Start video- eller taleanrop med Google Meet

Viktig: Denne artikkelen handler om den eldre versjonen av anrop i Google Meet (tidligere kalt Duo). Du kan bruke den eldre versjonen av anrop til å utføre

• 1 : 1-videoanrop
  • gruppeanrop
  • taleanrop

Finn ut mer om Meet-anrop og -møtetilbud.

Tips:

• Du må være koblet til internett via mobildata eller wifi.
  • Du betaler ikke vanlig samtaletakst for mobilsamtaler når du ringer via mobildata. Belastninger kan påløpe.

Før du begynner

Finn ut hvordan du kommer i gang med den eldre versjonen av anrop i Google Meet.

Start video- eller taleanrop

Sjekk at du har den nyeste versjonen av Meet-appen og Android 7.0 eller nyere.

1. Åpne Google Meet-appen på en Android-enhet.
    • Hvis du har flere kontoer, trykker du på brukerbildet ditt øverst til høyre og bekrefter at du har valgt ringekontoen din.
  2. Øverst søker du etter en kontakt eller slår et nummer.
  3. Trykk på kontakten, eller skriv inn nummeret.
  4. Velg et alternativ:
    • For å starte et videoanrop, trykk på Ring .
    • For å starte et taleanrop, trykk på Taleanrop .

Bruk Google Meet på Google Home-enheter

Viktig: Et av disse språkene må velges i Google-assistenten:

• engelsk (Canada)
  • fransk (Canada)
  • engelsk (Storbritannia)
  • engelsk (USA)
  1. Åpne Google Meet-appen på en Android-enhet.
  2. Trykk på Ring hjem øverst i kontaktlisten din.

Hvis du er logget på en Google Home-enhet, for eksempel smartskjermer med Google-assistenten, kan Google Meet ringe til Google Home-enheten din.

Start en gruppevideosamtale

Du kan ha opptil 32 deltakere i gruppevideosamtaler.

Opprett en gruppe
  1. Åpne Google Meet-appen på en Android-enhet.
  2. Nederst til høyre trykker du på Ny og så Opprett gruppe.
  3. Velg kontaktene dine.
  4. Trykk på Ferdig og så Start Camera.
    • Valgfritt: Du har video slått på som standard. For å slå av video, trykk på Video .

Tips: Navnet vises for alle i gruppen. Slik gir du gruppen et navn:

1. Trykk på Endre ved siden av gruppenavnet.
  2. Skriv inn et navn.
  3. Trykk på Lagre.
Del en link for å starte en gruppesamtale
  1. Åpne Meet-appen på Android-enheten.
  2. Nederst til høyre trykker du på Ny og så Opprett gruppe.
  3. Velg kontaktene dine.
  4. Trykk på Ferdig.
    • For å dele linken eller legge til kontakter, trykk på Kopier eller Del .
  5. Trykk på Start.
Ring en eksisterende gruppe, eller bli med i en aktiv gruppesamtale

Viktig: Barnekontoer kan kun bli med i grupper der minst én av barnets kontakter er med.

1. Åpne Google Meet-appen på en Android-enhet.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt.
  3. Ring til en gruppe eller bli med i en aktiv gruppe under «Grupper». Hvis det står «Aktiv» under gruppenavnet, pågår samtalen nå, og du kan bli med.
    • Slik ringer du en eksisterende gruppe: Trykk på gruppenavnet eller deltakerne og så Start Camera.
    • Slik blir du med i en aktiv gruppesamtale: Trykk på gruppenavnet eller deltakerne og så Bli med Camera.
Gi nytt navn til en gruppe, legg til medlemmer, tilbakestill gruppelinker, eller forlat en gruppe
  1. Åpne Google Meet-appen på en Android-enhet.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt.
  3. Under «Grupper» trykker du på en gruppe og så Gruppealternativer .
  4. Velg ønsket alternativ, og følg veiledningen på skjermen.
Mistenkelige grupper
Hvis du får en gruppeinvitasjon som inkluderer blokkerte kontoer eller folk utenfor kontaktene dine, merker Google Meet gruppen som mistenkelig. Google Meet gir deg ikke informasjon om gruppemedlemmer du har blokkert.

Du kan bli med i eller avvise gruppen. Selv om du blir med, opphever ikke Google Meet blokkeringen av folk du har blokkert.
Fjern gruppemedlemmer
  1. Åpne Google Meet-appen på en Android-enhet.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt.
  3. Trykk på en gruppe under «Grupper».
  4. Trykk og hold på kontakten du vil fjerne.
  5. Trykk på Fjern fra gruppen.

Tips: Du kan også blokkere gruppemedlemmet. Hvis personen du har blokkert, klikker på den opprinnelige linken for å bli med i gruppen igjen, ser vedkommende en melding om at gruppen ikke finnes. Gruppelinken oppdateres for alle andre i gruppen. Finn ut mer om blokkerte numre i gruppesamtaler.

Start Google Meet-anrop fra andre apper

Hvis operatøren din tilbyr videoanrop, og hvis du og personen du ringer til

• bruker samme operatør, kan det hende anropet går via videotjenesten til operatøren
  • har forskjellige operatører, bruker samtalen Google Meet-anrop
Ring fra Telefon-appen
For å bruke Google Meet-samtaler med Telefon-appen må du sørge for at du har den nyeste versjonen.
  1. Åpne Telefon-appen telefon.
  2. Velg en kontakt.
  3. Trykk på Logg og så Videoanrop Camera.

Tips: Videoanrop i Google Meet er kanskje ikke tilgjengelig for alle kontaktene dine.

Ring fra Kontakter-appen
For å bruke Google Meet-samtaler med Kontakter-appen må du sørge for at du har den nyeste versjonen.
  1. Åpne Kontakter-appen Kontakter-app.
  2. Åpne kontaktens infokort.
  3. Trykk på Video Camera.
Ring fra Meldinger-appen
For å bruke Google Meet-samtaler med Meldinger-appen må du sørge for at du har den nyeste versjonen.
  1. Åpne Meldinger-appen Den runde Messages-logoen.
  2. Åpne en samtale.
  3. Øverst trykker du på Start et videoanrop Camera.
Ring fra Google-assistenten
Viktig: Google Duo-navnet er ikke oppdatert i Google Meet ennå på Google-assistenten.
Du kan starte Google Meet-videosamtaler ved å si eller skrive inn
  • «OK Google, ring til [navn] via Duo.»
  • «OK Google, start en videosamtale med [navn].»

Løs problemer knyttet til samtaler

Sjekk at du har installert den nyeste versjonen av Google Meet

Anropsvarsler fungerer ikke
Gjør følgende:
  • Sjekk anropsinnstillingene: Gå til Telefoninnstillinger og så Apper og så Meet og så Varsler og så «Motta enkeltanrop» må være slått på.
  • Sørg for at «Ikke forstyrr» er slått av: Gå til Telefoninnstillinger og så Varsler og så Ikke forstyrr. Det skal være slått av.
  • Sjekk at du har den nyeste versjonen av Google Meet-appen . Finn ut mer om endringene i Google Duo.
  • Sørg for at wifi er på og tilkoblet.
  • Sørg for at du har datatilkobling.
Finn ut hvordan du løser problemer med manglende eller forsinkede anrop.
Finner ikke effekter eller filtre
Hvis du ikke ser noen effekter eller filtre, bør du sjekke at du har den nyeste versjonen av Android. Disse funksjonene fungerer bare på Android 9 og nyere. ⁠Finn ut hvilken Android-versjon du har.