I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Uppdaterad resultatöversikt

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Innehåll

Ny resultatöversikt

Den nya resultatöversikten är tillgänglig för alla nya och befintliga säljare och syftar till att erbjuda en bättre och heltäckande rapportupplevelse.

Funktioner som har ändrats i den nya upplevelsen

Shopping-annonser, gratisannonser och lokala gratisannonser

Shopping-annonser, gratisannonser och lokala gratisannonser rapporteras i en enda översikt som segmenterar gratistrafik från betald trafik med hjälp av trafikdimensionen.

• Om ditt konto endast är registrerat för gratisannonser, lokala gratisannonser eller Shopping-annonser visas endast trafik utan annonser eller från annonser.
  • Om ditt konto är registrerat för både gratisannonser och Shopping-annonser men användaren bara har åtkomst till ett av programmen måste administratören ge användaren åtkomst så att de kan se datan. Läs mer om användaråtkomst i Merchant Center.

Lista över användaråtkomstkontroll

Listan över åtkomstkontroller för användare ändras inte för alla rapporter från den klassiska upplevelsen. Läs mer om användaråtkomst i Merchant Center.

Obs! Följ stegen nedan för att ändra behörigheter för rapporter från den klassiska upplevelsen:

1. Klicka på rullgardinsmenyn Resultat på navigeringsmenyn till vänster i Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på Dina rapporter.
  3. Klicka på fliken Dina översikter längst upp på sidan.
  4. Klicka på filtermenyn Typ och välj Google-skapade översikter.
  5. Klicka på Använd.
  6. Klicka på ikonen Dela instrumentpanel Add users icon.

Köp på Google

Den nya upplevelsen har inte stöd för Köp på Google ännu. Så här hämtar du översikten för Köp på Google:

1. Klicka på rullgardinsmenyn Resultat på navigeringsmenyn till vänster i Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på Dina rapporter.
  3. Klicka på fliken Dina översikter längst upp på sidan.
  4. Klicka på filtermenyn Typ och välj Google-skapade översikter.
  5. Klicka på Använd.

Organiska konverteringar och konverteringsfrekvens

Organiska konverteringar och konverteringsfrekvens visas som ytterligare mätvärden i snabböversikten. När du klickar på Visa alla öppnas en vy med alla relevanta mätvärden och dimensioner.

Obs! Konverteringsvärde visas som ett extra kort när du väljer mätvärden för Organiska konverteringar och/eller konverteringsfrekvens.

Kampanjer

Information om dina kampanjer finns på fliken Kampanjer, där du kan filtrera efter kampanjtyp och titel. När du klickar på Visa alla visas en vy med alla relevanta mätvärden och dimensioner.

Populära produkter och varumärken

På fliken Marknadsefterfrågan visas kort med de populäraste produkterna och varumärkena på Google samt aktuell tillgänglighet för dina produkter. Du kan hitta svar på viktiga frågor som Vilka är de mest populära produkterna och varumärkena?, Vilka varumärken blir allt mer populära? och Vilka produkter som du säljer är populärast på Google? Läs mer om marknadsefterfrågan i resultat.

Redigerare för anpassad rapport

Redigeraren för anpassade rapporter förblir oförändrad i den nya översikten. Läs om hur du skapar anpassade rapporter i Merchant Center.

Schemaläggning av rapporter

Schemaläggning av rapporter fortsätter att fungera för klassiska översikter och alla befintliga eller nyligen skapade anpassade rapporter. Läs om hur du schemalägger och delar Merchant Center-rapporter.

Obs! Följ stegen nedan om du vill ändra eller stoppa ett schema.

1. Klicka på rullgardinsmenyn Resultat på navigeringsmenyn till vänster i Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på Dina rapporter.
  3. Klicka på fliken Dina översikter längst upp på sidan.
  4. Klicka på filtermenyn Typ och välj Google-skapade översikter.
  5. Klicka på Använd.
  6. Håll muspekaren över kolumnen Schema i en översikt som du vill ändra eller stoppa och klicka på pennikonen Redigera.

Byta till den klassiska översikten

Om du vill byta från den nya upplevelsen till den tidigare versionen kan du antingen klicka på Visa klassisk översikt i välkomstbannern eller följa stegen nedan:

1. Klicka på rullgardinsmenyn Resultat på navigeringsmenyn till vänster i Merchant Center-kontot.
  2. Klicka på Dina rapporter.
  3. Klicka på fliken Dina översikter längst upp på sidan.
  4. Klicka på filtermenyn Typ och välj Google-skapade översikter.
  5. Klicka på Använd.
  6. Klicka på filterikonen och sedan på Översiktskategori.
  7. Markera rutan bredvid Klassisk.
  8. Klicka på Använd.

Så här ser du produktresultatet i Merchant Center

• Onlinebutiken måste bekräftas
  • Du måste ha minst en godkänd produkt för att börja samla in trafik

Vilka mätvärden för produktresultat är tillgängliga?

Med Merchant Centers resultatrapporter kan du se viktiga mätvärden för hur dina produkter och varumärken med mera utvecklas över tid. Den här informationen kan hjälpa dig att fatta beslut och formulera en strategi för ditt företag.

Exponeringar

Totalt antal gånger som dina produkter visades på Google.
  • Kontrollera att produkterna är godkända och titta igen efter några dagar om det står noll exponeringar.

Klick

Totalt antal klick på dina produkter på Google som ledde till besök i onlinebutiken.
  • Ett besök rapporteras om klicket på din produktannons leder till en målsida på en dator, en mobil eller i en app.

Klickfrekvens (CTR)

Antalet klick på din produkt dividerat med antalet gånger den visas: klick ÷ exponeringar = CTR. Det här visar hur ofta klick på dina produkter ledde till besök i din onlinebutik. Om din annons till exempel fick fem klick och 100 exponeringar blir din CTR 5 %.

Organiska konverteringar

En åtgärd som räknas när en användare klickar på din produktannons och sedan utför en åtgärd som är värdefull för ditt företag, t.ex. ett onlineköp.

Viktigt att tänka på

• Merchant Center rapporterar endast gratis konverteringar. Betalda konverteringar ingår inte.
  • De andra mätvärdena (visningar, klick, klickfrekvens) ger information om produkter som visas med eller utan annonser.
  • Plötsliga ökningar eller minskningar av resultatmätvärden kan bero på flera orsaker, till exempel säsongsvariationer eller en ny annonskampanj. En analys av informationen kan hjälpa dig att förstå målgruppens beteende.

Förstå resultatens mätvärden

Resultatdiagram

Visar utvecklingen av dina resultatvärden över tid.

• Använd datumväljaren för att visa data för längre eller kortare tidsperioder.
  • Med en kortare tidsperiod kan du fokusera på specifika resultat vid en viss tidpunkt, till exempel om du kör en kampanj under en storhelg.
  • Med en längre tidsperiod kan du se cykliska trender bland dina potentiella kunder.

Kort för produkt-, varumärkes- och kategoriresultat

Korten visar vilka produkter, varumärken och kategorier som är populära nu, vilka som ökar i popularitet och minskar i popularitet. Som standard visas de sju främsta.

• När en produkt är populär nu eller ökar i popularitet och behöver åtgärdas bör du åtgärda eventuella problem för att få bättre chanser till kontinuerligt resultat.
  • När en produkt är en av dina bäst presterande produkter kan du välja att den alltid ska finnas i lager.
  • Använd Visa alla för att utöka rankningen till alla varor inom produkten, varumärket eller kategorin. Då öppnas en rapport med klick, visningar och CTR. Du kan analysera informationen i din egen takt genom att klicka på nedladdningsikonen och ladda ned rapporten.
  • Om du klickar på produkttiteln på produktkortet visas ytterligare information, bland annat vad som behöver åtgärdas och bör lösas.