Plaatsen vinden die u leuk vindt

Naarmate u Google Maps vaker gebruikt, ziet u overeenkomsten voor verschillende plaatsen. Deze overeenkomsten geven aan in hoeverre u een plaats leuk zult vinden op basis van uw voorkeuren.

Hoe u overeenkomsten kunt ontvangen

Als u overeenkomsten wilt zien, doet u het volgende:

Opmerking: Als u geen overeenkomsten ziet of deze niet erg nauwkeurig zijn, moet u mogelijk eerst plaatsen beoordelen en uw voorkeuren instellen (zie hieronder).

Hoe overeenkomsten tot stand komen

Uw overeenkomsten geven aan hoe goed verschillende plaatsen bij uw voorkeuren passen. Ze zijn uniek voor u en worden in de loop van de tijd steeds beter. Overeenkomsten zijn gebaseerd op:

• eventuele dieetvereisten of keukens die u opgeeft in uw voorkeuren,
  • het soort keuken en het type restaurants waaraan u doorgaans de voorkeur geeft of die u liever vermijdt,
  • of u een bepaalde plaats of een soortgelijke locatie heeft opgeslagen, beoordeeld of bezocht,
  • uw interacties met plaatsen op Google Maps of Google Zoeken.
Hoe beoordelingen van invloed zijn op uw overeenkomsten

Wanneer u in Google Maps plaatsen beoordeelt en er reviews over schrijft, geeft u ons een beter idee van de plaatsen die u leuk vindt. Naarmate u meer plaatsen beoordeelt, worden uw overeenkomsten steeds nauwkeuriger.

Uw overeenkomsten verbeteren

Uw overeenkomsten zijn gebaseerd op uw locatiegeschiedenis van Google en op uw web- en app-activiteit, waaronder uw Google-zoekopdrachten. Volg deze stappen om uw overeenkomsten weer te geven of nauwkeuriger te maken:

Update uw voorkeuren

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Plaatsen verkennen en vervolgens Voorkeuren voor eten en drinken.
    • Optioneel: Tik op Controleren om suggesties te bekijken en correcties aan te brengen.
  4. Kies uw keuken of interesses. U kunt ook zoeken naar dieetvereisten, zoals vegetarisch.
  5. Als u meer items wilt opnemen, tikt u onder 'Leuk' of 'Niet leuk' op 'Meer toevoegen' Toevoegen. Tik op een optie en vervolgens Opslaan.

Beoordeel meer plaatsen

Meer informatie over bezochte plaatsen beoordelen in Google Maps.

Voeg plaatsen toe als favorieten

Naarmate u meer plaatsen als favorieten toevoegt, worden uw overeenkomsten nauwkeuriger.

Lees hoe u plaatsen die u leuk vindt kunt opslaan in Google Maps.

Uw feedback over plaatsen wissen

Doe het volgende om plaatsen uit uw lijsten 'Geïnteresseerd' of 'Niet geïnteresseerd' te verwijderen:

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Plaatsen verkennen en vervolgens Je feedback over plaatsen.
  4. Tik op Wissen Wissen naast de plaats die u wilt verwijderen.

Uw overeenkomsten wissen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Persoonlijke content.
  3. Tik onder Locatie-instellingen op Locatiegeschiedenis is ingeschakeld.
  4. Schakel Locatiegeschiedenis bovenaan het scherm uit.
  5. Start de Google Maps-app Google Maps opnieuw als u de persoonlijke overeenkomsten wilt wissen die op uw apparaat zijn opgeslagen.