Appikonene for Google Meet og Google Duo endres. Finn ut mer.

Direktesend et videomøte

Direktesending internt og på andre domener er tilgjengelig med disse Google Workspace-utgavene:

• Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Sammenlign Google Workspace-utgaver eller Finn ut mer om tilgjengelige Meet-funksjoner.

Hvis direktesending er slått på for jobb- eller skolekontoen din, kan du la folk i organisasjonen din se på videomøtene dine. Med direktesendinger på flere domener kan administratorer også tillate at opptil 50 forskjellige klarerte Workspace-underdomener blir med i direktesendingene. Det maksimale antallet seere du kan ha i en direktesending, avhenger av Google Workspace-utgaven din.

Tips: Hvis du er en Google Workspace-administrator som administrerer Google Meet for organisasjonen din, må du først tillate direktesendinger.

Hvem kan se direktesendinger?

Bare gjester i organisasjonen din kan se direktesendingene. Alle deltakerne i organisasjonen din kan stoppe og starte sendingen under møtet samt ta opp sendingen. Gjester som bare har seertilgang, kan ikke delta i møtet eller styre sending eller opptak.

Tips: Arrangører av direktesendinger ser antallet seere øverst på skjermen. Telleren for direktesendingen viser hver nye seer til og med den 100. seeren. Etter at 100 seere er nådd, runder telleren av til nærmeste 5.

Nettlesere med støtte for Meet

Du kan bruke disse nettleserne for å se direktesendte møter:

• Chrome-nettleseren
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®

Du kan bruke direktesendinger i Meet til å dele

• opplæring av ansatte i sanntid
  • akademisk informasjon med elever
  • konferansemateriale som ikke kan deles personlig
  • presentasjoner for hele organisasjonen med flere foredragsholdere
  • med gjester som bare har seertilgang

Konfigurer direktesendinger med Google Kalender

Del 1: Opprett en direktesendt aktivitet

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på PlusNyog deretterAktivitetog deretterFlere alternativer.
  3. Legg til informasjon om aktiviteten, for eksempel datoen, klokkeslettet og en beskrivelse.
  4. Legg til gjestene som skal ha full tilgang til videomøtet.
    • Alle gjester som legges til i denne aktiviteten, kan sees, høres og presentere skjermen sin.
    • Personer fra andre organisasjoner og klarerte domener kan legges til. Bare personer i organisasjonen din kan ta opp og styre strømmingen.
  5. Ved siden av Bli med via Google Meet klikker du på nedoverpilen""og deretterLegg til direkteoverføring.
  6. Klikk på Legg til direkteoverføring på nytt for å bekrefte valget.
  7. Klikk på Lagreog såSend.
    Merk: Strømmingen starter ikke automatisk. Mens møtet pågår, klikker du på nederst til høyre og deretter på Direktesendingog deretterStart strømmingen.

Del 2: Opprett en aktivitet til for gjester med seertilgang

For å invitere bestemte personer til en direktesending som bare har seertilgang, må du opprette en aktivitet som bare har seertilgang. Aktiviteten legges til i Kalender for deltakerne og inneholder linken for gjester med seertilgang.

Personer som inviteres til aktiviteten, kan verken sees eller høres i møtet, og de kan ikke presentere, ta opp eller styre strømmingen.

Tips: Hvis gjester med seertilgang er invitert, kan de bli med i direktesendinger selv om kontoene deres ikke støtter direktesending eller organisasjonene deres har slått av direktesending.

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på direktesendingen du opprettet og såEndre "".
  3. Øverst klikker du på Flere handlingerog deretterOpprett en aktivitet med bare seertilgang.
  4. Legg til gjester eller rom som bare har seertilgang, og legg også til mer informasjon, for eksempel en beskrivelse.
  5. Klikk på Lagre og deretterSend.

Fjern direktesendinger fra Google Kalender-aktiviteter

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på direktesendingen og deretter Endre Edit.
  3. Ved siden av Bli med via Google Meet klikker du på nedoverpilen ""og deretter Fjern direktesendingen.
  4. Klikk på Lagre.

Tips: Møtelinken endres når du legger til eller fjerner direktesendinger. Sørg for at du deler den oppdaterte linken med gjestene.

Start og stopp en direktesending

Hvis en administrator tillater det, kan alle deltakere i samme organisasjon som møtearrangøren starte eller stoppe direktesendingen.

Kan starte eller stoppe direktesendinger Bare seertilgang – kan ikke styre direktesendingen
Møtearrangør
Du er i samme organisasjon som arrangøren av direktesendingen Gjester som deltar med bare seertilgang
En administrator kan gi tilgang til direktesendinger
Du er med som fullstendig deltaker

1. Åpne Google Kalender, og bli med i videomøtet.
  2. Velg Mer "" og deretter Start strømmingen.
  3. Bekreft at du vil begynne å strømme. Når strømmingen er i gang, vises «Direkte» øverst til venstre. Gjester som bare har seertilgang, kan nå se på møtet ved å bruke nettadressen for strømmingen.
  4. Velg Mer ""og deretter Stopp strømmingen.
  5. Bekreft at du vil slutte å strømme.

Ta opp en direktesendt aktivitet

Deltakere som har full tilgang og er fra den samme organisasjonen som møtearrangøren, kan ta opp direktesendingen, slik at andre kan se møtet etter at det er ferdig. Direktesendte aktiviteter blir ikke tatt opp automatisk, så du må starte og stoppe opptaket manuelt. Finn ut hvordan du tar opp videomøter.

Gjester som bare har seertilgang, kan ikke kontrollere opptak.

Se på en direktesendt aktivitet

Tips: Folk som bruker direktesendingslinken, kan ikke kommunisere med møtedeltakerne eller andre i direktesendingen.

Slik kan gjester se på en direktesendt aktivitet:

• De kan klikke på linken til direktesendingen i Kalender-aktiviteten eller e-posten de fikk tilsendt.
  • De kan se på direktesendingen fra et møterom som er lagt til i aktiviteten og konfigurert med Chromebox eller Chromebase for møter.

Når du ser på en direktesending, kan du

• stoppe og starte direkteavspillingen
  • angi avspillingshastigheten og videokvaliteten
  • spille av videoen på en TV
  • bytte til fullskjermmodus

Tips: Hvis du vil se på møtet senere, kan du spørre møtearrangøren om det finnes et opptak. Det er bare mulig å se på direktesendingen mens den er i gang.

Legg til teksting i direktesendingen

For å bruke teksting i direktesendingen må møtedeltakerne slå på teksting for direktesendingen i hovedmøtet. Teksting for direktesendinger vises på språket som er angitt i møtet, og er tilgjengelig på engelsk, fransk, spansk, portugisisk og tysk.

For møtedeltakere:

1. Bli med i et møte med direktesending slått på.
  2. Nederst til høyre klikker du på Aktiviteter  og så Direktesending
  3. Velg språket for tekstingen fra menyen og så klikk på Start strømmingen.

For seere av direktesendingen:

• I direktesendingsprogrammet på en datamaskin klikker du på Slå på teksting "" eller Slå av teksting "".
  • Øverst i direktesendingsprogrammet på en mobilenhet trykker du på Meny  og så Undertekster.

Beslektede emner: