I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Introduktionsguide för fordonsannonser

Slutför granskningen av webbplatspolicyn

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Step 7 of showing your local products on Google is requesting inventory verification Det här är steg 6 i introduktionsguiden för fordonsannonser.

Så fungerar det

Så här fungerar processen:

1. En kund klickar på en fordonsannons.
  2. Google visar något av följande:
    • Butikskoden från den Företagsprofil där fordonet är tillgängligt.
    • Butikskoden från ditt butiksflöde (om du använder butiksflödet).
  3. Bilhandlaren genererar en målsida som visar fordonets pris och tillgänglighet på den plats som kopplats till butikskoden.
  4. På bilhandlarens webbplats kan kunden köpa eller boka produkten online och hämta den hos bilhandeln i närheten.

Du måste leda användarna till den bilhandel som Google visar i webbadressen som genereras när kunden klickar. Det gäller även om du själv kan identifiera användarnas platser.

Steg 1: Granska webbplatskraven

För att vara kvalificerad för fordonsannonser måste din webbplats uppfylla följande krav:

• Visa bilhandelns namn och plats, fordonspris, MSRP (om du anger ett nytt fordon), VIN-kod, miltal (om du annonserar en begagnad bil) och tillgänglighetsinformation på målsidan.
    • Se till att informationen (inklusive bilhandelns namn och plats, fordonets pris, VIN-kod och tillgänglighet) syns när sidan läses in utan att användaren behöver scrolla.
    • När du först öppnar sidan kan bilhandelns namn och ort representera bilhandelns adress om den fullständiga adressen inte visas. I det här fallet ska den fullständiga adressen till bilhandeln visas när användaren klickar för att visa bilhandelns platsinformation.
    • I Förenade kungariket betraktas VIN-kod som uppgifter som kan kopplas till en specifik person (PII). Skicka in id [id] som en alternativ identifierare. Id:t måste också visas på fordonets målsida.
  • Visa fordonets tillgänglighet på ett tydligt sätt. Tillgänglighet som rapporterar fordonet som ”sålt”, ”ej i lager”, ”reserverat”, ”inte tillgängligt” eller ”kommer snart” är inte tillåtna.
  • Visa fordonets pris. Priset som visas på målsidan ska stämma överens med priset i det primära flödet för den valda bilhandeln.
    • Du kan erbjuda möjlighet att Kontrollera dagens pris.
    • Alla ansvarsfriskrivningar om fordonets MSRP-pris måste visas tydligt på målsidan.
  • (Om du säljer ett begagnat fordon) Visa miltalet tydligt på målsidan. Kontrollera att miltalet matchar attributet miltal [mileage] i det primära flödet.
  • Kunna visa en målsida baserat på koderna från din företagsprofil eller ditt butiksflöde så att du kan visa platsspecifika priser och tillgänglighet. Tillgängligheten som visas på målsidan måste stämma överens med attributet tillgänglighet [availability] i det primära flödet för den valda bilhandelns plats.
  • Uppfylla alla lokala krav på information om nya eller begagnade fordon på målsidan. Läs mer om lokala rättsliga krav

Rekommendationer för målsidor

Utöver kraven på målsidan ovan rekommenderar vi följande:

• Länka till ytterligare distributionsalternativ (till exempel hemleverans).
  • Visa information om bilhandeln (till exempel telefonnummer, vägbeskrivning och öppettider).
  • Erbjud möjlighet att bläddra bland liknande fordon på webbplatsen.
  • Informera om reor och kampanjer.

Steg 2. Uppdatera flödesattribut

Skicka in alla obligatoriska flödesattribut enligt steg 4a Skapa ditt primära flöde.

Steg 3: Vänta på att Google granskar din webbplats

När du har uppdaterat flödesattributen och granskat kraven för målsidor kontrollerar Google att dina målsidor följer policyn.