Direktesend et videomøte

Direktesending er tilgjengelig med G Suite Enterprise og G Suite Enterprise for Education. Sammenlign G Suite-utgaver

Vil du bruke Google Meet med teamet ditt? G Suite Essentials er gratis til og med 30. september. Prøv det i dag

Fra mars til og med september 2020 har alle G Suite-kunder hatt gratis tilgang til avanserte Google Meet-funksjoner for videokonferanser. Funksjonene inkluderer større møter (opptil 250 deltakere per samtale) og mulighet for direktesendinger innenfor domenet og opptak til Google Disk.

Fra og med 1. oktober 2020 avgjøres tilgangen til avanserte Meet-funksjoner av G Suite-utgaven din.

Tips: Hvis du er G Suite-administrator og administrerer Google Meet for organisasjonen din, må du først tillate direktesendinger.

Hvis du bruker Google Meet via jobb eller skole, kan du gi opptil 100 000 personer lesetilgang til direktesendte aktiviteter.

Hvem kan se direktesendinger?

Bare gjester i organisasjonen din kan se direktesendingene. Alle deltakerne i organisasjonen din kan stoppe og starte sendingen under møtet samt ta opp sendingen. Gjester som bare har seertilgang, kan ikke delta i møtet eller kontrollere sending og opptak.

Nettlesere med støtte for Meet

Du kan bruke disse nettleserne for å se direktesendte møter:

• Chrome-nettleseren
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®

Du kan bruke direktesendinger i Meet til å dele

• opplæring av ansatte i sanntid
  • akademisk informasjon med elever
  • konferansemateriale som ikke kan deles personlig
  • presentasjoner for hele organisasjonen med flere foredragsholdere
  • med gjester som bare har seertilgang

Konfigurer direktesendinger med Google Kalender

" "

Del 1: Opprett en direktesendt aktivitet

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på Plus Opprett og deretter Flere alternativer.
  3. Legg til informasjon om aktiviteten, for eksempel datoen, klokkeslettet og en beskrivelse.
  4. Legg til gjestene som skal ha full tilgang til videomøtet.
    • Du kan legge til opptil 250 deltakere. Alle gjestene som legges til i denne aktiviteten, kan sees og høres av andre samt presentere skjermen sin.
    • Personer fra andre organisasjoner kan legges til. Bare personer i organisasjonen din kan ta opp og styre strømmingen. Du kan for eksempel bruke denne aktiviteten til å invitere foredragsholderne til et møte i organisasjonen din.
  5. Ved siden av Bli med i Google Meet klikker du på nedoverpilen ""og deretter Legg til direkteoverføring.
  6. For å invitere gjester med seertilgang, velg et alternativ:
    • Klikk på Kopiér Kopiér og deretter del nettadressen til direktesendingen i en e-post eller chatmelding.
    • Gå videre til Del 2: Opprett en aktivitet til for gjester med seertilgang.
      • Tips: Direktesendingen kan bare sees av gjester som tilhører organisasjonen din. Du kan legge til opptil 100 000 gjester med bare seertilgang.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Strømmingen starter ikke automatisk. Når du er i møtet, velger du Mer ""og deretterStart strømmingen.

Del 2: Opprett en tilleggsaktivitet for gjester med bare seertilgang

For å invitere bestemte personer til en direktesending som bare har seertilgang, må du opprette en aktivitet som bare har seertilgang. Aktiviteten legges til i Kalender for deltakerne og inneholder linken for gjester med seertilgang. Du kan legge til opptil 100 000 gjester med bare seertilgang.

Personer som inviteres til denne aktiviteten, kan verken sees eller høres i møtet, og de kan ikke presentere, ta opp eller styre strømmingen.

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på direktesendingen du opprettet og så Endre "".
  3. Øverst klikker du på Flere handlinger og deretter Opprett en aktivitet med bare seertilgang.
  4. Legg til gjester eller rom som bare har seertilgang, og legg også til mer informasjon, for eksempel en beskrivelse.
  5. Klikk på Lagreog deretter Send.

Fjern direktesendinger fra Google Kalender-aktiviteter

" "

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på direktesendingen og deretter Endre Edit.
  3. Ved siden av Bli med via Google Meet klikker du på nedoverpilen ""og deretter Fjern direktesendingen.
  4. Klikk på Lagre.

Tips: Møtelinken endres når du legger til eller fjerner direktesendinger. Sørg for at du deler den oppdaterte linken med gjestene.

Start direktesendinger med Google Meet

" "

1. Gå til meet.google.com, klikk på Bli med i eller start et møte, og klikk på Fortsett. Klikk på Bli med nå på skjermen som vises.
  2. Klikk på Kopiér Kopiér når du deltar i møtet, for å kopiere møteinformasjonen.
  3. Send møteinformasjonen til folk du vil skal delta interaktivt i møtet. Lim inn den kopierte informasjonen i en planlagt invitasjon, e-post eller en annen metode for å sende invitasjoner til mulige deltakere.

Tips: Hvis du bruker Microsoft Outlook, kan du utføre de tre første trinnene via Outlook-tillegget for Google Meet.

1. Klikk på nettadressen for møtet du sendte i invitasjonen fra trinn 3, eller kopiér nettadressen og lim den inn i adressefeltet i nettleseren.
  2. Nå ser du din egen video i nettleseren. Klikk på menyen "" og velg Legg til en intern direktesending fra rullegardinmenyen.
  3. En link til direktesendingen vises nede til høyre på skjermen. Du kan klikke på Kopiér Kopiér for å kopiere og dele denne linken til direktesendingen med medlemmer av organisasjonen som skal delta i direktesendingen.
  4. Når du er klar, kan du starte direktesendingen. Nedenfor finner du fremgangsmåten for å starte direktesendingen.

Start og stopp en direktesending

" "

Hvis en G Suite-administrator tillater det, kan alle deltakerne i samme organisasjon som møtearrangøren starte eller stoppe direktesendingen.

Kan starte eller stoppe direktesendinger Bare seertilgang – kan ikke styre direktesendingen
Møtearrangør
Du er i samme organisasjon som arrangøren av direktesendingen Gjester som deltar med bare seertilgang
Du har fått tillatelse til å bli med i direktesendingen av en G Suite-administrator
Du er med som fullstendig deltaker

1. Åpne Google Kalender, og bli med i videomøtet.
  2. Velg Mer "" og deretter Start strømmingen.
  3. Bekreft at du vil begynne å strømme. Når strømmingen er i gang, vises «Direkte» øverst til venstre. Gjester som bare har seertilgang, kan nå se på møtet ved å bruke nettadressen for strømmingen.
  4. Velg Mer ""og deretter Stopp strømmingen.
  5. Bekreft at du vil avslutte strømmingen.

Ta opp en direktesendt aktivitet

" "

Deltakere som har full tilgang og er fra den samme organisasjonen som møtearrangøren, kan ta opp direktesendingen, slik at andre kan se møtet etter at det er ferdig. Direktesendte aktiviteter blir ikke tatt opp automatisk, så du må starte og stoppe opptaket manuelt. Finn ut hvordan du tar opp videomøter.

Gjester som bare har seertilgang, kan ikke kontrollere opptak.

Se på en direktesendt aktivitet

" "

Tips: Folk som bruker direktesendingslinken, kan ikke kommunisere med møtedeltakerne eller andre i direktesendingen.

Slik kan gjester se på en direktesendt aktivitet:

• De kan klikke på linken til direktesendingen i Kalender-aktiviteten eller e-posten de fikk tilsendt.
  • De kan se på direktesendingen fra et møterom som er lagt til i aktiviteten og konfigurert med Chromebox eller Chromebase for møter.

Når du ser på en direktesending, kan du

• stoppe og starte direkteavspillingen
  • angi avspillingshastigheten og videokvaliteten
  • spille av videoen på en TV
  • bytte til fullskjermmodus
Tips: Hvis du vil se på møtet senere, kan du spørre møtearrangøren om det finnes et opptak. Det er bare mulig å se på direktesendingen mens den er i gang.

Beslektede emner: