Live View gebruiken op Google Maps

Ontdek en navigeer in de echte wereld met behulp van 'Live View'.

Beschikbaarheid van Live View

Je kunt Live View AR in Google Maps vinden in gebieden die al worden gedekt door Street View.

Tip: Als je Live View voor het eerst probeert, wordt op je telefoon een bericht weergegeven om toegang te krijgen tot je camera.

Navigeren met Live View

Google Maps biedt twee weergaven voor wandelnavigatie: de 2D-kaart en Live View. Met Live View kun je routes in de echte wereld en op een kleine kaart onderaan het scherm bekijken.Je kunt tijdens het wandelgedeelte van elk type reis gebruikmaken van Live View-navigatie.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Geef in de zoekbalk een bestemming op of tik erop op de kaart.
  3. Tik op Route Blauw routepictogram.
  4. Tik boven de kaart in de werkbalk voor de reismodus op Lopen Lopen.
  5. Tik onderaan in het midden op Live View AR in Google Maps.
  6. Volg de instructies op het scherm zodat Maps je locatie kan vinden.
    Tip: Richt de telefooncamera op gebouwen en borden aan de overkant van de straat in plaats van op bomen en mensen.
  7. Zodra Maps weet waar je bent, zie je een route in de cameraweergave op je scherm.
    Tip: Voor je eigen veiligheid en om geen batterijlading te verspillen, is het verstandig de telefoon op te bergen als je weet waar je naartoe moet gaan.
  8. De telefoon trilt als de volgende navigatiestap of bestemming wordt bereikt.
  9. Als je naar Live View wilt terugkeren, kantel je de telefoon naar een verticale positie of druk je op de knop Live View.

Belangrijk: Live View is niet bedoeld voor gebruik in een rijdend voertuig.

Overschakelen naar de 2D-kaartweergave

Je kunt tussen Live View en de 2D-kaartweergave schakelen door de telefoon van de verticale naar de horizontale positie te kantelen. De kantelfunctie staat standaard aan, maar je kunt de instelling op de volgende manier aanpassen:

1. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  2. Zet onder Opties voor lopen de optie Live View AR in Google Maps uit.
  3. Zet de kanteloptie uit.

Makkelijk de weg vinden met Live View

Met Live View vind je snel je locatie ten opzichte van je omgeving en herkenningspunten in de buurt. Je kunt ook zien hoe ver je je van bepaalde herkenningspunten bevindt en hoe je er komt. Deze herkenningspunten zijn bijvoorbeeld kenmerkende plekken, zoals de Martinitoren in Groningen, of makkelijk herkenbare locaties, zoals lokale parken en toeristische bezienswaardigheden.

In Live View kunt u zich op 2 manieren oriënteren met behulp van herkenningspunten:

• Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart. Tik daarna rechtsonder op Live AR in Google Maps.
  • Zoek naar een categorie, zoals 'restaurants' of 'winkelcentra' en tik dan op Kaart weergeven.
    • Scroll door de geselecteerde locaties en maak je keuze.
    • Tik op Live AR in Google Maps.

Zodra je in Live View bent:

1. Volg de instructies op het scherm zodat Maps je locatie kan vinden.
    Tip: Richt de telefooncamera op gebouwen en borden aan de overkant van de straat in plaats van op bomen en mensen.
  2. Zodra Maps weet waar je bent, krijg je de afstand naar je bestemming te zien. U kunt ook de Live View-wandelnavigatie openen.
Tip: Eventueel kunt u op de informatiekaart van uw plaats zien of uw bestemming op een bovenverdieping van een gebouw is.

De nauwkeurigheid van je locatie verbeteren met Live View

1. Open de Google Maps-app Google Maps op je Android-telefoon of -tablet als je buiten bent.
  2. Tik op de blauwe stip Locatie en dan Kalibreren AR in Google Maps.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Tips:

• Richt de camera van je telefoon op gebouwen en borden om je heen in plaats van op bomen en mensen.
  • Afhankelijk van de beschikbaarheid van Street View kan Maps de Live View Calibrator wel of niet openen.
  • Je positie op Maps wordt nauwkeuriger naarmate er meer gegevens worden verzameld op je locatie.

Mensen vinden met Live View

Belangrijk: Deze functie is alleen in bètaversie beschikbaar op Pixel-telefoons.
Als mensen hun locatie met u delen, kunt u Live View gebruiken om hun locatie in de echte wereld te visualiseren.
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw telefoon.
  2. Tik op uw profielfoto of initiaal Account circle and then Locatie delen.
  3. Tik in de lijst van mensen die hun locatie met u hebben gedeeld op de persoon waarvan u de locatie wilt vinden.
  4. Tik op Live View AR in Google Maps.
    • Volg de instructies op het scherm zodat Maps uw locatie kan vinden.
  5. Richt de telefooncamera op gebouwen en borden in de straat in plaats van op bomen en mensen.
  6. Zodra Maps weet waar u bent, kunt u zich in de richting draaien van de persoon die de eigen locatie met u heeft gedeeld. Er wordt een speld weergegeven die de locatie aangeeft, plus aanvullende informatie over de afstand en routeaanwijzingen.
    • U kunt ook de Live View-wandelnavigatie openen.

Plaatsen in Live View zoeken op basis van categorie

Deze functie is alleen beschikbaar in Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco en Tokio.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de zoekbalk op Camera .
  3. Draai en richt je telefoon op gebouwen of borden tot je de tekst Klaar ziet.
    • Er worden annotaties voor plaatsen in de buurt getoond.
  4. Plaats de cursor op een annotatie of tik erop voor meer informatie over de plaats.

Tip: Je kunt ook de zoekopties onderaan het scherm gebruiken. Tik om een specifieke categorie te krijgen.

Hoe weet ik of Live View werkt?

Als je op Live View AR in Google Maps tikt, wordt er een bericht op je scherm weergegeven. In het bericht staat dat je de telefooncamera moet richten op gebouwen, straatnaamborden of andere elementen die Google Maps kan herkennen op basis van de Street View-gegevens van het gebied waarin je je bevindt. Zodra Google Maps herkent waar je bent, worden de navigatie-instructies weergegeven op je telefoon.

Als Live View nog steeds niet werkt

Zorg ervoor dat je Live View alleen op de volgende plaatsen gebruikt:

• In goed verlichte gebieden
  • Buiten
  • Op plaatsen waar je de telefooncamera kunt richten op gebouwen en borden aan de overkant van de straat
  • Op locaties waar Street View beschikbaar is

Tips voor je veiligheid als je Live View gebruikt

We raden je aan Live View alleen te gebruiken als het echt nodig is, zoals wanneer je aan je reis begint, wanneer je bij een afslag komt of wanneer je je bestemming bijna hebt bereikt.

Belangrijk: Als je geen route meer nodig hebt, kun je je telefoon het beste opbergen.

Feedback geven voor Live View

Vertel ons over je ervaringen met Live View voor wandelnavigatie.
  1. Tik op Feedback Blauw feedbackpictogram.
  2. Beantwoord de vraag over het type probleem dat je hebt ondervonden.
  3. Voer je feedback in.