Livestreama ett videomöte

Intern livestreaming är tillgänglig med utgåvorna G Suite Enterprise for Education, Enterprise Standard och Enterprise Plus. Jämför Google Workspace-utgåvor.

Läs mer om tillgängliga Meet-funktioner.

Tips! Tillåt först livestreaming om du är Google Workspace-administratör och hanterar Google Meet för organisationen.

Om du använder Google Meet på jobbet eller i skolan kan du lägga till skrivskyddad livestreaming i en händelse för upp till 100 000 personer.

Vem får visa en livestream?

Endast gäster i organisationen får visa en livestream. Alla deltagare i organisationen kan stoppa och starta streamen under mötet och spela in händelsen. Gäster som ansluter med endast visningsbehörighet får inte delta i mötet eller styra streaming och inspelning.

Webbläsare som Meet stöder

Det går att använda dessa webbläsare för att visa livestreammöten:

• Webbläsaren Chrome
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®

Det här går att dela genom livestreaming på Meet

• Utbildning för anställda och personal i realtid
  • Akademisk information till studenter
  • Konferensmaterial som inte går att dela personligen.
  • Organisationsomfattande presentationer med flera presentatörer
  • Det går att ställa in så att gäster endast får visningsbehörighet

Konfigurera en livestream med Google Kalender

” ”

Del 1: Skapa en livestreamad händelse

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Plus Skapa följt av Fler alternativ.
  3. Lägg till händelseinformation såsom datum, tid och beskrivning.
  4. Lägg till gäster som får delta fullständigt i videomötet.
    • Alla gäster som läggs till i den här händelsen går att se, höra och får presentera sin skärm.
    • Det går att lägga till personer från andra organisationer. Endast personer i organisationen får spela in och styra streaming. Använd till exempel den här händelsen för att bjuda in talare till organisationens möte.
  5. Klicka på nedåtpilen ""följt av Lägg till livestream intill Gå med i Google Meet.
  6. Välj ett alternativ om du vill bjuda in åskådare:
    • Klicka på Kopiera Kopiera följt av för att dela livestreamens webbadress i e-post- eller chattmeddelanden.
    • Fortsätt till del 2: Skapa en ytterligare händelse för åskådare.
      • Tips! Det är enbart gäster i organisationen som får se livestreamen. Det går att lägga till upp till 100 000 åskådare.
  7. Klicka på Spara.
  8. Streaming startar inte automatiskt. Välj Mer ""följt av Starta streaming under mötet.

Del 2: Skapa en ytterligare händelse för gäster i skrivskyddat läge

Skapa en skrivskyddad händelse om du vill bjuda in vissa personer till den skrivskyddade livestreamen. Händelsen läggs till i personernas kalender och inkluderar länken för åskådare. Det går att lägga till upp till 100 000 åskådare.

Personer inbjudna till den här händelsen ses eller hörs inte i mötet och får inte presentera, spela in eller styra streaming.

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på den livestreamade händelsen som du skapade följt av Redigera "".
  3. Klicka på Fler åtgärder följt av Skapa skrivskyddad händelse högst upp.
  4. Lägg till gäster eller rum för endast visningsåtkomst och annan information såsom en beskrivning.
  5. Klicka på Spara följt av Skicka.

Ta bort en livestream från en Google Kalender-händelse

” ”

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på den livestreamade händelsen följt av Redigera Redigera.
  3. Intill Gå med i Google Meet, klicka på nedåtpilen ""följt av Ta bort livestream.
  4. Klicka på Spara.

Tips! Möteslänken ändras när du lägger till eller tar bort livestreaming. Dela den uppdaterade länken med gästerna.

Starta en livestream med Google Meet

” ”

1. Öppna meet.google.com och klicka på Gå med i eller starta ett möte. Klicka sedan på Fortsätt. Klicka på Gå med nu på följande skärm.
  2. Klicka på Kopiera Kopiera när du är inne i mötet för att kopiera mötesuppgifterna.
  3. Skicka mötesinformationen till personer som du vill deltar i mötet interaktivt. Klistra in uppgifterna du kopierade i en schemalagd inbjudan, ett e-postmeddelande eller på något annat sätt som du använder för att skicka inbjudningar till deltagarna.

Tips! Om du använder Microsoft Outlook kan du slutföra steg 1-3 med tillägget Google Meet Outlook.

1. Klicka på mötesadressen i din inbjudan från steg 3 eller kopiera och klistra in den i webbläsarens adressfält.
  2. Webbläsaren visar en egen videovy. Klicka på menyn "" och välj Lägg till en intern livestream på rullgardinsmenyn.
  3. En livestream-länk visas längst ned till höger på skärmen. Klicka på Kopiera Kopiera om du vill kopiera och dela den här liveströmslänken med medlemmar i organisationen som deltar i livestreamen.
  4. Starta din livestream när du är klar. Stegen för att starta livestreamen finns nedan.

Starta och stoppa en livestream

” ”

Om en G Suite-administratör tillåter får alla deltagare i samma organisation som mötesarrangören starta eller stoppa livestreamen.

Får starta eller stoppa en livestream Endast visning, får inte styra livestream
Mötesarrangör
Du finns i samma organisation som livestreamens organisatör Gäster som går med som åskådare
En G Suite-administratör tillåter dig i en livestream
Du har gått med som fullständig deltagare

1. Öppna Google Kalender och gå med i videomötet.
  2. Välj Mer ""följt av Starta streaming.
  3. Bekräfta att du vill börja streama. När streaming är aktiverat visas Live uppe till vänster. Åskådare får nu titta på mötet genom webbadressen för streaming.
  4. Välj Mer ""följt av Sluta streama.
  5. Bekräfta att du vill avsluta streaming.

Spela in en livestreamad händelse

” ”

Deltagare i samma organisation med fullständig åtkomst som mötesorganisatören, får spela in livestreamen så att andra kan titta på händelsen efter att mötet är slut. Livestream-händelser spelas inte in automatiskt. Du måste starta och stoppa inspelningen manuellt. Läs mer om att spela in ett videomöte.

Gäster som deltar i skrivskyddat läge kan inte styra inspelningen.

Titta på en livestreamad händelse

” ”

Tips! Personer som använder livestream-länken kan inte interagera med mötesdeltagarna eller andra i livestreamen.

Gäster som vill titta på en livestream-händelse kan:

• Klicka på livestreamlänken i Kalender-händelsen eller i ett e-postmeddelande.
  • Titta i ett mötesrum som läggs till i händelsen och konfigureras med Chromebox eller Chromebase för möten.

När du tittar på en livestream-händelse kan du:

• Stoppa och starta direktuppspelningen.
  • Ange uppspelningshastighet och videokvalitet.
  • Spela upp videon på en tv.
  • Växla till helskärmsläge.
Tips! Fråga mötesarrangören om en inspelning finns tillgänglig om du vill titta på händelsen senare. Det går bara att titta på livestreamen när den sänds live.

Relaterade ämnen: