De iconen van de Google Meet- en Google Duo-app veranderen. Meer informatie

Meer informatie over app-icoonwijzigingen in Google Duo en Google Meet

Google Duo is geüpgraded naar Meet zodat u één app kunt gebruiken voor videogesprekken en -vergaderingen. In de komende weken worden de naam en het icoon van de Duo-app geüpdatet naar Google Meet . Bekijk meer informatie over wijzigingen in Google Duo.

Belangrijk: Als u een Android-apparaat heeft waarop Duo is geïnstalleerd, is er een tijdelijk snelkoppelingsicoon toegevoegd waarmee u de nieuwe app kunt vinden. Als de Duo-app up-to-date is, leiden het nieuwe Meet-icoon  en het Duo-icoon Duo u naar de nieuwe app.

U kunt de huidige Meet-app blijven gebruiken. Deze heeft nu de naam Meet (origineel) . U kunt de Meet-app (origineel)  niet gebruiken voor Duo-videogesprekken. U krijgt een melding als u moet overstappen naar de nieuwe app.

Bepalen welke app-versie u gebruikt

Google Meet : De geüpdatete Duo-app
  • Als de Google Duo-app up-to-date is, kunt u zowel videogesprekken als videovergaderingen voeren. Nadat de updates volledig zijn uitgerold, veranderen de naam en het icoon van de Google Duo-app in Meet .
  • Als de Duo- en Meet-app allebei op uw telefoon zijn geïnstalleerd, moet u ook de Meet-app updaten. Na de update wordt de Meet-app gewijzigd in Meet (origineel) .
  • Als u een Android-apparaat heeft waarop Duo is geïnstalleerd, is er een tijdelijk snelkoppelingsicoon toegevoegd waarmee u de nieuwe app kunt vinden. Als de Duo-app up-to-date is, leiden het nieuwe Meet-icoon  en het Duo-icoon Duo u naar de nieuwe Meet-app.
  • Mogelijkheden voor videobellen zijn nog steeds kosteloos beschikbaar in de geüpdatete Duo-app op mobiele apparaten. De gespreksgeschiedenis, contacten en berichten blijven bewaard. Bekijk hoe u aan de slag gaat met bellen in Google Meet.
  • De beschikbare vergaderfuncties zijn afhankelijk van uw huidige Google Meet-abonnement. Bekijk meer informatie over premium Meet-functies voor Google Workspace-versies.

Als de gespreksgeschiedenis of berichten niet worden getoond in de app

U moet de nieuwe Meet-app gebruiken om uw gespreksgeschiedenis en berichten te kunnen bekijken.

Zo bekijkt u welke app-versie u heeft:

1. Tik linksboven in de app op Menu  en dan Help.
  2. Tik rechtsboven op Meer opties  en dan Versie-informatie.
    • Als de versie begint met 2022: U gebruikt de Meet-app (origineel) . Deze bevat niet de Duo-gespreksgeschiedenis. Open de geüpdatete Duo-app om de gespreksgeschiedenis en berichten te bekijken.
    • Als de versie begint met 17: U gebruikt de nieuwe Meet-app  of de geüpdatete Duo-app en kunt uw gespreksgeschiedenis en berichten zien.

Als vergaderingen niet worden getoond in de geüpdatete Duo-app

• U moet inloggen op een Google-account om toegang te krijgen tot vergaderfuncties. Accounts die alleen met een telefoonnummer zijn ingesteld, hebben geen toegang tot vergaderfuncties.
  • Als u alleen bent geregistreerd met een telefoonnummer, wordt u gevraagd een Google-account te koppelen om vergaderingen te maken, te plannen of eraan deel te nemen.
    1. Tik rechtsboven op uw telefoon op de profielfoto .
      • Op Android: U ziet de Google-accounts die op uw apparaat zijn geregistreerd.
      • Op iOS: U ziet de Google-accounts die zijn ingelogd bij andere Google-apps op uw apparaat.
      • Als u geen Google-account ziet: Tik op Nog een account toevoegen.
    2. Selecteer een Google-account om te koppelen.
      • Nadat u Duo aan uw Google-account heeft gekoppeld, kunt u Duo op verschillende apparaten gebruiken.
      • Mensen met uw Google-accountgegevens, zoals uw Gmail-adres, kunnen u bellen via de geüpdatete app.
  • Controleer of u bent ingelogd op het juiste account. U kunt alleen vergaderingen bekijken die zijn gekoppeld aan het account waarop u bent ingelogd.
  • Als u Duo eerder gebruikte met een zakelijk of EDU-account, beheert uw beheerder de belfuncties via de schakelaar Aanvullende Google-services. Bekijk hoe beheerders de toegang tot services beheren.

Tip: Zet automatische updates aan om toekomstige functies en updates te krijgen. Lees hoe u de app updatet op Android-apparaten.

Google Meet (origineel) : De geüpdatete Meet-app
  • Nadat u de Google Meet-app heeft geüpdatet, verandert de app in Meet (origineel) .
  • U kunt deze Google Meet-app blijven gebruiken zoals u eerder heeft gedaan, maar de belfunctionaliteit is niet beschikbaar in de app.
  • We laten het u weten wanneer u moet migreren naar de nieuwe app-versie.
Google Duo Duo: De oude Duo-app

U heeft toegang tot Meet-functies als u de update van juli 2022 heeft gekregen. Meer informatie over het gebruik van Google Meet-functies in de Google Duo-app

Tip: Update de Duo-app Duo om het volgende te krijgen:

• De nieuwe naam en het nieuwe icoon .
  • Nieuwe vergaderfuncties, zoals achtergrondeffecten, chatfunctie in gesprekken en ondertiteling.

Dit is een gefaseerde uitrol. Kom later terug als de update-optie niet beschikbaar is als u de Duo-app probeert te updaten. Lees hoe u de app updatet op Android-apparaten.