'Live View' gebruiken op Google Maps

Ontdek en navigeer in de echte wereld met behulp van 'Live View'.

Beschikbaarheid van 'Live View'

U kunt 'Live View' AR in Google Maps vinden in gebieden die al worden gedekt door Street View.

Tip: Als u 'Live View' voor het eerst probeert, wordt op uw telefoon een bericht weergegeven om toegang te krijgen tot uw camera.

Navigeren met Live View

Google Maps biedt twee weergaven voor wandelnavigatie: de 2D-kaart en Live View. Met Live View kun je routes in de echte wereld en op een kleine kaart onderaan het scherm bekijken.Je kunt tijdens het wandelgedeelte van elk type reis gebruikmaken van Live View-navigatie.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Geef in de zoekbalk een bestemming op of tik erop op de kaart.
  3. Tik op Route Blauw routepictogram.
  4. Tik boven de kaart in de werkbalk voor de reismodus op Lopen Lopen.
  5. Tik onderaan in het midden op Live View AR in Google Maps.
  6. Volg de instructies op het scherm zodat Maps je locatie kan vinden.
    Tip: Richt de telefooncamera op gebouwen en borden aan de overkant van de straat in plaats van op bomen en mensen.
  7. Zodra Maps weet waar je bent, zie je een route in de cameraweergave op je scherm.
    Tip: Voor je eigen veiligheid en om geen batterijlading te verspillen, is het verstandig de telefoon op te bergen als je weet waar je naartoe moet gaan.
  8. De telefoon trilt als de volgende navigatiestap of bestemming wordt bereikt.
  9. Als je naar Live View wilt terugkeren, kantel je de telefoon naar een verticale positie of druk je op de knop Live View.

Belangrijk: Live View is niet bedoeld voor gebruik in een rijdend voertuig.

Overschakelen naar de 2D-kaartweergave

U kunt wisselen tussen Live View en de 2D-kaartweergave door de telefoon van de verticale naar de horizontale positie te kantelen. De kantelfunctie is standaard ingeschakeld, maar u kunt de instelling op de volgende manier aanpassen:

1. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  2. Schakel onder 'Opties voor lopen' de optie Live View AR in Google Maps uit.
  3. Schakel de kanteloptie uit.

Makkelijk de weg vinden met Live View

In Live View kunt u zich op twee manieren oriënteren met behulp van herkenningspunten:

• Zoek een plaats of tik hierop op de kaart. Tik vervolgens op Live View AR in Google Maps.
  • Zoek naar een categorie, zoals 'restaurants' of 'winkelcentra' en tik dan op Kaart weergeven.
    • Swipe door de geselecteerde locaties en maak uw keuze.
    • Tik op Live View AR in Google Maps.

Zodra u in Live View bent:

1. Volg de instructies op het scherm zodat Maps uw locatie kan vinden.
    Tip: Richt de telefooncamera op gebouwen en borden aan de overkant van de straat in plaats van op bomen en mensen.
  2. Zodra Maps weet waar u bent, krijgt u de afstand naar uw bestemming te zien. U kunt ook de Live View-wandelnavigatie openen.
Tip: Eventueel kunt u op de informatiekaart van uw plaats zien of uw bestemming op een bovenverdieping van een gebouw is.

Mensen vinden met Live View

Belangrijk: Deze functie is alleen in bètaversie beschikbaar op Pixel-telefoons.
Als mensen hun locatie met u delen, kunt u Live View gebruiken om hun locatie in de echte wereld te visualiseren.
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw telefoon.
  2. Tik op uw profielfoto of initiaal Account circle and then Locatie delen.
  3. Tik in de lijst van mensen die hun locatie met u hebben gedeeld op de persoon waarvan u de locatie wilt vinden.
  4. Tik op Live View AR in Google Maps.
    • Volg de instructies op het scherm zodat Maps uw locatie kan vinden.
  5. Richt de telefooncamera op gebouwen en borden in de straat in plaats van op bomen en mensen.
  6. Zodra Maps weet waar u bent, kunt u zich in de richting draaien van de persoon die de eigen locatie met u heeft gedeeld. Er wordt een speld weergegeven die de locatie aangeeft, plus aanvullende informatie over de afstand en routeaanwijzingen.
    • U kunt ook de Live View-wandelnavigatie openen.

Hoe weet ik of Live View werkt?

Als u op Live View AR in Google Maps tikt, wordt er een bericht op uw scherm weergegeven. In het bericht staat dat u de telefooncamera moet richten op gebouwen, straatnaamborden of andere elementen die Google Maps kan herkennen op basis van de Street View-gegevens van het betreffende gebied. Zodra Google Maps herkent waar u bent, worden de navigatie-instructies weergegeven op uw telefoon.

Als Live View nog steeds niet werkt

Zorg ervoor dat u Live View gebruikt:

• in goed verlichte gebieden,
  • buiten,
  • op plaatsen waar u de telefooncamera kunt richten op gebouwen en borden aan de overkant van de straat,
  • op locaties waar Street View beschikbaar is.

Tips voor uw veiligheid als u Live View gebruikt

We raden u aan Live View alleen te gebruiken als het echt nodig is, zoals wanneer u uw reis start, wanneer u bij een afslag komt of wanneer u uw bestemming bijna heeft bereikt.

Belangrijk: Als u de rest van een route al kent, kunt u de telefoon het beste opbergen.

Feedback geven voor Live View

Vertel ons over uw ervaringen met Live View voor wandelnavigatie.
  1. Tik op Feedback Blauw feedbackpictogram.
  2. Beantwoord de vraag over het type probleem dat u heeft ondervonden.
  3. Geef uw feedback op.