360°-foto's publiceren en koppelen met de Street View-app

Je kunt je 360º-foto's publiceren met de Street View-app. Je kunt koppelingen maken met de tools die compatibel met Street View zijn of met een vergelijkbare app.

Voordat je begint

Zorg ervoor dat je aan het volgende voldoet:

• Foto's moeten een resolutie hebben van minstens 7,5 MP (4K) en een beeldverhouding van 2:1.
  • Foto's mogen niet groter zijn dan 75 MB.

Stap 1: Je foto's publiceren

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Gebruik de filters onder Profiel om je foto's te beheren.
  3. Tik op de foto die je wilt publiceren.
  4. Tik op Meer Meer en dan Publiceren.
  5. Tik op Publiceren. Je foto wordt binnenkort weergegeven op Maps.
Oudere foto's zoeken

Je kunt 360º-foto's die je vóór november 2016 hebt gepubliceerd, vinden in de map Geo Panoramas in Google Foto's.

Tip: Als je 360º-foto's in de map Geo Panoramas verwijdert, verplaatst, deelt of verbergt, worden de betreffende foto's uit Google Maps verwijderd.

Stap 2: Je foto's koppelen

Je kunt handmatig koppelingen tussen je 360º-foto's maken met een publicatietool van derden. Op de Street View-website staan de tools die compatibel met Street View zijn, maar er zijn mogelijk ook andere publicatietools beschikbaar.

Nadat je in de gekozen tool koppelingen hebt gemaakt en ze hebt gepubliceerd op Google Maps, kan het nog 4 dagen duren voordat ze zijn verwerkt.

Als je een ontwikkelaar bent, kun je je eigen tool maken met de Street View Publish API.

Meer informatie over het beheer van 360°-foto's

Toevoegen aan een Maps-vermelding
  1. Open de Street View-app Street View.
  2. Open onder Profiel een foto die niet aan een Maps-vermelding is gekoppeld. Tik vervolgens op Een Maps-vermelding toevoegen.
  3. Kies uit een lijst van plaatsen in de buurt of zoek naar een specifieke plaats.
  4. Tik op de Maps-vermelding die je wilt updaten.
Een locatie bewerken
  1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik onder Privé op een foto om deze te bekijken.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  4. Tik op Locatie bewerken.
  5. Tik en sleep de locatiemarkering naar een nieuwe positie. U kunt de kaart in- of uitzoomen.
  6. Tik op Gereed Gereed.
Gezichten vinden en vervagen

Gezichten op foto's worden automatisch gevonden en vervaagd om de privacy van mensen op Maps te beschermen.

1. Open de Street View-app Street View.
  2. Tik op een foto onder Profiel om die te openen.
  3. Tik rechtsboven op Meer   Meer en dan Gezichten detecteren en vervagen.
    • Als er een gezicht is overgeslagen of als je andere delen van de afbeelding wilt vervagen:
      1. Tik op het gedeelte van de foto dat je wilt vervagen en houd het vast.
      2. Kies Vervaging toevoegen   Gereed.
  4. Tik op Gereed Gereed.

Meer informatie over privacy in Maps.