In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Praktische tips voor promoties

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

In dit artikel leggen we uit hoe u uw verkopen en promoties zo effectief mogelijk kunt maken door de aanbevolen best practices te beschrijven.

Op deze pagina

De basisprincipes

Als u een Amerikaanse verkoper bent die deelneemt aan Shopping-advertenties, of gratis productvermeldingen, komen uw producten als u concurrerende prijzen (met verkoop en kortingen) of promoties aanbiedt automatisch in aanmerking voor betere zichtbaarheid. Deze praktische tips kunnen bovendien leiden tot betere prestaties en extra conversies, waardoor u het maximale uit uw verkoop rond de feestdagen kunt halen.

Verhoog uw promotiestrategie

Een beetje werk kan groot verschil maken als het gaat om de zichtbaarheid en effectiviteit van uw promoties.
  • Zorg ervoor dat u bekend bent met promoties om ervoor te zorgen dat u promoties soepel kunt lanceren.
  • Geef gestructureerde gegevens voor uw promoties op via de promotiebuilder van Merchant Center voor snellere beoordelingen en goedkeuringen.
  • Selecteer promotieproducten in uw productfeed om uw promoties zo snel mogelijk weer te geven.
  • Zorg dat uw titels specifiek, nauwkeurig en makkelijk te begrijpen zijn. Uw promoties worden weergegeven in het gedeelte Kortingsbonnen van winkel. Hoe specifieker uw promotietitels zijn, hoe makkelijker uw klanten deze kunnen vinden.
  • Als een promotie van toepassing is op een bepaald type product, neem dan de naam van dat product of het producttype op in uw titel.
    • Ja: '20% korting alleen op babysneakers'.
      In deze titel staat welke specifieke categorie in aanmerking komt voor kortingsbonnen of kortingen.
    • Nee: '20% korting op bepaalde producten.'
      Bij deze titel kunnen klanten moeilijk zien of het producttype waarin ze geïnteresseerd zijn, deel uitmaakt van uw promotie.
  • Houd het historische goedkeuringspercentage voor promoties zo hoog mogelijk en zorg ervoor dat u voldoet aan het nieuwste promotiebeleid.
  • Tag uw aanbiedingen en promotieproducten met het kenmerk aangepast label voor betere rapportage en resultaatanalyse.
  • Tag alleen producten die in de aanbieding zijn of die worden gepromoot, zodat uw gegevens zo nauwkeurig mogelijk zijn. U kunt maximaal 5 aangepaste labels gebruiken voor rapportage en advertentiebiedingen.
  • Als u vragen heeft, neemt u contact op met het supportteam voor promoties.
Promoties voor de hele site kunnen er ook voor zorgen dat uw aanbiedingen sneller worden weergegeven.

Bereid u voor op de feestdagen

De feestdagen zijn voor veel verkopers een belangrijke periode. Wees voorbereid en maak optimaal gebruik van deze mogelijkheid.

Wees klaar om in realtime aan te passen

Houd de prestaties van uw promoties voortdurend in de gaten om te begrijpen wat werkt en pas ze waar nodig aan.
  • Wijzig de einddatums voor verkopen en promoties als uw voorraad bijna op is.
  • Pas uw promotiestrategieën aan als u ziet dat bepaalde parameters leiden tot een grotere betrokkenheid of ROI.
  • Tijdens de feestdagen of andere seizoenspieken moet u ervoor zorgen dat uw campagnes onbeperkte budgetten hebben om de volledige vraag aan te kunnen.
  • Gebruik de Rapporteditor om de prestaties te evalueren van aanbiedingen en gesponsorde producten die u heeft getagd met het kenmerk aangepast label.