Artiklene i denne brukerstøtten handler om Merchant Center Next. Finn ut mer om oppgraderingen, og få svar på vanlige spørsmål.

Knytt Google Ads-kontoer sammen med Merchant Center

Før du kan lage Shopping-kampanjer, må du knytte sammen Google Ads- og Merchant Center-kontoen din. Etter det kan du lage kampanjer som bruker produktinformasjonen din. Produktinformasjonen i Merchant Center kan også brukes som grunnlag i andre tillegg, for eksempel promoteringer og egendefinerte rapporter.

Når du knytter sammen Merchant Center- og Google Ads-kontoen, kan du også knytte Google Ads-kontoen sammen med Bedriftsadministrator-kontoen din. Dermed tilknyttes automatisk alle andre tilknyttede apper i Bedriftsadministrator-kontoen. Dermed får du flere muligheter i Google Ads-kontoen, slik at du kan markedsføre produktene og de lokale butikkene dine.

Merk: Du kan også tilknytte Bedriftsadministrator via Google Ads ved å følge menybanen Verktøy Verktøy-ikon > Data Manager > Populære produkter og velge «Google Merchant Center».

På denne siden

Merk: I land der programmet for prissammenligning er tilgjengelig, får du tilgang til Shopping-annonser gjennom én eller flere tjenester for prissammenligning som du selv velger. Noen av tjenestene administrerer produktinformasjonen og kampanjene for deg, mens du selv kontrollerer oppsettet i andre tjenester. Finn ut mer om annonsering med tjenester for prissammenligning.

Kom i gang i Merchant Center

Du kan opprette en ny Google Ads-konto eller tilknytte en eksisterende Google Ads-konto i Merchant Center. Hvis Google-kontoen din allerede har en tilknyttet Google Ads-konto, kan du koble Merchant Center til den aktuelle kontoen med en gang. For Google Ads-kontoer som eies av andre brukere (for eksempel byråpartnere), trenger du kunde-ID-en for Google Ads. Denne finner du øverst på alle Google Ads-sider (i nærheten av e-postadressen for kontoen).

Når du knytter sammen Google Ads- og Merchant Center-kontoen din, knyttes Google Ads-kontoen til Bedriftsadministrator som standard for å knytte sammen alle appene og tjenestene du bruker på Google. Du kan også velge å bare knytte den til Merchant Center-kontoen din.

Du kan opprette eller tilknytte en Google Ads-konto fra «Apper og tjenester»-delen av Merchant Center. Du kan også gjøre det når du oppretter en kampanje i Merchant Center for første gang. I denne artikkelen forklarer vi fremgangsmåten når du bruker «Verktøy og innstillinger»-delen.

Alternativ 1: Tilknytt en Google Ads-konto du eier, fra Merchant Center

1. I Merchant Center velger du ikonet for verktøy og innstillingerIkon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  2. Velg delen Apps and services (Apper og tjenester).
  3. Velg Add service (Legg til tjeneste) under «Google services» (Google-tjenester).
  4. I forgrunnsvinduet velger du Google Ads-kontoen du vil tilknytte.
  5. Klikk på Link (Tilknytt) for å opprette tilknytningen mellom Google Ads- og Bedriftsadministrator-kontoen.
  6. Hvis du bare vil knytte Google Ads-kontoen til Merchant Center, velger du Link to Merchant Center Only (Tilknytt bare Merchant Center) og deretter Link (Tilknytt).

Alternativ 2: Opprett en ny Google Ads-konto i Merchant Center

1. I Merchant Center velger du ikonet for verktøy og innstillingerIkon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  2. Velg delen Apps and services (Apper og tjenester).
  3. Velg Add service (Legg til tjeneste) under «Google services» (Google-tjenester).
  4. Velg Create a new Google Ads account (Opprett en ny Google Ads-konto) i forgrunnsvinduet og deretter Next (Neste). Endre de forhåndsutfylte opplysningene etter behov før du fortsetter. Klikk på Link (Tilknytt) for å opprette tilknytningen mellom Google Ads- og Bedriftsadministrator-kontoen.
  5. Hvis du bare vil tilknytte Google Ads-kontoen til Merchant Center, velger du «Link to Merchant Center Only» (Tilknytt bare Merchant Center) og deretter «Link» (Tilknytt).
Merk: Du må oppgi valuta og tidssone i kontooppsettet. Disse feltene er forhåndsutfylt basert på posisjonen din, men du kan endre både valutaen og tidssonen når du oppretter kontoen. Når kontoen først er opprettet, er det ikke mulig å endre disse innstillingene.

Alternativ 3: Tilknytt en Google Ads-konto du ikke administrerer, fra Merchant Center

Send forespørsel om tilknytning til Google Ads i Merchant Center

Husk at hvis du har administratortilgang til både Google Ads- og Merchant Center-kontoen, kan du etablere tilknytningen direkte fra delen merket «Apper og tjenester».

1. Velg ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center.
  2. Velg Apper og tjenester-delen.
  3. Velg Legg til tjeneste under «Google-tjenester».
  4. Velg En konto du ikke administrerer i forgrunnsvinduet, og velg deretter Neste.
  5. Skriv inn kunde-ID-en for Google Ads, og velg Neste.
  6. Velg Send forespørselen.
  7. Denne Google Ads-kontoen vises med «Forespørselen er sendt» i tabellen over Google-tjenester frem til den er godkjent.
  8. Skriv inn kunde-ID-en for Google Ads, og velg Neste.
Merk: Hvis det kreves totrinnsbekreftelse i Google Ads-kontoen din, må du slå på denne funksjonen i Google-kontoen eller deaktivere kravet om totrinnsbekreftelse i Google Ads før du tilknytter kontoen.

Godkjenn forespørsler om tilknytning i Google Ads

Forespørsler om tilknytning fra Merchant Center må godkjennes i Google Ads-kontoen du tilknytter. Noen med administratortilgang til Google Ads-kontoen må følge denne fremgangsmåten for å godkjenne forespørselen om tilknytning:

1. Klikk på verktøyikonet Verktøy-ikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Finn «Google Merchant Center» under «Tilkoblede produkter», og velg Administrer og tilknytt.
  4. Velg Mottatt-fanen for å se alle forespørslene om tilknytning du har mottatt.
    • Finn kontoen du vil tilknytte. I «Status»-kolonnen vises statusen «Må godkjennes av deg».
  5. Velg Gjennomgå i Handlinger-kolonnen, og gå gjennom informasjonen.
  6. Velg Godkjenn.

Kom i gang i Google Ads

Du kan tilknytte en eksisterende Google Merchant Center-konto i Google Ads. Hvis en Google Merchant Center-konto allerede tilhører Google-kontoen din, kan du knytte Google Ads til den kontoen umiddelbart. Hvis Google Merchant Center-kontoen ikke tilhører Google-kontoen din, kan du sende en forespørsel om tilknytning til Merchant Center-kontoadministratorene.

Når du knytter sammen Google Ads- og Merchant Center-kontoen din, knyttes Google Ads-kontoen til Bedriftsadministrator som standard, og alle appene og tjenestene du bruker i Google, samles på ett sted. Du kan også velge bare å knytte kontoen til Merchant Center-kontoen din.

Tilknytt en Merchant Center-konto du eier, via Google Ads

1. Klikk på verktøyikonet Verktøy-ikon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Data Manager.
  3. Finn «Google Merchant Center» under «Fremhevede produkter» på «Tilkoblede produkter»-fanen, og velg ønsket tilknytningsmetode.
  4. Hvis du velger Knytt Bedriftsadministrator sammen med Google Ads, blir Google Ads knyttet sammen med alle apper du administrerer i Bedriftsadministrator-kontoen din, for eksempel Google Merchant Center eller Google-bedriftsprofilen. Finn ut mer om Bedriftsadministrator.
    1. Finn Bedriftsadministrator-kontoen du vil tilknytte, og velg den.
  5. Hvis du velger «Tilknytt Google Merchant Center til Google Ads», knytter du bare sammen disse to appene.
    1. Finn Merchant Center-kontoen du vil tilknytte. Velg kontoen.

Administrer tilknytninger mellom kontoer

Etter at du har knyttet sammen Google Ads-kontoene dine, kan du avbryte forespørselen, fjerne tilknytningen mellom kontoene eller se statusen for forespørsler om tilknytning i Merchant Center, Google Ads og Bedriftsadministrator.

For Google Ads-kontoer som er knyttet til Bedriftsadministrator, kan superadministratorer og Google Ads-administratorer fjerne tilknytningen mellom kontoene. Slik fjerner du tilknytningen mellom en Google Ads-konto og Bedriftsadministrator:

1. Velg Apper og tjenester-delen i Bedriftsadministrator.
  2. Velg kontoen du vil fjerne.
  3. Velg Fjern tilgangen i sidepanelet til høyre.
  4. Når du blir bedt om det, bekrefter du at du vil fjerne tilknytningen til kontoen.
Merk: Når du fjerner en Google Ads-konto fra Bedriftsadministrator, mister alle appene i Bedriftsadministrator tilgang til data fra Ads-kontoen.

Datadeling

Når du knytter Google Ads-kontoen din til Merchant Center, deles noen av dataene dine mellom disse kontoene.

Data som deles fra Merchant Center

• navnet på og ID-en for Merchant Center-kontoen din
  • produkttitler, -beskrivelser og -bilder som vises på Google Søk og Maps

Data som deles fra Google Ads

• navnet på og konto-ID-en for Google Ads-kontoen din
  • klikk og konverteringer fra kampanjene, annonsene og annonsegruppene dine

Vanlige spørsmål

Hvem kan opprette forespørsler om tilknytning til Google Ads-kontoer?

Bare brukere med administratortilgang til Merchant Center kan opprette forespørsler om kontotilknytning.

Hvem kan godkjenne forespørselen om tilknytning når jeg tilknytter en eksisterende Google Ads-konto?

Bare brukere med administratortilgang til kontoen kan godkjenne slike forespørsler i Google Ads.

Hvem kan fjerne tilknytningen til Google Ads-kontoer?

For Google Ads-kontoer som er knyttet til Bedriftsadministrator, kan tilknytningen til en Google Ads-konto bare fjernes av superadministratorer.

For Google Ads-kontoer som er tilknyttet Merchant Center, kan denne tilknytningen når som helst fjernes fra Google Ads av alle med administratortilgang til Google Ads-kontoen, eller fra Merchant Center av personer med administratortilgang til Merchant Center. Det kan finnes ekstra tilgangskrav for å utføre andre handlinger i den tilknyttede kontoen (selv om kontoene er knyttet sammen). For eksempel:

• De som bruker Merchant Center, kan ikke opprette eller redigere kampanjer med mindre de har administrator- eller standardtilgang til den tilknyttede Google Ads-kontoen.
  • Administratorer for Google Ads-kontoer kan bare endre og legge til produkter eller opprette kampanjer i Merchant Center hvis de også har tilgang til den tilknyttede Merchant Center-kontoen. (Administratorer for Google Ads-kontoer kan imidlertid opprette kampanjer via Google Ads.)

Hva skjer når tilknytningen mellom en Google Ads-konto og Bedriftsadministrator fjernes?

Når du fjerner en Google Ads-konto fra Bedriftsadministrator, mister Google Ads-kontoen tilgang til data fra alle appene som er tilknyttet i Bedriftsadministrator. Dette betyr at kampanjer i Google Ads som er avhengige av produktinformasjon fra den tilknyttede Merchant Center-kontoen og tilknyttede Google-bedriftsprofiler, slutter å bruke produktinformasjonen din for å vise annonser. Du kan heller ikke opprette nye kampanjer i Google Ads basert på produktinformasjon fra disse kontoene. Google Ads viser fortsatt andre kampanjetyper, deriblant Performance Max-kampanjer.

Hva skjer når tilknytningen mellom en Google Ads-konto og Merchant Center fjernes?

Hvis du har kampanjer i Google Ads som bruker produktinformasjon fra Merchant Center-kontoen, slutter de å bruke produktinformasjonen din for å vise annonser. Du kan heller ikke opprette nye kampanjer i Google Ads basert på produktinformasjon fra Merchant Center-kontoen som ikke lenger er tilknyttet. Google Ads viser fortsatt andre kampanjetyper i kontoen.

Kan jeg knytte en Google Ads-managerkonto til Merchant Center?

Nei, Google Ads-managerkontoer kan ikke knyttes til Merchant Center. Google Ads-managerkontoer gjør det mulig å se og administrere flere Google Ads-kontoer.

Hvor mange Google Ads-kontoer kan jeg knytte til en Merchant Center-konto eller Bedriftsadministrator-kontoen min?

En Merchant Center-konto kan knyttes til opptil 100 Google Ads-kontoer. Bedriftsadministrator-kontoer kan ha opptil 20 tilknyttede Google Ads-kontoer.