In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Komt niet in aanmerking voor levering in de winkel

Verwijder het kenmerk levering [vehicle_fulfillment] of wijzig de waarde zodat deze overeenkomt met het type levering waarvoor uw account is goedgekeurd

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Voor een of meer van uw producten heeft u de waarde in_store opgegeven voor het subkenmerk optie [option] van het kenmerk levering [vehicle_fulfillment], of een winkelcode opgegeven voor het kenmerk winkelcode [store_code]. Volgens onze informatie bent u niet goedgekeurd voor levering in de winkel en kunt u deze waarde dus niet indienen voor dit kenmerk. Als gevolg hiervan is uw aanbieding afgekeurd.

U kunt dit probleem oplossen door te zorgen dat u wordt goedgekeurd voor levering in de winkel. Als u alleen voertuigen online wilt verkopen, kunt u het probleem als volgt oplossen:

1. Geef een lege waarde op voor het kenmerk winkelcode [store_code] in uw primaire feed.
  2. Dien de waarde online in voor het subkenmerk optie [option].

Is uw account niet goedgekeurd voor voertuigadvertenties? Dien deze aanbieding dan niet in of volg de stappen om een voertuigverkoper te worden.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.
  4. Klik op het filtericoon Download om op bestemming te filteren en selecteer Voertuigadvertenties.

Zo downloadt u een lijst (.csv) van alle getroffen producten voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Zo downloadt u een lijst (.csv) van alle getroffen producten voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.

Stap 2: Verwijder of wijzig de waarde voor het kenmerk levering

1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    Titel probleem = Komt niet in aanmerking voor levering in de winkel.
  2. Zoek in uw productgegevens naar die producten en verwijder het kenmerk levering [vehicle_fulfillment] of wijzig de waarde voor het subkenmerk optie [option] zodat het leveringstype wordt gebruikt waarvoor uw account is goedgekeurd.

Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.

Stap 4: Word goedgekeurd als lokale voertuigverkoper

Voertuigadvertenties bevinden zich momenteel in een beperkte bètaversie en u moet afzonderlijk worden goedgekeurd voor levering in de winkel en/of online. Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger als interesse heeft om deze versie uit te proberen.