In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Onjuiste product-ID [mpn]

Gebruik een geldig onderdeelnummer van de fabrikant (manufacturer part number, MPN). Geef een geldige waarde op of wis de huidige ongeldige waarde voor dit kenmerk. Dien daarna uw productgegevens opnieuw in.

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Mogelijk ziet u op de pagina Diagnostische gegevens een waarschuwing vanwege een probleem met het kenmerk MPN [mpn] voor een of meer van uw producten. Bekijk de onderstaande instructies en update dit kenmerk vóór september 2021 voor alle betreffende producten om te voorkomen dat ze worden afgekeurd.

Met het MPN van een product wordt een specifiek product onderscheiden van alle andere producten van een fabrikant. Potentiële klanten kunnen naar een product zoeken met een specifiek MPN. Als u het juiste MPN opgeeft, kunt u dus zorgen dat een product in relevante situaties wordt getoond.

Voor een of meer van uw producten heeft u voor het kenmerk MPN [mpn] een waarde opgegeven die mogelijk onjuist is. Daarom heeft u een waarschuwing gekregen voor deze producten en kunnen ze worden afgekeurd voor advertenties of gratis vermeldingen.

U lost dit probleem op door een geldige waarde voor het kenmerk MPN op te geven. Gebruik alleen MPN's die door de fabrikant zijn toegewezen, dus niet door een reseller of distributeur. Zorg ook dat u de bijbehorende merknaam correct opgeeft via het kenmerk merk [brand]. Als het product geen MPN heeft, wist u de huidige waarde en laat u het veld leeg.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.

Stap 2: Update de waarde van het kenmerk MPN

1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    Titel van probleem = Onjuiste product-ID [mpn].
  2. Zoek in uw productgegevens naar die producten (met behulp van de ID) en:
    • geef een geldige waarde voor MPN op,
    • geef het MPN niet op in het kenmerk ID [id], titel [title] of beschrijving [description], maar voeg het toe aan het kenmerk MPN [mpn].
    • Ga na of het kenmerk merk [brand] correct is.
    • Als het product geen MPN heeft, laat u dit kenmerk leeg.

Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.
Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt