I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Oppdatert versjon av resultatoversikten

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

I denne artikkelen

Ny resultatoversikt

Den nye resultatoversikten er tilgjengelig for alle nye og eksisterende selgere. Hensikten med oversikten er å tilby bedre og helhetlig rapportering.

Funksjoner som er endret i den nye versjonen

Shopping-annonser, kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale oppføringer

Shopping-annonser, kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale oppføringer rapporteres i én oversikt der kostnadsfri og betalt trafikk segmenteres ved hjelp av trafikkdimensjonen.

• Hvis kontoen din bare er registrert i enten kostnadsfrie oppføringer, kostnadsfrie lokale oppføringer eller Shopping-annonser, vises bare trafikk uten annonser eller trafikk fra annonser.
  • Hvis kontoen din er registrert for både kostnadsfrie oppføringer og Shopping-annonser, men brukeren bare har tilgang til ett av programmene, må administratoren gi brukeren tilgang til dataene. Finn ut mer om brukertilgang for Merchant Center.

Kontrolliste for brukertilgang

Kontrollisten for brukertilgang er uendret for alle rapporter fra den eldre versjonen. Finn ut mer om brukertilgang for Merchant Center.

Merk: Følg fremgangsmåten nedenfor for å endre tillatelsene for rapporter fra den eldre versjonen:

1. Gå til navigasjonsmenyen til venstre i Merchant Center-kontoen, og klikk på Resultater-rullegardinmenyen.
  2. Klikk på Dine rapporter.
  3. Klikk på Dine oversikter-fanen øverst på siden.
  4. Klikk på Type-filtermenyen, og velg Oversikter opprettet av Google.
  5. Klikk på Bruk.
  6. Klikk på Del oversikten-ikonet Add users icon.

Kjøp på Google

Den nye versjonen støtter foreløpig ikke Kjøp på Google. Følg fremgangsmåten nedenfor for å hente Kjøp på Google-oversikten:

1. Gå til navigasjonsmenyen til venstre i Merchant Center-kontoen, og klikk på Resultater-rullegardinmenyen.
  2. Klikk på Dine rapporter.
  3. Klikk på Dine oversikter-fanen øverst på siden.
  4. Klikk på Type-filtermenyen, og velg Oversikter opprettet av Google.
  5. Klikk på Bruk.

Organiske konverteringer og organisk konverteringsfrekvens

Organiske konverteringer og organisk konverteringsfrekvens vises som tilleggsberegninger på resultatkortet. Hvis du klikker på Se alle, åpnes en omfattende oversikt med alle de relevante beregningene og dimensjonene.

Merk: Konverteringsverdi vises som tilleggskort når du velger beregningene for organiske konverteringer og/eller organisk konverteringsfrekvens.

Promoteringer

Du finner informasjon om promoteringene dine på «Promoteringer»-fanen, der du kan filtrere etter promoteringstype og -tittel. Hvis du klikker på Se alle, vises en omfattende oversikt med alle de relevante beregningene og dimensjonene.

Populære produkter og merker

På «Etterspørsel i markedet»-fanen finner du kort med de mest populære produktene og merkene på Google samt nåværende tilgjengelighet for produktene dine. Du kan finne svar på viktige spørsmål som «Hva er de mest populære produktene og merkene?», «Hvilke merker øker i popularitet på markedet?» og «Hvilke av produktene du selger, er mest populære på Google?». Finn ut mer om «Etterspørsel i markedet» på Resultater-siden.

Redigeringsverktøyet for egendefinerte rapporter

Redigeringsverktøyet for egendefinerte rapporter er uendret i den nye oversikten. Finn ut hvordan du kan opprette egendefinerte rapporter i Merchant Center.

Rapportplanlegging

Rapportplanlegging fungerer fortsatt for eldre oversikter og alle eksisterende og nyopprettede egendefinerte rapporter. Finn ut hvordan du planlegger og deler Merchant Center-rapporter.

Merk: Følg fremgangsmåten nedenfor for å endre eller stoppe en tidsplan:

1. Gå til navigasjonsmenyen til venstre i Merchant Center-kontoen, og klikk på Resultater-rullegardinmenyen.
  2. Klikk på Dine rapporter.
  3. Klikk på Dine oversikter-fanen øverst på siden.
  4. Klikk på Type-filtermenyen, og velg Oversikter opprettet av Google.
  5. Klikk på Bruk.
  6. Hold markøren over «Tidsplan»-kolonnen du vil endre eller stoppe i oversikten, og klikk på blyantikonet Endre.

Bytt til den eldre versjonen av oversikten

Du kan bytte fra den nye til den forrige versjonen ved å klikke på Se den eldre versjonen av oversikten på velkomstbanneret, eller ved å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Gå til navigasjonsmenyen til venstre i Merchant Center-kontoen, og klikk på Resultater-rullegardinmenyen.
  2. Klikk på Dine rapporter.
  3. Klikk på Dine oversikter-fanen øverst på siden.
  4. Klikk på Type-filtermenyen, og velg Oversikter opprettet av Google.
  5. Klikk på Bruk.
  6. Klikk på filterikonet og så på Oversikt-kategorien.
  7. Merk av i boksen ved siden av «Eldre versjon».
  8. Klikk på Bruk.

Slik finner du produktresultatene dine i Merchant Center

• Nettbutikken din må være bekreftet.
  • Du må ha minst ett godkjent produkt for å begynne å samle trafikk.

Hvilke beregninger for produktresultater er tilgjengelige?

Med resultatrapportene i Merchant Center kan du se viktige beregninger for populariteten til blant annet produktene og merkene dine over tid. Med denne informasjonen er det enklere å ta beslutninger og legge strategier for bedriften.

Visninger

Hvor mange ganger produktene dine er vist på Google totalt sett.
  • Hvis produktene dine ikke har noen visninger, bør du sjekke at de er godkjent, og vente noen dager på at visningene dukker opp.

Klikk

Det totale antallet klikk på produktene dine på Google som har ført til besøk i nettbutikken din.
  • Et «besøk» rapporteres hvis klikket på produktoppføringen fører til en landingsside for datamaskin, en landingsside for mobil eller en app.

Klikkfrekvens (CTR)

Antallet klikk produktet har fått, delt på antall ganger det er vist: klikk ÷ visninger = CTR. Dette illustrerer hvor ofte klikk på produktene dine har ført til besøk i nettbutikken din. Hvis du for eksempel har fått 5 klikk og 100 visninger, får du en CTR-verdi på 5 %.

Organiske konverteringer

Handlinger som telles når noen klikker på produktoppføringen din og deretter utfører en handling som er verdifull for bedriften din, for eksempel et kjøp på nettet.

Vær oppmerksom på følgende

• Merchant Center rapporterer bare kostnadsfrie konverteringer. Betalte konverteringer tas ikke med.
  • De andre beregningene (visninger, klikk og CTR) gir informasjon for produkter som vises med og uten annonser.
  • Plutselige økninger eller fall i resultatberegningene kan ha flere årsaker, for eksempel sesongvariasjoner eller nye annonsekampanjer. Du kan analysere dataene for å lære mer om atferden til målgruppen din.

Slik tolker du resultatberegningene

Resultatdiagram

Her kan du se hvordan resultatberegningene dine har utviklet seg over tid.

• Bruk datovelgeren for å se data fra lengre eller kortere tidsperioder.
  • Du kan angi en kortere tidsperiode for å fokusere på resultatene på et bestemt tidspunkt, for eksempel under en promotering eller i julesesongen.
  • En lengre tidsperiode kan gi en indikasjon på sykliske trender blant potensielle kunder.

Kort med produkt-, merke- og kategoriresultater

På disse kortene ser du produkter, merker og kategorier som er populære nå, på vei opp og på vei ned. Topp 7 vises som standard.

• Hvis et produkt som er populært nå eller på vei opp, trenger oppfølging, må du gjøre de nødvendige endringene for å øke sjansene for kontinuerlige resultater.
  • For produkter som er populære nå, kan du velge å sørge for at du alltid har det på lager.
  • Bruk Se alle for å utvide rangeringen, slik at den omfatter alle varelinjene for produktet, merket eller kategorien. En rapport med klikk, visninger og CTR åpnes. Hvis du vil analysere dataene i ditt eget tempo, kan du laste ned rapporten ved å klikke på nedlastingsikonet.
  • På produktkortet kan du klikke på produkttittelen for å se mer informasjon. Da ser du også hva som eventuelt krever oppfølging og må rettes opp.