360°-foto's maken of importeren

U kunt 360°-foto's maken of importeren via de Street View-app. Wanneer u een 360º-foto importeert, wordt de foto op de kaart weergegeven en kunnen andere gebruikers deze bekijken.

Opmerking: U kunt 360º-foto's ook toevoegen via apps die zijn gemaakt door andere bedrijven. Ga naar de website van de maker van de app voor meer informatie.

Foto's maken met een telefoon

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik op Maken Foto toevoegen.
  3. Tik rechtsonder op Camera Foto maken.
  4. Maak een aantal foto's.
  5. Tik onderaan op Gereed Gereed.
  6. Uw 360°-foto wordt samengevoegd en opgeslagen op het tabblad Privé op uw telefoon. De foto wordt ook opgeslagen op uw telefoon (tenzij u deze instelling heeft uitgeschakeld).

Foto's maken met een 360°-camera

1. Stel uw telefoon en 360°-camera in en koppel deze.
  2. Tik op de blauwe gelinkte camera Street View-camera.
  3. Op het tabblad Profiel ziet u in de rechterbenedenhoek een blauwe cirkel met een draaiende oranje ring wanneer er een nieuwe 360°-foto is gemaakt. Verbreek de verbinding niet en schakel de camera niet uit totdat u alle foto's op het tabblad Profiel ziet.

Foto's automatisch maken of HDR gebruiken

Intervalopname

Met intervalopname kunt u automatisch meerdere foto's maken zonder voor elke foto op Camera te hoeven tikken.

Zorg dat uw telefoon is aangesloten op de 360°-camera.

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik op het tabblad Privé op Meer Meer.
  3. Schuif de schakelaar naast Interval naar Aan.
  4. Tik op de blauwe gelinkte camera Street View-camera.
  5. Ga naar de volgende locatie.
  6. Als u intervalopname wilt stopzetten of onderbreken, tikt u op Onderbreken Onderbreken. Wilt u intervalopname weer hervatten, dan tikt u nogmaals op Onderbreken Onderbreken.

Opmerkingen:

• We raden u aan intervalopname te gebruiken met een helm of monopod.
  • Wanneer u grote gebieden vastlegt, zorg er dan voor dat uw telefoon volledig is opgeladen en over voldoende geheugenruimte beschikt om uw foto's op te slaan. Als u gedurende 50 minuten intervalopname gebruikt, heeft u 300 tot 400 foto's, die 3-4 GB aan geheugen gebruiken.
  • Er worden ongeveer elke acht seconden foto's gemaakt. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de foto's twee kleine stappen (één meter) is als ze binnen worden gemaakt en vijf stappen (drie meter) als ze buiten worden gemaakt. Voor de juiste ruimte moet u niet hardlopen, fietsen of autorijden.
  • Zorg ervoor dat de camera ingeschakeld blijft totdat uw foto's op het tabblad Profiel worden weergegeven.
Foto's maken met HDR

Met HDR (high dynamic range) worden drie foto's gecombineerd die met verschillende sluitertijden zijn gemaakt om zo één foto te maken waarop het beste van elke afzonderlijke foto is te zien.

Volg de onderstaande stappen om HDR in te schakelen.

1. Zorg dat uw telefoon is aangesloten op de 360°-camera.
  2. Open de Street View-app Street View.
  3. Tik op het tabblad Privé op Meer Meer.
  4. Schuif de schakelaar naast HDR naar Aan.

Opmerking: De HDR-instelling biedt geen goede resultaten als u beweegt terwijl u de foto maakt.

Tips voor het maken van meerdere 360°-foto's

• Zorg dat uw telefoon volledig is opgeladen en genoeg geheugenruimte heeft om uw foto's op te slaan.
  • Stabiliseer de camera op 1,20-1,80 meter. U kunt dit doen door de camera te bevestigen aan een monopod, een tripod of helm.
    • Monopod: houd de monopod stabiel boven uw hoofd en houd uw hoofd omlaag wanneer er foto's worden gemaakt.
    • Tripod: zorg dat u niet in de weg staat wanneer er foto's worden gemaakt.
    • Helm: zorg dat u uw hoofd stil en stabiel houdt wanneer er foto's worden gemaakt.
  • Zorg voor een ruimte van twee kleine stappen (1 meter) tussen de foto's als u deze binnen maakt. Hanteer een ruimte van vijf stappen (3 meter) wanneer u buiten bent.
  • Volg natuurlijke paden en routes, zodat de foto's visueel goed op elkaar aansluiten.
  • Begin met foto's maken vanaf de straat en blijf foto's maken tot u zich binnen de locatie bevindt.
  • Beperk uw collectie tot 100 foto's wanneer u binnen foto's maakt.

Tip: Bekijk een video over hoe u 360°-foto's maakt.

360°-foto's importeren

Opmerking: 360°-foto's die u wilt importeren, moeten aan de volgende vereisten voldoen:

• Ze moeten een resolutie hebben van minstens 7,5 MP (4K) en een beeldverhouding van 2:1
  • Ze mogen niet groter zijn dan 75 megabytes
  1. Open de Street View-app Street View op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Maken Foto toevoegen.
  3. Kies '360°-foto's importeren' Downloaden.
  4. Tik in de linkerbovenhoek op het menu Menu.
  5. Importeer foto's via Google Drive of Google Foto's.
  6. Selecteer een of meer foto's. Als u een foto kiest, wordt deze automatisch geïmporteerd.
  7. Als u meerdere foto's hebt geselecteerd, tikt u op Openen. De geïmporteerde foto's worden weergegeven op het tabblad Privé.

360º-foto's opslaan op je telefoon

Als u een foto uploadt naar Street View, wordt er een kopie opgeslagen op uw telefoon. U kunt kiezen in welke map foto's worden opgeslagen.

Opmerking: Als u de foto in de map verwijdert of bewerkt, wordt de Street View-foto automatisch verwijderd of bewerkt.

1. Open de Street View-app.
  2. Tik op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en dan Opslaglocatie voor foto's.
  4. Kies een locatie voor uw foto's.
Populaire apparatuur voor het DSLR-systeem

U kunt 360°-foto's maken met een digitale spiegelreflexcamera en stitchsoftware, zoals PTGui of Autopano, voordat u ze importeert in de Street View-app.

Digitale spiegelreflexcamera Canon
  • Rebel-serie: XSi/450D, T1i/500D, T2i/550D, T3i/600D, T4i/650D, XS/1000D, T3/1100D
  • xxD-serie: 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D
  • xD-serie: 6D, 7D, 5D
  Nikon
  • D5000, D5100
  • D90, D7000, D7100
  • D200, D300, D300s
  • D600, D700, D800, D810
Fisheyelens
  • Canon 8-15mm f/4L fisheyelens (alleen Canon-vatting)
  • Sigma 8mm f/3.5 EX DG fisheyelens
Panoramakop
  • Nodal Ninja Ultimate R10 met compacte 90°-rotator
  • 360Precision
  • Acratech Spherical-panoramakop (alleen Sigma-lens)
  • Tom Shot 360 (alleen Sigma-lens)
Statief met balhoofd
Afstandsbediening RS-60E3, RS-80N3, MC-30, MD-DC2