Kom igång med Google Maps-appen

Har du inte använt Google Maps-appen tidigare? I den här detaljerade guiden beskriver vi grunderna och hur du gör inställningar.

När du har läst igenom guiden kommer du att veta hur du hittar information om platser och hur du tar dig dit. Och du kan spara tid, eftersom Maps-appen känner till din hem- och jobbadress.

1. Spara adressen hem och till arbetet

Spara din hem- och jobbadress så att du slipper skriva dem manuellt varje gång. Och förkorta pendlingstiden genom att hitta den snabbaste resvägen.

Innan du kan spara din hem- och jobbadress måste du logga in på Google Maps.

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Dina platser följt av Ange hemadress eller jobbadress.

Relaterade ämnen:

2. Se information om en plats

Välj en plats på kartan när du vill se en vägbeskrivning. Eller se information om sådant som öppettider och menyer och se Street View-bilder.

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Svep uppåt över informationsbladet.

Tips! Med iPhone 6s och senare kan du använda 3D Touch om du vill gå till webbplatsen för en plats, spara en plats, få vägbeskrivningar till eller dela en plats. Aktivera 3D Touch genom att öppna appen Inställningar Allmänt Hjälpmedel 3D Touch se till att reglaget är aktiverat. Öppna sedan Google Maps och tryck hårt på en plats.

Relaterade ämnen:

3. Starta navigeringen
  1. Öppna Google Maps-appen Google Maps.
  2. Hämta vägbeskrivningen till en plats.
  3. Tryck på Ljud Ljud om du vill höra röststyrd navigering.
  4. Avsluta navigeringen genom att trycka på Stäng Stäng längst ned till vänster.