Navigatie in de Google Maps-app gebruiken

Voor overzichtelijke en stapsgewijze navigatie gebruikt u de Google Maps-app. Maps toont u een routebeschrijving en maakt gebruik van realtime verkeersinformatie om de beste route naar uw bestemming te vinden.

Met gesproken navigatie hoort u verkeersinformatie, waar u moet afslaan, welke rijbaan u moet volgen en of er een betere route is.

Opmerking: Navigatie en informatie over de rijbaan die u moet volgen, zijn niet in alle regio's en talen beschikbaar.

Wat u nodig heeft om navigatie te gebruiken

Op uw iPhone of iPad:

• Schakel de gps-functionaliteit in.
  • Geef Google Maps toegang tot uw huidige locatie en de luidsprekers.

Navigatie starten of stoppen

1. Open de Google Maps-app Google Maps.
  2. Zoek een plaats of tik hierop op de kaart.
  3. Tik rechtsonder op Routebeschrijving. Er wordt nu een auto, een bus, een fiets, een zwaaiende persoon of een lopende persoon weergegeven.
  4. Optioneel: Als u extra bestemmingen wilt toevoegen, tikt u rechtsboven op Meer Meer en dan Extra stop toevoegen. U kunt maximaal negen tussenstops toevoegen. Als u klaar bent, tikt u op Gereed.
  5. Kies een van de volgende opties:
    • Auto: Auto
    • Lopen: Lopen
    • Fietsen: Fietsen
  6. Als er alternatieve routes beschikbaar zijn, worden deze in grijs weergegeven op de kaart. Als u een alternatieve route wilt volgen, tikt u op de grijze lijn.
  7. Als u de navigatie wilt starten, tikt u op Starten Beginpunt. Als 'Zoeken naar gps' wordt weergegeven, zoekt uw telefoon naar een gps-signaal. U kunt zich bijvoorbeeld in of in de buurt van een tunnel, parkeergarage of andere locatie bevinden waar geen gps-signaal is.
  8. Als u de navigatie wilt stoppen of annuleren, sleept u omhoog vanaf de onderkant en tikt u op Afsluiten.

Tips:

Muziek afspelen tijdens het navigeren

U kunt muziek afspelen, onderbreken, overslaan en wijzigen zonder de Google Maps-navigatie te minimaliseren.

Opmerking: Navigatie werkt met Apple Music en Spotify.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie en dan Bedieningselementen voor media afspelen weergeven.
  3. Kies een media-app en dan Volgende en dan OK.
  4. Als u de media-instellingen wilt wijzigen, tikt u op Menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie en dan Bedieningselementen voor media afspelen weergeven.
  5. De bedieningselementen voor de mediaspeler die u heeft gekozen, worden in de navigatiemodus van Google Maps onderaan het scherm weergegeven.

Uw standaard muziekservice kiezen met de Google Assistent

U kunt de gewenste muziekstreamingservice selecteren als uw standaard muziekbron wanneer u de Google Assistent tijdens het navigeren gebruikt.

1. Open de Google Assistent-app Google Assistent op uw iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op uw profielafbeelding of initiaal en dan Services en dan Muziek.
  3. Kies een muziekservice. Voor sommige services wordt u mogelijk gevraagd in te loggen bij uw account.

Meer acties bekijken terwijl u de navigatiefunctie gebruikt

Als u meer acties wilt zien terwijl u naar een plek navigeert, tikt u op de witte balk onderaan het scherm. Als u het menu wilt verbergen, tikt u weer op de witte balk.

Gesproken routebeschrijving beluisteren

Wanneer u naar een plaats navigeert, kunt u ook een gesproken routebeschrijving volgen.

Het volume wijzigen op uw telefoon of Bluetooth-apparaat

Stap 1: Wijzig het volume op uw telefoon

Nadat u de navigatie op uw iPhone of iPad heeft gestart, drukt u op de volumeknoppen van het apparaat om het volume voor media harder of zachter te zetten.

Opmerking: Als op het scherm de tekst 'Belvolume' wordt weergegeven, probeer dan de knoppen in te drukken terwijl de stem van de navigatiebegeleiding spreekt of wijzig uw instellingen:

1. Open Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Horen en voelen en dan Wijzig met knoppen.

Stap 2: Wijzig het volume voor navigatie in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.

2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  3. Kies Luider, Normaal of Zachter.

Het volume wijzigen terwijl u verbonden bent met CarPlay

Als u het volume wilt wijzigen terwijl u verbonden bent met CarPlay, gebruikt u de volumeregelaars van uw voertuig wanneer de stem van de navigatiebegeleiding spreekt.

Dempen, dempen opheffen of meldingen horen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Start de navigatie.
  3. Tik rechtsboven op Geluid Geluid. Tik vervolgens op een van deze opties:
    • Dempen Dempen.
    • Meldingen Meldingen. U krijgt meldingen te horen over de verkeerssituatie, wegwerkzaamheden en ongevallen. U hoort geen stapsgewijze routebeschrijving.
    • Geluid Geluid. U hoort updates en een stapsgewijze routebeschrijving.

Problemen met gesproken navigatie oplossen

Routebeschrijving afspelen via uw telefoon in plaats van Bluetooth

Het is niet altijd even eenvoudig om Bluetooth-apparaten te koppelen. Als het niet lukt om Maps-instructies via uw Bluetooth-luidsprekers af te spelen, kunt u audio van Maps afspelen via de luidsprekers van uw telefoon. In de instellingen van Google Maps kunt u aangeven welke luidsprekers u wilt gebruiken.

1. Schakel Bluetooth uit op uw iPhone of iPad.
  2. Open de Google Maps-app Google Maps.
  3. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  4. Schakel Stem afspelen via Bluetooth uit.

Andere navigatieproblemen oplossen

Stap 1: Schakel het volume van uw apparaat in

Zorg ervoor dat het volume van uw apparaat is ingeschakeld en niet is gedempt. Nadat u de navigatie heeft gestart, kunt u het volume harder zetten.

Stap 2: Zorg ervoor dat spraak is ingeschakeld in de Maps-app
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Start de navigatie.
  3. In de rechterbovenhoek ziet u de instelling voor volume. Dit is een van de volgende instellingen:
    • Geluid Geluid
    • Dempen Dempen
    • Meldingen Meldingen
  4. Als u altijd geluid wilt horen, tikt u op de instelling voor volume en schakelt u over naar Geluid Geluid. Google Maps kan nu een gesproken routebeschrijving geven.
Stap 3: Zet het volume in de Maps-app hoger
  1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  3. Kies Luider.
Stap 4: Schakel over naar de luidsprekers van uw auto

U kunt gesproken navigatie afspelen via de luidsprekers van uw auto met behulp van Bluetooth of een USB-kabel.

Bluetooth gebruiken

1. Schakel Bluetooth in op uw iPhone of iPad.
  2. Koppel uw iPhone of iPad aan uw auto.
  3. Stel de bron voor het audiosysteem van uw auto in op Bluetooth.
  4. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  5. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  6. Schakel Stem afspelen via Bluetooth in.
  7. Start de navigatie.

Een USB-kabel gebruiken

1. Stel de bron voor het audiosysteem van uw auto in op USB.
  2. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  3. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  4. Schakel Stem afspelen via Bluetooth uit.
  5. Koppel uw apparaat aan uw auto via de USB-kabel.
  6. Start de navigatie.

Opmerking: Gebruik een USB-kabel voor alleen opladen of een voedingsadapter die is aangesloten op een stopcontact of sigarettenaansteker.

Stap 5: Download een gesproken routebeschrijving

Soms wordt een gesproken routebeschrijving niet gedownload of moet deze worden geüpdatet op uw apparaat. Als dit het geval is, hoort u een bel in plaats van een gesproken routebeschrijving.

1. Controleer of u verbinding heeft met internet. Een gesproken routebeschrijving wordt sneller gedownload als u een goede internetverbinding heeft.
  2. Haal de routebeschrijving op.
  3. Gebruik de Google Maps-app zoals gewoonlijk. Een gesproken routebeschrijving wordt gedownload terwijl de Maps-app geopend is.
  4. Wanneer de gesproken routebeschrijving is gedownload, hoort u een routebeschrijving in plaats van een bel als u naar een plaats navigeert.

Wat u nog meer kunt doen met navigatie

Snelheidslimieten bekijken

Opmerking: Deze functie is niet op alle locaties beschikbaar.

In bepaalde gebieden kunt u tijdens uw reis informatie over snelheidslimieten bekijken.

Op sommige locaties wordt de maximum snelheid weergegeven als een zwart-wit vak Box_speed_limit. Op andere locaties kan de maximum snelheid worden weergegeven als een rood-witte cirkel Circle_speed_limit.

U kunt informatie over snelheidslimieten uitschakelen in uw navigatie-instellingen:

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  3. Schakel Snelheidslimieten uit onder Rijopties.

Belangrijk: De snelheidslimieten in Google Maps zijn alleen voor informatieve doeleinden. Houd u aan de maximum snelheden op de verkeersborden tijdens uw reis.

De taal wijzigen
  1. Open de apparaatinstellingen van uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen en dan Taal en regio.
  3. Selecteer een andere taal.