I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Felaktig produktkod [mpn]

Använd ett giltigt artikelnummer (MPN). Skicka in ett giltigt värde eller ta bort det aktuella ogiltiga värdet för det här attributet och skicka in din produktdata igen.

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

En varning visas på sidan Diagnostik på grund av ett problem med attributet artikelnummer [mpn] för en eller flera av dina produkter. Läs igenom anvisningarna nedan och uppdatera det här attributet för alla berörda produkter senast september 2021 för att undvika att produkterna inte godkänns.

En produkts artikelnummer används för att identifiera den bland alla produkter som produceras av en tillverkare. Potentiella kunder kan söka efter ett specifikt artikelnummer när de vill göra ett köp. Om du anger rätt artikelnummer kan du se till att produkten visas i relevanta situationer.

För en eller flera av dina produkter har du skickat in ett värde för attributet artikelnummer [mpn] som kan vara felaktigt. Därför har dessa produkter fått en varning och kanske inte godkänns för annonser eller gratisannonser.

Ange ett giltigt värde för attributet artikelnummer [mpn] för att lösa problemet. Använd endast artikelnummer som tilldelats av tillverkaren och inte en återförsäljare eller distributör. Se också till att motsvarande varumärke skickas in korrekt via attributet varumärke [brand]. Om produkten inte har ett artikelnummer raderar du det aktuella värdet och lämnar fältet tomt.

Anvisningar

Steg 1: Hitta de berörda produkterna

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Klicka på fliken Problem med vara för att se aktuella problem som påverkar dina produkter.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av alla problem:

• Klicka på nedladdningsknappen Download bredvid filterknappen Download, under diagrammet och ovanför listan över problem.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av ett visst problem:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på nedladdningsknappen Download i slutet av raden.

Visa en lista med upp till 50 produkter med det aktuella problemet:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas.

Steg 2: Uppdatera attributvärdet för artikelnummer

1. Filtrera den nedladdade rapporten så att du bara ser produkter med följande:
    ”Problemrubrik” = Felaktig produktkod [mpn].
  2. Sök efter produkterna i din produktdata (med id:t) och gör följande:
    • Kontrollera att du skickar in ett giltigt artikelnummer.
    • Ange inte artikelnummer i attributet id [id], titel [title] eller beskrivning [description]. Lägg istället till det i attributet artikelnummer [mpn].
    • Kontrollera att attributet varumärke [brand] är korrekt.
    • Om produkten inte har något artikelnummer lämnar du attributet tomt i stället för att ange ett ogiltigt värde.

Steg 3: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:
  2. Kontrollera sedan att du har löst problemet genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Diagnostik.
En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.