Livestreama ett videomöte för värdar

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Läs mer om den uppdaterade livestreamfunktionen.

Viktigt! Det går bara att starta och stoppa en livestream via datorn.

Den här artikeln gäller enbart mötesvärdar och deltagare som går med via möteslänken. För tittarupplevelsen kan du läsa Titta på en livestream.

Läs mer om vilka Google Workspace-utgåvor som kan livestreama

Intern och domänöverskridande livestreaming finns tillgänglig i dessa Google Workspace-utgåvor:

• Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus: Det här är tillgängligt för användare med licens för personal eller elever/studenter.
  • Teaching and Learning Upgrade: Det här är tillgängligt för användare med en Teaching and Learning Upgrade-licens.

Jämför Google Workspace-utgåvor eller Läs mer om tillgängliga Meet-funktioner.

Om livestreaming är aktiverat på jobb- eller skolkontot kan du tillåta att personer i organisationen tittar på dina videomöten. Domänöverskridande livestreaming möjliggör för administratörer att även tillåta att upp till 50 olika betrodda Workspace-underdomäner går med i livestreamarna. Det högsta antalet livestream-tittare beror på din Google Workspace-utgåva.

Tips! Om du är Google Workspace-administratör och hanterar Google Meet för organisationen måste du först tillåta livestreaming eller konfigurera Domänöverskridande livestreaming.

Vem får visa en livestream?

Endast gäster i organisationen får titta på livestreamar. Om administratören aktiverar Domänöverskridande livestreaming får gäster i organisationen och på betrodda Workspace-domäner titta.

• Alla mötesdeltagare i organisationen kan stoppa och starta streamen på datorn under mötet och spela in händelsen.
  • Gäster som tittar via livestreamlänken kan inte styra streaming och inspelning. Läs mer i Titta på en livestream.

Tips! Livestream-organisatörer ser antalet tittare längst upp på skärmen. Livestream-räknaren visar varje ny tittare tills de första 100 användarna. Efter 100 användare avrundas det till närmaste femtal.

Webbläsare som Meet stöder

Det går att använda dessa webbläsare för att visa livestreammöten:

• Webbläsaren Chrome
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®
Det här går att dela genom livestreaming i Meet
  • Utbildning för anställda och personal i realtid
  • Akademisk information till studenter
  • Konferensmaterial som inte går att dela personligen
  • Organisationsomfattande presentationer med flera presentatörer
  • Det går att ställa in så att gäster endast får visningsbehörighet

Konfigurera en livestream med Google Meet

1. Klicka på Aktiviteter nere till höger i ett möte följt av Livestreamingföljt av Streama internt.

Tips! Livestreamen är endast tillgänglig för gäster i organisationen. Kontakta Workspace-administratörerna för att konfigurera Domänöverskridande livestreaming.

1. Välj textningsspråk i menyn.
  2. Klicka på Starta streaming.
  3. Dela livestreamen via Kopiera streaminglänk.

Tips! Om du delar möteskoden eller webbadressen går användaren med som deltagare.

Konfigurera en livestream med Google Kalender

Google Meet: Livestream a meeting

Del 1: Skapa en livestreamad händelse

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Skapaföljt avhändelseföljt avFler alternativ.
  3. Lägg till händelseinformation såsom datum, tid och beskrivning.
  4. Lägg till gäster som får delta fullständigt i videomötet.
    • Alla gäster som läggs till i den här händelsen går att se, höra och får presentera sin skärm.
    • Det går att lägga till personer från andra organisationer och betrodda domäner. Endast personer i organisationen får spela in och styra streaming.
  5. Klicka på nedåtpilen följt av Lägg till livestream intill Anslut genom Google Meet.
  6. Klicka på Lägg till livestream igen för att bekräfta.
  7. Klicka på Spara följt av Skicka.
    Obs! Streaming startar inte automatiskt. Klicka på nere till höger under mötet, klicka på Livestreamingföljt avStarta streaming.

Del 2: Skapa en ytterligare händelse för gäster i skrivskyddat läge

Skapa en skrivskyddad händelse om du vill bjuda in vissa personer till den skrivskyddade livestreamen. Händelsen läggs till i personernas kalender och inkluderar länken för åskådare.

Personer som bjuds in till den här händelsen syns eller hörs inte i mötet och får inte presentera, spela in eller styra streaming.

Tips! Åskådare som bjuds in med endast visningsåtkomst kan gå med i livestreamar även om deras konton inte har stöd för livestreaming eller om deras organisationer har inaktiverat livestreaming.

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på den livestreamade händelsen som du skapade följt av Redigera .
  3. Klicka på Fler åtgärder följt av Skapa skrivskyddad händelse högst upp.
  4. Lägg till gäster eller rum för endast visningsåtkomst och annan information såsom en beskrivning.
  5. Klicka på Spara följt av Skicka.

Ta bort en livestream från en Google Kalender-händelse

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på den livestreamade händelsen följt av Redigera .
  3. Intill Gå med i Google Meet, klicka på nedåtpilen följt av Ta bort livestream.
  4. Klicka på Spara.

Tips! Möteslänken ändras när du lägger till eller tar bort livestreaming. Dela den uppdaterade länken med gästerna.

Starta och stoppa en livestream

Om det tillåts av en administratör kan alla deltagare i samma organisation som mötesarrangören starta eller stoppa livestreamen.Livestreamar stoppas automatiskt efter åtta timmar eftersom de har en tidsgräns på åtta timmar.

Du kan starta eller stoppa en livestream om:

• Du är arrangör
  • Du finns i samma organisation som arrangören
  • En administratör ger dig åtkomst till livestreamen
  • Du går med som fullständig deltagare

En åskådare kan bara se och inte styra livestreamen.

1. Öppna Google Kalender och gå med i videomötet.
  2. Välj Mer följt av Starta streaming.
  3. Bekräfta att du vill börja streama. När streaming är aktiverat visas Live uppe till vänster. Åskådare får nu titta på mötet genom webbadressen för streaming.
  4. Välj Mer följt av Sluta streama.
  5. Bekräfta att du vill avsluta streaming.

Spela in en livestreamad händelse

Deltagare i samma organisation med fullständig åtkomst som mötesorganisatören, får spela in livestreamen så att andra kan titta på händelsen efter att mötet är slut. Livestream-händelser spelas inte in automatiskt. Du måste starta och stoppa inspelningen manuellt. Läs mer om att spela in videomöten.

Gäster som deltar i skrivskyddat läge kan inte styra inspelningen.

Lägga till textning i livestreamen

Mötesdeltagarna måste först aktivera textning i livestream i huvudmötet för att använda textning i livestream-händelsen. Livestream-textning visas på samma språk som anges i mötet och finns tillgänglig på engelska, tyska, franska, spanska och portugisiska.

För mötesdeltagare:

1. Gå med i ett möte med livestreaming aktiverat.
  2. Klicka på Aktiviteter följt av Livestreaming nere till höger.
  3. Välj textningsspråk på menyn följt av klicka på Starta streaming.

Utföra omröstning eller Frågor och svar i livestreamen

Viktigt! Värdar kan inaktivera frågor och svar för livestreamdeltagare från datorn.

När du skapar Frågor och svar eller omröstning i en livestream är den automatiskt tillgänglig för både mötesdeltagare och livestream-deltagare.

Visa din livestreamrapport

Efter livestreamen får mötesorganisatören ett e-postmeddelande med en rapport i Google Kalkylark. Läs om att visa livestreamrapporten.