Uw realtime locatie delen met anderen

Met 'Locatie delen' van Google kunt u kiezen wie altijd kan zien waar u bent en hoelang u daar al bent.

Opmerking: Met andere Google-producten kunt u mogelijk ook eenmalig uw locatie met anderen delen.

Opmerking: U kunt uw locatie niet delen in Maps Go. Meer informatie over de functies van Maps Go.

Als mensen een Google-account hebben

1. Voeg hun Gmail-adres toe aan uw Google Contacten, als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet en log in. Meer informatie over inloggen.
  3. Tik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen en vervolgens Mensen toevoegen Add people.
  4. Kies hoe lang u uw locatie wilt delen.
  5. Tik op Mensen selecteren.
    • Geef Google Maps toegang tot uw contacten als u hierom wordt gevraagd.
  6. Kies met wie u wilt delen.
  7. Tik op Delen.

Als mensen geen Google-account hebben

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet en log in. Meer informatie over inloggen.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen en vervolgens Mensen toevoegen Add people.
  3. Tik op Meer More en vervolgens Kopiëren naar klembord. Mensen die deze link hebben, kunnen uw locatie bekijken zolang u wilt, tot maximaal 72 uur.

Delen via een andere app

U kunt ook delen via berichten-apps. Tik op Meer More en vervolgens selecteer een app.

Delen stoppen

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen.
  3. Tik op Verwijderen Remove naast de persoon met wie u niet meer wilt delen.

Uw verwachte aankomsttijd delen

Als u met de auto, de fiets of te voet onderweg bent, kunt u uw bestemming, verwachte aankomsttijd en locatie op de route delen.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Stel een bestemming in voor uw route. Meer informatie over navigeren naar een plaats.
  3. Nadat u de navigatie heeft gestart, tikt u op Meer More en vervolgens Voortgang van reis delen.
  4. Kies een persoon in de lijst.
  5. Tik op Delen.
  6. 'Locatie delen' stopt wanneer u de navigatie stopt of uw bestemming heeft bereikt.
    • Als u wilt stoppen met delen voordat u aankomt, tikt u op Meer More en vervolgens Delen stoppen.

Informatie over openbaar vervoer delen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies de OV-route die u wilt nemen.
  3. Nadat u de navigatie heeft gestart, tikt u op Reis delen.
  4. Selecteer de persoon met wie u wilt delen.
  5. Tik op Delen.

Opmerking: Het delen van uw locatie wordt beëindigd wanneer u uw bestemming heeft bereikt.

Bekijken waar iemand is

Iemands locatie opvragen

Als u uw locatie met iemand heeft gedeeld of als diegene zijn locatie eerder met u heeft gedeeld, kunt u opvragen waar deze persoon Maps gebruikt.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw telefoon of tablet.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen.
  3. Tik op een contact dat eerder zijn locatie met u heeft gedeeld.
  4. Tik op Opvragen en vervolgens Opvragen.

Uw contact krijgt uw e-mailadres en een melding te zien nadat u zijn locatie heeft opgevraagd. Het contact kan vervolgens een van deze opties kiezen:

• Uw profiel bekijken en verifiëren wie u bent.
  • Zijn locatie met u delen.
  • Uw verzoek negeren.
  • U blokkeren, waarna u de locatie van dit contact niet meer kunt opvragen.

Iemands locatie bekijken

Wanneer mensen hun locatie met u delen, kunt u hen op de kaart zien.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen.
  3. Kies iemand.
    • Als u de geüpdatete locatie van een vriend wilt bekijken, tikt u op zijn pictogram en vervolgens Meer Meer en vervolgens Vernieuwen.

Iemands locatie verbergen

Als u iemand die zijn realtime locatie met u op Google Maps heeft gedeeld niet langer wilt zien, kunt u zijn locatie verbergen op de kaart.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op de kaart op het pictogram van de persoon.
  3. Tik onderaan op Meer Meer.
  4. Als u iemand tijdelijk wilt verbergen, tikt u op Verbergen op kaart. U kunt dit op elk gewenst moment weer ongedaan maken.

Opmerking: U kunt ervoor zorgen dat de locatie van bepaalde mensen nooit meer op uw kaart wordt weergegeven. Meer informatie over accounts van andere gebruikers blokkeren.

Iemand niet meer verbergen

1. Tik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen en vervolgens Meer Meer.
  2. Tik op Verborgen op kaart en vervolgens Meer Meer en vervolgens Weergeven op kaart.

Een locatieverzoek weigeren of blokkeren

Als u uw locatie niet wilt delen met iemand op Google Maps, kunt u het volgende doen:

• Het verzoek weigeren: Tik op Nee. U deelt uw locatie niet.
  • De aanvrager blokkeren: Tik op Blokkeren. U deelt uw locatie niet en uw vriend kan uw locatie niet meer opvragen. Als u iemand blokkeert, is dit van invloed op de manier waarop deze persoon contact met u kan opnemen in andere Google-producten. Meer informatie over het blokkeren van gebruikers.

Iemand niet meer blokkeren

1. Tik op Menu Menu en vervolgens Locatie delen.
  2. Tik bovenaan op Meer Meer en vervolgens Geblokkeerde gebruikers.
  3. Tik op Verwijderen Remove naast de persoon die u niet meer wilt blokkeren.

Beschikbaarheid van 'Locatie delen'

Mogelijk ziet u een waarschuwing wanneer u 'Locatie delen' opent. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

• U bevindt zich in een land/regio waar u uw locatie niet kunt delen.
  • U bent te jong om uw locatie te delen.
    Opmerking: Ouders kunnen 'Locatie delen' beheren met de Family Link-app.
  • 'Locatie delen' is niet beschikbaar voor uw G Suite-domein. U kunt uw beheerder vragen om deze functie in te schakelen.
Stuur ons feedback als 'Locatie delen' niet voor u werkt.