360°-foto's publiceren en koppelen met de Street View-app

U kunt uw 360°-foto's publiceren en aan elkaar linken met de Street View-app.

Voordat u begint

Zorg voor het volgende:

• Foto's moeten een resolutie hebben van minstens 7,5 MP (4K) en een beeldverhouding van 2:1.
  • Foto's mogen niet groter zijn dan 75 MB.

Stap 1: Uw foto's publiceren

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik onder Privé op Selecteren.
  3. Kies een foto die u wilt publiceren.
  4. Als u een foto heeft vervaagd, kiest u wat u met de gepubliceerde foto wilt doen:
    • Vervaging toevoegen: Tik op Meer Meer en dan Vervaging toepassen Vervaging toepassen.
    • Vervaging wissen: Tik op Meer Meer en dan Vervaging verwijderen Vervaging verwijderen.
  5. Tik op Uploaden Bestand uploaden.
  6. Tik op Publiceren. U ziet de foto nu onder Profiel.

Oudere foto's zoeken

U kunt 360º-foto's die u vóór november 2016 heeft gepubliceerd, vinden in de map 'Geo Panoramas' in Google Foto's.

Opmerking: Wanneer u 360º-foto's in de map 'Geo Panoramas' verwijdert, verplaatst, deelt of verbergt, worden de betreffende foto's uit Google Maps verwijderd.

Vermeld worden als vertrouwde fotograaf voor Street View

Nadat u 50 360°-foto's heeft gepubliceerd, wordt u uitgenodigd om als vertrouwde professional deel te nemen aan het programma Local Guides. U heeft ook toegang tot een exclusief Street View-forum voor vertrouwde fotografen op Local Guides Connect. Ga naar de Street View-app om te zien of u bent uitgenodigd.

Als u de Trusted-badge wilt ontvangen en wilt worden vermeld in de index van beschikbare professionals, vult u het formulier in dat u per e-mail heeft ontvangen en geeft u in de instellingen aan dat u beschikbaar bent.

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Schakel de optie In te huren in.
  5. Vink het selectievakje naast 'Laat u vermelden als vertrouwde fotograaf' aan.
  6. Tik op Doe mee met Local Guides.

Meer informatie:

Stap 2: Uw foto's koppelen

Foto's automatisch koppelen

Uw foto's kunnen binnen 24 uur automatisch worden gekoppeld als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

• U heeft een set 360°-foto's gemaakt en gepubliceerd conform deze aanbevelingen voor tussenruimtes.
  • '360°-foto's geocoderen' is ingeschakeld.
  • U heeft de Trusted-badge verdiend en geactiveerd in de Street View-app.
  • U heeft automatische opname gebruikt om binnen 360°-foto's te maken met twee kleine stappen ruimte ertussen (één meter).
  • U heeft automatische opname gebruikt om buiten 360°-foto's te maken met vijf stappen ruimte ertussen (drie meter).

U kunt in de Street View-app ook zien welke vijf 360º-foto's het dichtstbij zijn en deze vervolgens koppelen.

1. Open een gepubliceerde foto.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Foto's in de buurt koppelen.

Foto's niet meer automatisch koppelen

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik op Menu Menu.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Schakel de optie 360°-foto's automatisch koppelen uit.

Zelf foto's koppelen

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Zoek een foto op het tabblad Profiel en tik op Selecteren.
  3. Kies de gewenste foto's:
    • Twee foto's kiezen: Tik op de foto's die u wilt koppelen.
    • Alle foto's kiezen: Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Alle selecteren.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan 360º-foto's koppelen.
  5. Uw foto's worden op de kaart weergegeven als genummerde markeringen.
  6. Tik en sleep elke foto naar de juiste locatie. Veeg naar links en rechts op de foto om alle richtingen te zien.
  7. Open uw foto op het tabblad Profiel en tik op de witte pijl om uw nieuwe koppeling te proberen.

Gekoppelde foto's bewerken

• Een koppeling tussen twee foto's toevoegen: Tik op de lichte lijn.
  • Een koppeling verwijderen: Tik op de ononderbroken lijn.
  • Een foto uitlijnen: Verschuif het kompas onderaan het scherm. De foto is goed uitgelijnd als de genummerde cirkels op de juiste plek staan.
  • Foto's corrigeren die binnen of vlak bij gebouwen zijn gemaakt: Sleep de genummerde markeringen naar het juiste gebied.
  • Uw werk opslaan: Tik op de genummerde markeringen om de koppelingen te controleren voordat u uw werk opslaat. Tik op Gereed Gereed.

Optioneel: 360º-foto's verplaatsen, draaien en het formaat ervan aanpassen

Op uw mobiele apparaat kunt u meerdere 360º-foto's tegelijk aanpassen. Zo kunt u de koppeling van uw foto's verfijnen.

1. Open de Street View-app Street View op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de gewenste foto's.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Foto's verplaatsen en koppelen. Uw foto's worden op de kaart weergegeven als genummerde markeringen.
  4. Kies wat u wilt doen:
    • Meerdere foto's aanpassen: tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Items bewerken.
    • Alle foto's aanpassen: tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Alle selecteren.
  5. Nadat u foto's heeft geselecteerd, kunt u het volgende doen:
    • De foto's verplaatsen: tik en sleep met één vinger.
    • De foto's draaien: tik en draai twee vingers om elkaar heen op het scherm.
    • Het formaat van de fotoselectie aanpassen: knijp twee vingers samen om te zoomen.

Meer informatie over het beheer van 360°-foto's

Toevoegen aan een Maps-vermelding

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik op Een Maps-vermelding toevoegen onder Profiel of Privé onder een foto die niet aan een Maps-vermelding is gekoppeld.
  3. U ziet een lijst van plaatsen in de buurt. U kunt ook zoeken naar een specifieke plaats.
  4. Tik op de Maps-vermelding die u wilt updaten.

Een locatie bewerken

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik onder Privé op een foto om deze te bekijken.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  4. Tik op Locatie bewerken.
  5. Tik en sleep de locatiemarkering naar een nieuwe positie. U kunt de kaart in- of uitzoomen.
  6. Tik op Gereed Gereed.