Ringa Meet-samtal med Google Meet

Detta är en utökad lansering så du kanske inte har åtkomst till funktionen än.

Viktigt! Den här artikeln handlar om Meet-samtal som endast är tillgängliga för Business och EDU. Läs mer om Meet-samtal och möteserbjudanden.

Ring molnkrypterade enskilda videosamtal på telefonen genom att ringa direkt till Workspace-kontot. Läs mer om samtals- och möteskryptering i Meet.

Som standard kan användarna bara ta emot samtal från kontakter och andra användare i organisationen. Administratörer kan använda administratörskontrollen för att även tillåta användare utanför domänen att starta enskilda videosamtal med användarna och vice versa.

Viktigt! Administratörsinställningen påverkar endast Google Meet-samtal. Den här inställningen påverkar inte

• Äldre tjänster (kallades tidigare Duo)
  • Samtal i Google Chat
  • Möjlighet att gå med i möten

Innan du börjar:

Viktigt! Administratören styr din åtkomst till Meet-samtal. Mer information finns i Stänga av Meet-möten för organisationen.

1. Ladda ned appen Meet
  2. Välj ett inloggat företags- eller utbildningskonto.
Meet-samtal innehåller de senaste företagskompatibla Meet-funktionerna

Ring någon i Google Meet

1. Öppna Gmail-appen på den mobila enheten .
  2. Logga in på ditt företags- eller utbildningskonto.
  3. Tryck på Ny eller Sök efter kontakter.
  4. Sök efter och välj en kollegas namn.
    • Om meddelandet ”Den här kontakten kan inte ta emot samtal visas. Dela en Meet-länk i stället.” kan du trycka på Skapa och dela en länk.
      • Du kan kopiera länken eller trycka på Dela och välja hur du vill skicka den.
      • Detta händer om någon inte har öppnat sin Meet-app för att få uppdateringen.
    • Om ett meddelande om att det här är ett äldre samtal visas betyder det att du finns i en organisation som tillåter Meet-samtal (äldre version), både du och kontakten är registrerade för Meet (äldre) samtal, men personen du ringer har inte uppdaterat sin Meet-app ännu.
  5. Tryck på Ring.

Tips!

Från green room innan du går med i ett samtal går det att:

1. Stänga av eller slå på ljudet.
  2. Aktivera eller inaktivera videon.
  3. Lägg till specialeffekter, bakgrunder eller filter.

Så här hittar du information om en kontakt eller hur du visar historiken för en kontakt:

1. Tryck på kontaktens namn.
  2. Tryck på de tre punkterna uppe till höger följt av Visa detaljer.

Blockera eller rapportera någon

Viktigt! Du kan blockera eller anmäla otillåten användning och blockera, men du behöver inte rapportera som spam eller välja en typ av otillåten användning.

1. Öppna Google Meet-appen på Android-enheten.
  2. Ange användarens namn som du vill blockera i sökfältet.
  3. Tryck på personens namn.
  4. Tryck på Kontaktalternativ följt av Visa detaljer uppe till höger.
  5. Välj ett alternativ:
    • Tryck på Blockera kontakt.
      • Tryck i tillämpliga fall rutan intill Anmäl som skräppost.
    • Tryck på Blockera.

Återaktivera någon

1. Öppna Google Meet-appen på Android-enheten.
  2. Tryck på Öppna navigationsmeny uppe till vänster.
  3. Tryck Inställningar följt av Allmänt följt av Blockerade användare.
    • Tips! För iOS trycker du på Inställningar följt av  Konto följt av  Blockerade användare.
  4. Tryck på X bredvid kontot eller telefonnumret som du vill återaktivera.