I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Startveiledning for kjøretøyannonser

Opprett, registrer og send inn en butikkfeed (valgfritt)

Spesifikasjoner for butikkfeeder

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Step 5 of showing your local products on Google is creating, registering and submitting your feeds Dette er trinn 5a i startveiledningen for kjøretøyannonser.

Den beste løsningen for å oppgi beliggenhetene til forhandlerne dine, er å tilknytte Google-bedriftsprofilen din. Når du gjør dette, blir kjøretøylageret tilknyttet den rette beliggenheten.

Hvis du ikke har tilgang til Google-bedriftsprofilen som inneholder butikkoppføringene dine, kan du oppgi beliggenheter via en «butikkfeed». For å sikre at dataene i butikkfeeden og dataene om kjøretøylageret samsvarer, anbefaler vi på det sterkeste at du sender inn alle de spesifiserte attributtene. Kontakt Google-representanten din for å be om tilgang til butikkfeeden.

Viktige merknader:

1. Attributtoverskrifter: Du må bruke attributtoverskriftene nøyaktig slik de vises nedenfor, for at feeden skal bli behandlet på den rette måten.
  2. Anbefalte felter: Vi anbefaler at du fyller ut de valgfrie feltene som samsvarer med dataene oppgitt om beliggenhetene på Google Maps, og at du validerer beliggenhetene. Adressen og de andre attributtene du sender inn (f.eks. telefonnummer), må samsvare med adressen til forhandleren eller beliggenheten som brukes på Google Maps.
  3. Oppdaterte data: Informasjon fra butikkfeeden utløper etter 90 dager. Hvis dataene fra denne feeden utløper, blir produktene avvist med meldingen «Mangler data om produktlageret». Påse at du laster opp oppdaterte data til butikkfeeden minst hver 30. dag.
  4. Filstørrelsesgrense: Butikkfeedfilen kan ikke overskride 10 000 rader.
Attributt Beskrivelse Innhold
store_code

Obligatorisk

Dette er en kort identifikator for en bestemt forhandler. Den trenger ikke være lik butikkoden i bedriftsprofilen. Den må samsvare med butikkoden i hovedproduktfeeden.

streng
store_address

Obligatorisk

Postadressen til forhandleren.

Merk: Send inn hele gateadressen, inkludert land.

streng
store_name

Anbefales

Navnet på bedriften eller forhandleren.

streng
phone_number

Anbefales

Forhandlerens telefonnummer i internasjonalt format.

streng
website_url

Anbefales

Nettadressen til bedriften eller forhandleren.

streng

Akkurat som med hovedfeeden (som nevnt i trinn 5b) må du registrere og sende inn butikkfeeden under «Andre feeder». Når du registrerer butikkfeeden, velger du «Salgssted» som feedtype.

I dette bildet ser du hvordan du velger salgsstedet, altså butikken, som feedtype når du registrerer butikkfeeden.

Når butikkfeeden er sendt inn, går den gjennom både manuelle og AI-baserte kontroller som sikrer at butikkodene samsvarer med butikkodene i kjøretøyfeeden, samt at forhandleradressene og annen informasjon samsvarer med beliggenhetene på Google Maps, slik at beliggenhetene er validert.