Vertrektijden van trein en bus bekijken

In de Google Maps-app kun je vertrektijden van het openbaar vervoer bekijken. Voor sommige ov-stations en -haltes worden realtime vertrektijden getoond en voor andere zie je een schema met vertrektijden.

Vertrektijden in de buurt bekijken

1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele apparaat.
  2. Vul een bestemming in en tik op Route Route.
  3. Tik bovenaan op Openbaar vervoer Ov.
    • Tik op Opties en dan Klaar om het gewenste vervoermiddel en een route te kiezen.
  4. Scroll om ov-opties en -tijden te bekijken. Tik op een route om deze te bekijken.
Tip: Als je een reis wilt vastzetten die je regelmatig maakt, selecteer je de reis en tik je op Vastzetten . Meer informatie over hoe je reizen vastzet en over het tabblad Ga

Vertrektijden voor een station of halte bekijken

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Zoek het station of tik erop op de kaart.

Je vertrektijd aanpassen

Als je een trein mist of juist behoorlijk vroeg bent voor een ov-reis, kun je alternatieve vertrektijden selecteren om de reis op het moment zelf nog aan te passen.
Belangrijk: Als je een nieuwe vertrektijd kiest, worden je huidige en toekomstige reistijden voor het ov automatisch geüpdatet.
  1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele apparaat.
  2. Zoek je bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Vul een bestemming in en tik op Route Route.
  4. Tik bovenaan op Openbaar vervoer Ov.
  5. Geef bovenaan je startlocatie op.
  6. Bevestig je vertrekdatum en -tijd en tik vervolgens op de gewenste route. Je routegegevens worden geopend.
  7. Onder de naam van je vertrekhalte of -station zie je maximaal 2 latere vertrektijden staan, indien beschikbaar.
    • Bijvoorbeeld: er kan 'Ook om 13:30 uur en om 14:15 uur' staan.
  8. Tik aan de linkerkant op de pijl arrow om je vertrekopties uit te vouwen. Maps laat je ook andere vertrektijden zien als die beschikbaar zijn.
    • Als je geen tijd kunt vinden die jou goed uitkomt, tik je op Meer vertrektijden om alle beschikbare vertrektijden en reisgegevens te bekijken. Tik op Terug  om terug te gaan naar de vertrektijden en je keuze te maken.
  9. Selecteer de gewenste vertrektijd.

Drukte op het station bekijken

Als je een reis met het openbaar vervoer plant, kun je mogelijk bekijken hoe druk het op een station is. Als er informatie over de drukte op het station beschikbaar is, zie je deze onder de naam van het station. Deze informatie is gebaseerd op gegevens van het openbaar vervoer.

De betekenis van de kleuren en pictogrammen

Groen: op tijd en wordt in realtime geüpdatet

Oranje: eerder dan verwacht en wordt in realtime geüpdatet

Rood: vertraagd en wordt in realtime geüpdatet

Zwart: wordt niet in realtime geüpdatet

Let op: bouw-/wegwerkzaamheden of andere vertragingen