategori (f.eks. Tøj og tilbehør > Tøj > Jakkesæt > Smokinger) som værdien for denne attribut. Hvis du kun angiver det sidste segment (f.eks. Smokinger), accepteres værdien ikke, og den vil medføre en fejl.

Få flere oplysninger om attributten Google-produktkategori [google_product_category].

Modstridende værdier (GTIN, brand)

Produkter har begrænset effektivitet, hvis den værdi, du har indsendt for attributten GTIN [gtin], ikke er knyttet til den værdi, du har indsendt for attributten brand [brand] for dette produkt. Du skal angive en GTIN-værdi, der er tilknyttet det pågældende produkts brand. For at verificere ejerskabsdata for de GTIN-værdier, du indsender i forbindelse med amerikanske brands, skal du bruge GS1 GEPIR-værktøjet, der stilles til rådighed af GS1.

Få flere oplysninger om unikke produkt-id'er.

Produktspecifikke problemer inden for tøj og tilbehør

Dit produkt vil generelt have en lavere datakvalitet, hvis de påkrævede attributter mangler i dine produktdata. Dette kan medføre reduceret effektivitet for dit tilbud i søgeresultaterne. Du kan løse dette problem ved at angive de manglende påkrævede attributter for dit produkt i dine produktdata. Du kan tilføje påkrævede attributter eller kun dem, der specifikt blev rapporteret for denne fejl. Få flere oplysninger om specifikation for produktdata.

For at sikre, at dine produkter godkendes og vises til brugere på hele Google, skal du gennemgå nedenstående fejl og opdatere dataene for de berørte produkter.

Manglende værdi: Køn [gender]

Dette er påkrævet for produkter inden for tøj og tilbehør. Angiv kønnet for at hjælpe med at sikre, at brugerne får vist de rigtige størrelsesoplysninger. Vælg mellem disse understøttede værdier:
  • male
  • female
  • unisex

Manglende værdi: Størrelse [size]

Denne værdi er påkrævet for produkter inden for tøj og tilbehør og anbefales for alle varer.

• Brug et ensartet format for størrelse. For eksempel "S, M, L" eller "small, medium, large", men ikke "S, Medium og Lrg".
  • Komprimer flere mål til én værdi, f.eks. "16/34", der repræsenterer halsstørrelsen 16 tommer og ærmelængden 34 tommer.
  • Hvis din vare har en størrelse, der passer til alle eller til de fleste, kan du bruge one size, OS, one size fits all, OSFA, one size fits most eller OSFM.
  • Angiv størrelsen på din vare forrest i titlen for at give kontekst til dit billede.

Tip! Størrelse kan udelades, hvis den allerede er medtaget i dine produktvarianter.

Manglende værdi: Farve [color]

Dette er påkrævet for produkter inden for tøj og tilbehør. Værdien for farvevarianten skal staves "color" på amerikansk engelsk, for at Google kan synkronisere den med din Google Merchant Center-konto.

• Brug et genkendeligt farvenavn, som kunderne sandsynligvis vil søge efter.
  • Undgå at kombinere flere farver i ét ord, f.eks. RødPinkBlå. Brug i stedet skråstreger, f.eks. Rød/Pink/Blå.
  • Undgå værdier, der ikke er en farve, f.eks. flerfarvet, diverse, dame eller ikke tilgængelig.

Tip! Farve kan udelades, hvis den allerede er medtaget i dine produktvarianter.

Manglende værdi: Aldersgruppe [age group]

Dette er påkrævet for produkter inden for tøj og tilbehør og produkter for voksne, f.eks. alkohol.
Vælg mellem disse understøttede værdier:
  • newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult

Håndhævelse på kontoniveau af overtrædelser af krav til produktdatakvalitet

Merchant Center-konti gennemgås regelmæssigt. Hvis vi konstaterer, at dine produktdata ikke overholder kravene til specifikationen for produktdata, får du en advarselsmail med eksempler på de problemer, du skal løse, og en tidsramme for, hvornår du skal have løst dem. Advarselsperioden vises også på din Merchant Center-konto på siden "Diagnostik" under "Kontoproblemer". Du kan anmode om én servicegennemgang ved hjælp af knappen "Anmod om gennemgang". Inden for advarselsperioden vises dine varer fortsat i Shopping-annoncer, gratis fortegnelser, gratis lokale fortegnelser og annoncer for lokalt butikslager.

Bemærk! En advarsel for lokale produkter påvirker kun annoncer for lokalt butikslager og gratis lokale fortegnelser. På samme måde påvirker en advarsel for din netbutik ikke din fysiske butik.

Kontosuspendering

Hvis du ikke anmoder om en gennemgang i løbet af advarselsperioden, gennemgår vi dine data igen i slutningen af advarselsperioden. Hvis alle problemer er blevet løst, vil advarslen blive fjernet, og dine Shopping-annoncer, gratis fortegnelser, gratis lokale fortegnelser og annoncer for lokalt butikslager vil fortsat blive vist som normalt. Hvis ét eller flere af problemerne ikke er løst, vil din konto blive suspenderet, og alle dine varer vil blive deaktiveret i Shopping-annoncer, gratis fortegnelser, gratis lokale fortegnelser og annoncer for lokalt butikslager for det pågældende feed. Du modtager en mailnotifikation om, at din konto er blevet suspenderet. Mailen indeholder alle relevante oplysninger om problemerne med datakvaliteten og de næste trin. Din suspenderingsstatus vises på startsiden og siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

Vigtigt! Hvis din konto suspenderes, påvirkes den Google-konto, som du bruger til at få adgang til Merchant Center, ikke, og du vil stadig kunne bruge den til at få adgang til andre Google-produkter.
Bemærk! Meddelelser om datakvalitet og kontosuspendering gemmes midlertidigt i Merchant Center-meddelelsesarkivet på den berørte konto.

Forhåndsafvisning af varer

Advarsler vedrørende pris- og tilgængelighedsrelaterede uoverensstemmelser mellem feedet og landingssiderne resulterer i forhåndsafvisning af varer i stedet for en kontosuspendering. Forhåndsafvisning af varer (PID, preemptive item disapproval) betragtes stadig som en håndhævelse på kontoniveau, og en kontogennemgang er nødvendig for at løse problemerne helt. Det kaldes "forhåndsafvisning af varer", fordi Google gerne vil være på den sikre side og derfor afviser varer, der sandsynligvis ikke opfylder kravene (f.eks. varer, der har en anden pris på landingssiden og under købsprocessen end i feedet). Mens du løser dine problemer med produktdatakvaliteten for varer, der ikke opfylder kravene, kan du stadig vise andre produkter fra din konto, der opfylder kravene.

Bemærk! Kun uoverensstemmelser mellem pris og tilgængelighed mellem feedet og landingssiderne kan medføre forhåndsafvisning af varer. Andre overtrædelser af krav til produktdatakvalitet kan stadig resultere i kontosuspendering, hvis problemerne ikke løses inden for advarselsperioden på 28 dage.

Sådan løser du kontoadvarsler som følge af problemer med datakvaliteten

For at løse problemer med advarsler relateret til produktdata skal du opdatere Google-felterne for de berørte produkter. Fjern eller ret eventuelle varer, der ikke opfylder kravene til specifikationen for produktdata. Når du har opdateret dine produkter, kan det tage 3-5 hverdage for Google at gennemgå dem.

Du kan opdatere dine produktdata fra din Google- og YouTube-app ved at følge vejledningen nedenfor:

1. Gå til Sales Channels [Salgskanaler] via din Shopify-administratorside, og klik på Google.
  2. Gå til sektionen Produktstatus på siden Oversigt.
  3. Klik på Administrer produkter for at se dine synkroniserede produkter.
  4. Opdater de ønskede felter for et eller flere produkter, og klik på Gem.

Næste trin, efter du har løst problemerne relateret til:

• Kontoadvarsel: Der foretages en automatisk gennemgang, når ventetiden på 28 dage er overstået. Hvis du vil anmode om en gennemgang inden da, kan du bruge knappen "Anmod om gennemgang" i Merchant Center. Du har ret til én servicegennemgang i advarselsperioden.
  • Kontosuspendering eller forhåndsafvisning af varer: Anmod om en gennemgang ved hjælp af knappen "Anmod om gennemgang" i Merchant Center (hvis relevant).

Vejledning i, hvordan du anmoder om en ny gennemgang efter en notifikation om suspendering

Fra Google- og YouTube-appen på Shopify

1. Gå til Sales Channels [Salgskanaler] via din Shopify-administratorside, og klik på Google.
  2. Klik på fanen Settings [Indstillinger].
  3. Under din Google Merchant Center-konto skal du klikke på Request re-review [Anmod om ny gennemgang].
  4. På siden fra Hjælp til Google Merchant Center, der indlæses, skal du udfylde formularen og skrive, at du anmoder om en ny gennemgang af din butik.
  5. Klik på Send.

Via din Merchant Center-konto

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Tjek, at kontonummeret matcher det kontonummer, der er angivet i sektionen Indstillinger på din Google- og YouTube-app på Shopify.
  3. Klik på Produkter i navigationsmenuen på din Merchant Center-konto.
  4. Klik på Produkter og derefter på fanen Kræver handling.
  5. Find det problem på kontoniveau, som du gerne vil have gennemgået.
  6. Sørg for, at der er uploadet produkter, som er på lager, og at alle problemer for det berørte land, der målrettes mod, er løst.
  7. Klik på Anmod om gennemgang.
  8. Læs pop op-vinduet for at sikre, at du forstår gennemgangsprocessen samt dens krav og begrænsninger.
  9. Markér afkrydsningsfeltet, og klik på Anmod om gennemgang.
Bemærk! Det kan tage op til 7 hverdage at fuldføre en gennemgang. Du modtager en mail, når gennemgangen er færdig.

Venteperiode

Hvis din konto allerede er suspenderet, har du 2 muligheder for at anmode om en kontogennemgang, før der starter en venteperiode før yderligere gennemgang.

Processen fortsætter derefter på følgende måde:

• Hvis problemerne ikke løses i forbindelse med det andet gennemgangsforsøg, starter en venteperiode på én uge. I denne periode vil knappen til anmodning om gennemgang være deaktiveret.
  • Efter hver mislykket gennemgang kan der anvendes en venteperiode på en uge.
  • I denne venteperiode vil din konto fortsat være suspenderet. Du kan ikke anmode om en ny gennemgang i denne periode.
  • Brug venteperioden til at gennemgå og løse problemer med din konto, dine data og dit website, da support kan være begrænset, indtil dine problemer er løst.
  • Når venteperioden er udløbet, er knappen "Anmod om gennemgang" tilgængelig igen.
  • Du kan se slutdatoen for en venteperiode ved at gå til siden "Diagnostik" i Merchant Center og klikke på fanen "Kontoproblemer".