Ringa video- eller röstsamtal med Google Meet

Viktigt! Den här artikeln handlar om äldre samtal i Google Meet (kallades tidigare Duo). Du kan använda äldre samtal för att göra följande:

• Enskilda videosamtal
  • Gruppsamtal
  • Röstsamtal

Läs mer om Meet-samtal och möteserbjudanden.

Tips!

• Du måste ha ett mobildataabonnemang eller en wifi-anslutning.
  • Samtal genom mobildataabonnemanget använder ingen samtalstid. Avgifter kan tillkomma.

Innan du börjar

Läs mer om att komma igång med äldre samtal i Google Meet.

Viktigt! Det går att använda Google Meet till att ringa samtal på datorn utan att ha telefonen på eller i närheten.

Starta ett video- eller röstsamtal

1. Logga in på meet.google.com/calling/ på datorn.
  2. Klicka på Samtal Camera till vänster.
  3. Välj ett alternativ:
    • Om numret är en sparad kontakt:
      1. Välj kontakten.
      2. Klicka på Röstsamtal eller på Videosamtal Camera.
    • Om numret inte är en sparad kontakt:
      1. Klicka på Starta samtal Camera.
      2. Ange telefonnummer eller e-postadress.
      3. Klicka på Röstsamtal eller på Videosamtal Camera.

Starta ett gruppvideosamtal

Ett gruppvideosamtal får ha upp till 32 deltagare.

Viktigt! Det går endast att skapa gruppsamtal i Google Chrome M86+ och Microsoft Edge v79+.

Starta videosamtal med flera kontakter

1. Logga in på meet.google.com/calling/ på datorn.
  2. Klicka på Skapa grupplänk.
    • Tips! Det går att ge gruppen ett namn. Alla i gruppen ser namnet.
      1. Klicka på Redigera intill gruppnamnet.
      2. Ange ett namn.
      3. Klicka på Spara.
  3. Klicka på Lägg till personer följt av Välj kontakter.
  4. Klicka på Lägg till följt av Starta samtal Camera uppe till höger.

Dela en länk för att starta ett gruppsamtal

1. Logga in på meet.google.com/calling/ på datorn.
  2. Klicka på Skapa grupplänk.
    • Tips! Det går att ge gruppen ett namn. Alla i gruppen ser namnet.
      1. Klicka på Redigera intill gruppnamnet.
      2. Ange ett namn.
      3. Klicka på Spara.
  3. Klicka på Kopiera eller Skicka med e-post längst ned.

Lämna en grupp

1. Logga in på meet.google.com/calling/ på datorn.
  2. Klicka på gruppen under Senaste aktiviteter.
  3. Klicka på Fler alternativ följt av Radera samtalshistorik i Meet uppe till höger.
Misstänkta grupper
Om du får en gruppinbjudan som innehåller blockerade konton eller personer utanför dina kontakter, markerar Google Meet dem som misstänkta. Google Meet tillhandahåller ingen information om gruppmedlemmar som du har blockerat.

Du kan gå med i eller avvisa gruppen. Om du går med återaktiverar Google Meet inte personer som du har blockerat.
Ta bort en gruppmedlem
  1. Logga in på meet.google.com/calling/ på datorn.
  2. Klicka på en grupp under Grupper.
  3. Klicka på Fler alternativ följt av Visa gruppmedlemmar uppe till höger.
  4. Klicka på gruppmedlemmen som du vill ta bort.
  5. Klicka på Fler alternativ följt av Ta bort uppe till höger.

Tips! Det går även att blockera gruppmedlemmen. Om personen du blockerade klickar på den ursprungliga länken för att gå med i gruppen på nytt visas ett meddelande om att gruppen inte finns. Grupplänken uppdateras för alla andra i gruppen. Läs om blockerade nummer i gruppsamtal.

Meet-samtal från Messages för webben

1. Öppna messages.google.com.
  2. Välj en konversation till vänster eller klicka på Starta chatt.
  3. Klicka på Videosamtal eller Röstsamtal Camera uppe till höger.
  4. Klicka på Röstsamtal eller Videosamtal Camera på den nya fliken.

Tips! Om du inte ser ikonen för videosamtal Camera är videosamtal inte tillgängligt för den konversationen.