Vertrektijden van trein en bus bekijken

U kunt vertrektijden van het openbaar vervoer via de Google Maps-app bekijken. Voor sommige OV-stations worden realtime vertrektijden weergegeven en voor andere wordt een schema met vertrektijden weergegeven.

Vertrektijden in de buurt bekijken
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Geef een bestemming op en tik op Routebeschrijving Routebeschrijving.
  3. Tik bovenaan het scherm op 'Openbaar vervoer' OV.
  4. Optioneel: Tik op Opties om het vervoermiddel en de routebeschrijving naar keuze te selecteren en dan Gereed
  5. Scroll omhoog en omlaag om OV-opties en -tijden te bekijken. Tik op een route om een routebeschrijving te bekijken.

Tip: Voeg de widget Google OV-tijden toe om geplande vertrektijden op stations bij u in de buurt te bekijken.

Vertrektijden voor een specifiek station of een halte bekijken
  1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Zoek het station of tik erop op de kaart.
De betekenis van de kleuren en pictogrammen

Groen: op tijd en wordt in realtime geüpdatet

Rood: vertraagd en wordt in realtime geüpdatet

Zwart: wordt niet in realtime geüpdatet

Let op: wegwerkzaamheden of andere vertragingen

Voeg de widget Google OV-tijden toe op uw iPhone of iPad

Opmerking: De onderstaande instructies gelden voor iOS 10.

Als u de widget Google OV-tijden toevoegt, kunt u geplande vertrektijden vanaf stations bij u in de buurt bekijken. Dit doet u als volgt:

1. Veeg op het vergrendelingsscherm van uw iPhone of iPad van links naar rechts totdat u een lijst met widgets ziet.
    Veeg naar rechts
  2. Scroll omlaag en tik op Wijzig.
    Veeg omhoog Tik op Bewerken
  3. Tik op 'Toevoegen' Toevoegen 'Google OV-tijden' Maps.
    Widget toevoegen
  4. Tik op Gereed. Nadat u de widget heeft toegevoegd, worden op het startscherm de aanstaande vertrektijden weergegeven.