Slik kan verter sende videomøter direkte

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Finn ut mer om den oppdaterte versjonen av direktesendinger.

Viktig: Du kan bare starte og stoppe direktesendinger via en datamaskin.

Denne artikkelen gjelder bare for møteverter samt deltakere som blir med via møtelinken. Informasjon for seere finner du i artikkelen Se direktesendinger.

Finn ut hvilke Google Workspace-utgaver som støtter direktesendinger

Direktesending internt og på andre domener er tilgjengelig med disse Google Workspace-utgavene:

• Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus: Dette er tilgjengelig for brukere med «ansatt»- eller «student»-lisens.
  • Teaching and Learning Upgrade: Dette er tilgjengelig for brukere med Teaching and Learning Upgrade-lisens.

Sammenlign Google Workspace-utgaver eller Finn ut mer om tilgjengelige Meet-funksjoner.

Hvis direktesending er slått på for jobb- eller skolekontoen din, kan du la folk i organisasjonen din se på videomøtene dine. Med direktesendinger på flere domener kan administratorer også tillate at opptil 50 forskjellige klarerte Workspace-underdomener blir med i direktesendingene. Det maksimale antallet seere du kan ha i en direktesending, avhenger av Google Workspace-utgaven din.

Tips: Hvis du er Google Workspace-administrator og administrerer Google Meet for organisasjonen din, må du først tillate direktesendinger eller konfigurere direktesending over flere domener.

Hvem kan se direktesendinger?

Bare gjester i organisasjonen din kan se direktesendingene. Hvis administratoren din slår på direktesendinger over flere domener, kan gjester i organisasjonen din og på klarerte Workspace-domener se på sendingen.

• På datamaskinen kan alle møtedeltakerne i organisasjonen din stoppe og starte sendingen under møtet samt ta opp sendingen.
  • Gjester som ser på via linken til direktesendingen, kan ikke styre sendingen eller opptak. Finn ut mer om å se direktesendinger.

Tips: Arrangører av direktesendinger ser antallet seere øverst på skjermen. Telleren for direktesendingen viser hver nye seer til og med den 100. seeren. Etter at 100 seere er nådd, runder telleren av til nærmeste 5.

Nettlesere med støtte for Meet

Du kan bruke disse nettleserne for å se direktesendte møter:

• Chrome-nettleseren
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®
Du kan bruke direktesendinger i Meet til å dele
  • opplæring av ansatte i sanntid
  • akademisk informasjon med elever
  • konferansemateriale som ikke kan deles personlig
  • presentasjoner for hele organisasjonen med flere foredragsholdere
  • med gjester som bare har seertilgang

Konfigurer direktesendinger med Google Meet

1. Nederst til høyre i et møte klikker du på Aktiviteter etterfulgt av Direktesending etterfulgt av Strøm internt.

Tips: Direktesendingen er bare tilgjengelig for gjester i organisasjonen din. Kontakt Workspace-administratorene dine for å konfigurere direktesendinger over flere domener.

1. I menyen velger du språket for teksting.
  2. Klikk på Start strømmingen.
  3. Del direktesendingen via en link for kopiering av strømming.

Tips: Hvis du deler møtekoden eller nettadressen, blir brukeren med som deltaker.

Konfigurer direktesendinger med Google Kalender

Google Meet: Livestream a meeting

Del 1: Opprett en direktesendt aktivitet

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på Nyog deretterAktivitetog deretterFlere alternativer.
  3. Legg til informasjon om aktiviteten, for eksempel datoen, klokkeslettet og en beskrivelse.
  4. Legg til gjestene som skal ha full tilgang til videomøtet.
    • Alle gjester som legges til i denne aktiviteten, kan sees, høres og presentere skjermen sin.
    • Personer fra andre organisasjoner og klarerte domener kan legges til. Bare personer i organisasjonen din kan ta opp og styre strømmingen.
  5. Ved siden av Bli med via Google Meet klikker du på nedoverpilenog deretterLegg til direkteoverføring.
  6. Klikk på Legg til direkteoverføring på nytt for å bekrefte valget.
  7. Klikk på Lagreetterfulgt avSend.
    Merk: Strømmingen starter ikke automatisk. Mens møtet pågår, klikker du på nederst til høyre og deretter på Direktesendingog deretterStart strømmingen.

Del 2: Opprett en aktivitet til for gjester med seertilgang

For å invitere bestemte personer til en direktesending som bare har seertilgang, må du opprette en aktivitet som bare har seertilgang. Aktiviteten legges til i Kalender for deltakerne og inneholder linken for gjester med seertilgang.

Personer som inviteres til aktiviteten, kan verken sees eller høres i møtet, og de kan ikke presentere, ta opp eller styre strømmingen.

Tips: Hvis gjester med seertilgang er invitert, kan de bli med i direktesendinger selv om kontoene deres ikke støtter direktesending eller organisasjonene deres har slått av direktesending.

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på direktesendingen du opprettet og såEndre .
  3. Øverst klikker du på Flere handlingerog deretterOpprett en aktivitet med bare seertilgang.
  4. Legg til gjester eller rom som bare har seertilgang, og legg også til mer informasjon, for eksempel en beskrivelse.
  5. Klikk på Lagre og deretterSend.

Fjern direktesendinger fra Google Kalender-aktiviteter

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på direktesendingen og deretter Endre .
  3. Ved siden av Bli med via Google Meet klikker du på nedoverpilen og deretter Fjern direktesendingen.
  4. Klikk på Lagre.

Tips: Møtelinken endres når du legger til eller fjerner direktesendinger. Sørg for at du deler den oppdaterte linken med gjestene.

Start og stopp en direktesending

Hvis en administrator tillater det, kan alle deltakere i samme organisasjon som møtearrangøren starte eller stoppe direktesendingen. Direktesendinger stopper automatisk etter 8 timer, siden direktesendinger har en tidsgrense på 8 timer.

Du kan starte eller stoppe en direktesending hvis

• du er arrangøren
  • du er i samme organisasjon som arrangøren
  • en administrator slipper deg inn i direktesendingen
  • du blir med som fullstendig deltaker

Gjester med seertilgang kan bare se – ikke styre – direktesendingen.

1. Åpne Google Kalender, og bli med i videomøtet.
  2. Velg Mer  og deretter Start strømmingen.
  3. Bekreft at du vil begynne å strømme. Når strømmingen er i gang, vises «Direkte» øverst til venstre. Gjester som bare har seertilgang, kan nå se på møtet ved å bruke nettadressen for strømmingen.
  4. Velg Mer  og deretter Stopp strømmingen.
  5. Bekreft at du vil avslutte strømmingen.

Ta opp en direktesendt aktivitet

Deltakere som har full tilgang og er fra den samme organisasjonen som møtearrangøren, kan ta opp direktesendingen, slik at andre kan se møtet etter at det er ferdig. Direktesendte aktiviteter blir ikke tatt opp automatisk, så du må starte og stoppe opptak manuelt. Finn ut hvordan du tar opp videomøter.

Gjester som bare har seertilgang, kan ikke kontrollere opptak.

Slå på teksting i direktesendingen

For å bruke teksting i direktesendingen må møtedeltakerne slå på teksting for direktesendingen i hovedmøtet. Teksting for direktesendinger vises på språket som er angitt i møtet, og er tilgjengelig på engelsk, tysk, fransk, spansk og portugisisk.

For møtedeltakere:

1. Bli med i et møte med direktesending slått på.
  2. Nederst til høyre klikker du på Aktiviteter og så Direktesending.
  3. Velg språket for tekstingen fra menyen og så klikk på Start strømmingen.

Bruk avstemninger eller spørsmål og svar i direktesendingen

Viktig: Verter kan slå av spørsmål og svar for deltakere i direktesendinger fra datamaskinen.

Når du oppretter en avstemning eller en runde med spørsmål og svar i en direktesending, blir den automatisk tilgjengelig for både møtedeltakere og deltakere i direktesendingen.

Se direktesendingsrapporten

Etter en direktesending mottar møtearrangøren en e-post med en rapport i Google Regneark-format. Finn ut hvordan du ser direktesendingsrapporten.