'Live View' gebruiken op Google Maps

Google Maps biedt twee soorten weergaven voor wandelnavigatie: de gebruikelijke 2D-kaart en 'Live View'. Met 'Live View' kunt u routes in de echte wereld bekijken, evenals een kleine kaart onderaan uw scherm.

Aan de slag met 'Live View'

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Geef in de zoekbalk een bestemming op of tik erop op de kaart.
  3. Tik op 'Route' Blauw routepictogram.
  4. Tik boven de kaart op de werkbalk voor de reismodus op 'Lopen' Lopen.
  5. Tik onderaan in het midden op 'Live View' AR in Google Maps.
  6. Volg de instructies op het scherm zodat Maps kan bepalen waar u zich bevindt.
    Tip: Richt de telefooncamera op gebouwen en borden aan de overkant van de straat in plaats van op bomen en mensen.
  7. Zodra Maps weet waar u bent, ziet u een route in de cameraweergave op uw scherm.
    Tip: Voor uw eigen veiligheid en om de batterijlading te behouden, raden we aan dat u de telefoon omlaag houdt wanneer u weet waar u naartoe moet gaan.
  8. De telefoon trilt wanneer de volgende navigatiestap of bestemming wordt bereikt.
  9. Als u naar 'Live View' wilt terugkeren, kantelt u de telefoon naar een verticale positie of drukt u op de knop 'Live View'.
Belangrijk: 'Live View' is niet bedoeld voor gebruik in een rijdend voertuig.

Feedback geven

Vertel ons over uw ervaringen met 'Live View' voor wandelnavigatie.

1. Tik op 'Feedback' Blauw feedbackpictogram.
  2. Beantwoord de vraag over het type probleem dat u heeft ondervonden.
  3. Geef uw feedback op.

Beschikbaarheid van de functie

U vindt 'Live View' AR in Google Maps als u zich in een gebied bevindt dat al onder Street View valt.

Aanvullende vereisten

Wanneer u 'Live View' voor het eerst probeert, wordt er een bericht op uw telefoon weergegeven waarin om toegang tot uw camera wordt gevraagd.

Hoe weet ik of 'Live View' werkt?

Wanneer u op 'Live View' tikt AR in Google Maps, wordt er een bericht op uw scherm weergegeven. Het bericht geeft aan dat u de camera van uw telefoon moet richten op gebouwen, straatnaamborden of andere elementen van de omgeving die Google Maps kan herkennen op basis van de Street View-gegevens voor dit gebied. Zodra Google Maps heeft herkend waar u bent, worden de navigatie-instructies weergegeven op het scherm van uw telefoon.

Als 'Live View' nog steeds niet werkt

Zorg ervoor dat u 'Live View' gebruikt:

• in goed verlichte gebieden,
  • buiten,
  • wanneer u de camera van uw telefoon richt op gebouwen en borden aan de overkant van de straat,
  • op locaties waar Street View beschikbaar is.

Overschakelen naar de gebruikelijke 2D-kaartweergave

U kunt wisselen tussen 'Live View' en de 2D-kaartweergave door uw telefoon van de verticale naar de horizontale positie te kantelen. De kantelfunctie is standaard ingeschakeld, maar u kunt de instelling op de volgende manier aanpassen:

1. Tik linksboven op 'Menu' Menu en dan Instellingen en dan Navigatie.
  2. Scroll naar 'AR-wandelnavigatie'.
  3. Schakel de kanteloptie uit.

Wandel niet te lang met 'Live View'

We raden u aan 'Live View' alleen te gebruiken tijdens momenten waarop u even hulp nodig heeft, zoals wanneer u uw reis start, wanneer u een afslag bereikt of wanneer u uw bestemming bijna heeft bereikt.

Belangrijk: Houd voor uw eigen veiligheid uw telefoon omlaag wanneer u weet waar u naartoe moet gaan.