Tidslinjen i Google Maps

Du kan visa och hantera information om din platshistorik på tidslinjen i Google Maps. Funktionen kan användas på både mobila enheter och datorer. På tidslinjen kan du redigera specifika poster i platshistoriken, radera information från tidsintervall eller radera hela platshistoriken. Tidslinjen är privat, så det är bara du som kan se den.

Om du har aktiverat andra inställningar som Webb- och appaktivitet och du pausar platshistoriken eller raderar platsdata från den kan platshistoriken fortfarande sparas i Google-kontot på grund av din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet i Sök och Google Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och inkluderas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Obs! Tidslinjen kan för närvarande inte användas i Sydkorea. Du kan aktivera eller pausa platshistoriken i dina Aktivitetsinställningar. Här kan du radera platshistoriken.

Se dina resor

Du kan se hur långt du har rest och hur du tog dig mellan olika platser, till exempel genom att gå, cykla, köra bil eller åka kollektivt. Avståndet på tidslinjen visas i kilometer eller mile beroende på ditt land.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Logga in med samma Google-konto som du använder på din mobila enhet.
  3. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  4. Klicka på Tidslinje Tidslinje.
  5. Välj en dag, månad och år om du vill se ett annat datum.

Tips: Om du vill se platser som du har besökt nyligen klickar du på Meny Meny följt av Dina platser följt av Besökt.

Se hem och arbete på din tidslinje

Om du har sparat adresserna till ditt hem och arbete visas de på tidslinjen. Den här informationen kan användas i andra produkter och tjänster från Google utöver på tidslinjen.

Läs om hur du ställer in adresser till hem och arbete.

Redigera tidslinje

Om en plats inte stämmer på din tidslinje kan du redigera den och när du var där. Om du vill göra det behöver du först aktivera Webb- och appaktivitet:

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Leta reda på platsen du vill ändra på tidslinjen och klicka på nedåtpilen Nedåtpil.
  3. Välj rätt plats eller sök efter den i sökrutan.
  4. Klicka på klockslaget om du vill redigera när du var där.

Obs! Om Webb- och appaktivitet är inaktiverat kan du inte redigera platser eller aktiviteter på tidslinjen, men du kan radera en dag eller hela platshistoriken.

Visa Google Foto på tidslinjen

Du kan länka ditt Google Foto-konto till tidslinjen. Om du gör det visas foton på tidslinjen när du har laddat upp dem till Google Foto. Så här kontrollerar du om foton från Google Foto visas på tidslinjen:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Tidslinje Tidslinje.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar för tidslinjen.
    • Om du vill att foton ska visas på tidslinjen ska Google Foto vara på.
    • Om du vill stoppa foton från att visas på tidslinjen stänger du av Google Foto.
  4. Klicka på Spara.

Obs! Du kan ta bort foton från tidslinjen, men foton och deras tillhörande metadata raderas inte från Google Foto.

Ta bort foton

Foton visas på tidslinjen när du har laddat upp dem till Google Foto. Du kan radera foton från tidslinjen, men de raderas inte automatiskt från Google Foto.

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Klicka på bocken högst upp till höger i varje foto du vill radera.
  3. Välj Ta bort foto.

Radera en dag

Viktigt! Om du raderar information från tidslinjen går det inte att ångra. Den informationen från platshistoriken kan inte visas på tidslinjen igen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och apphistorik, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto som en del av din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet i Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och inkluderas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Klicka på dagen du vill radera.
  3. Klicka på Radera Radera högst upp till höger i panelen till vänster.
  4. Välj Radera dag.

Radera platshistorik

Du kan radera hela eller delar av din platshistorik.

Viktigt! Om du raderar information från tidslinjen går det inte att ångra. Den informationen från platshistoriken kan inte visas på tidslinjen igen. Om du raderar platshistoriken när andra inställningar är aktiverade, till exempel Webb- och apphistorik, kan det hända att platsdata sparas i ditt Google-konto som en del av din användning av andra webbplatser, appar och tjänster från Google. Platsdata kan till exempel sparas som en del av din aktivitet i Sök och Maps om du har aktiverat inställningen Webb- och appaktivitet och inkluderas i dina foton beroende på inställningarna i din kameraapp.

Följ stegen nedan om du vill radera platshistoriken.

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Längst ner till höger klickar du på Radera Radera. Du kan också klicka på Inställningar Inställningar​ följt av Ta bort all platshistorik.
  3. Klicka på Ta bort platshistorik.

Aktivera eller pausa platshistorik

När du aktiverar platshistoriken registrerar Google din platsdata och var du har varit i ditt Google-konto, även när du inte använder Google Maps. Så här aktiverar eller pausar du platshistoriken:

1. Öppna din tidslinje på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Aktivera platshistoriken eller Pausa platshistoriken.

Läs mer om hur du hanterar platshistoriken.