Navigatie gebruiken in Google Maps

Voor overzichtelijke en stapsgewijze navigatie gebruik je de Google Maps-app. Maps toont je een routebeschrijving en maakt gebruik van realtime verkeersinformatie om de beste route naar je bestemming te vinden.

Met gesproken navigatie hoor je verkeersinformatie, waar je moet afslaan, welke rijbaan je moet volgen en of er een betere route is.

Belangrijk: Navigatie en informatie over de rijbaan die je moet volgen, zijn niet in alle landen, regio's en talen beschikbaar. Extra grote voertuigen of noodvoertuigen zijn niet de beoogde gebruikers van navigatie.

Wat je nodig hebt om navigatie te gebruiken

Op je telefoon of tablet:

• Zet je gps aan.
  • Laat Google Maps je huidige locatie en de speakers gebruiken.

Navigatie starten of stoppen

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik linksonder op Route. Een auto, bus, fiets, zwaaiende persoon of lopende persoon worden weergegeven. Meer informatie over hoe je meer bestemmingen toevoegt
  4. Kies je vervoermiddel.
  5. Als er alternatieve routes beschikbaar zijn, worden deze in het grijs weergegeven op de kaart. Als je een alternatieve route wilt volgen, tik je op de grijze lijn.
  6. Als je de navigatie wilt starten, tik je op Starten Beginpunt. Als je Zoeken naar gps ziet, zoekt je telefoon naar een gps-signaal. Je kunt je bijvoorbeeld in of nabij een tunnel, parkeergarage of andere locatie bevinden waar geen gps-signaal is.
  7. Als je de navigatie wilt stoppen of annuleren, sleep je omhoog vanaf de onderkant en tik je op Afsluiten.

Tips:

3D-gebouwen langs je route tonen

Je kunt ervoor kiezen 3D-gebouwen langs de route te tonen. Zo stel je Maps in om 3D-gebouwen te tonen:

1. Log op je iPhone of iPad in bij Google Maps Maps.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen.
  3. Zet Routes met 3D-gebouwen tonen aan of uit.

Meer acties ontdekken terwijl je de navigatiefunctie gebruikt

Zo vind je meer acties terwijl je naar een plaats navigeert:

1. Ga onderaan het scherm naar de informatiekaart.
  2. Swipe omhoog.
  3. Als je het menu wilt verbergen, swipe je de informatiekaart omlaag.
    • Voortgang van reis delen : Deel je live locatie totdat je aankomt. Meer informatie over hoe je je realtime locatie deelt
    • Langs de route zoeken : Vind een plaats langs je route, zoals een restaurant of benzinestation. Meer informatie over hoe je naar plaatsen op je route zoekt
    • Routevoorbeeld bekijken Toont een voorbeeld van een route vanaf je huidige locatie naar de bestemming.
    • Route : Krijg een stapsgewijze routebeschrijving.
    • Instellingen Settings: Wijzig je instellingen, bijvoorbeeld als je 3D-gebouwen wilt tonen op je route of wilt schakelen tussen mijl en kilometers.

Gesproken routebeschrijving beluisteren

Als je naar een plaats navigeert, kun je ook een gesproken routebeschrijving volgen. Meer informatie over hoe je problemen met gesproken navigatie oplost

Het volume op je iPhone of iPad wijzigen

Nadat je de navigatie op je iPhone of iPad hebt gestart, druk je op de volumeknoppen van het apparaat om het volume voor media harder of zachter te zetten.

Tip: Als op het scherm de tekst Belvolume verschijnt, probeer dan de knoppen in te drukken terwijl de stem van de navigatiebegeleiding spreekt. Je kunt ook je instellingen wijzigen:

1. Open Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Horen en voelen en dan Wijzig met knoppen.

Navigatievolume van Google Maps wijzigen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Settings en dan Navigatie-instellingen.
  3. Kies Luider, Normaal of Zachter.

Het volume wijzigen terwijl je verbonden bent met CarPlay

Als je het volume wilt wijzigen terwijl je verbonden bent met CarPlay, gebruik je de volumeregelaars van je voertuig als de stem van de navigatiebegeleiding spreekt.

Geluid uit- en aanzetten of meldingen horen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Start de navigatie.
  3. Tik rechtsboven op Geluid Geluid. Tik vervolgens op een van deze opties:
    • Geluid uitzetten Dempen.
    • Meldingen Meldingen. Je krijgt meldingen te horen over de verkeerssituatie, wegwerkzaamheden en ongevallen. Je hoort geen stapsgewijze routebeschrijving.
    • Geluid Geluid. Je hoort updates en een stapsgewijze routebeschrijving.

De taal wijzigen

1. Open de apparaatinstellingen van je iPhone of iPad.
  2. Tik op Algemeen en dan Taal en regio en dan iPhone-taal.
  3. Selecteer een andere taal.

Tips:

• Hierdoor wordt de taal van de menu's en andere apps op je apparaat gewijzigd.
  • Het is mogelijk dat je geen straatnamen hoort als je de taal wijzigt.

Wat je nog meer kunt doen met navigatie

Verkeersmeldingen toevoegen

Snelheidscamera's en verkeersongevallen melden

Als je Maps voor jezelf en anderen wilt helpen verbeteren, deel je informatie over je route. Je kunt het volgende melden:

• File Verkeersopstopping
  • Ongevallen Ongeval
  • Radarcontroles Radarcontroles

Opmerking: Maak alleen een melding als het veilig is om dit te doen.

Melding toevoegen

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Start de navigatie.
  3. Tik op Melden Melden en dan kies een optie.
  4. Er wordt een melding weergegeven op de kaart waar je je op je route bevond. De melding wordt anoniem geplaatst.

Meldingen van anderen krijgen

Als iemand anders een melding heeft geplaatst, zie je deze op de kaart wanneer je in de buurt komt. Afhankelijk van je instellingen voor meldingen hoor je ook een waarschuwingsgeluid.

Als je de melding hebt bereikt, wordt gevraagd: 'Is dit nog steeds zo?' Als je anderen wilt laten weten of de melding nog steeds actueel is, tik je op Ja of Nee.

Tips om de batterijduur te verlengen tijdens de navigatie

De batterij raakt sneller leeg met navigatie omdat Maps het volgende van je telefoon of tablet gebruikt:

• Je huidige locatie
  • Je scherm
  • Je speakers

Tips om de batterijduur te verlengen

• Gebruik een voedingsadapter: Je hoeft je geen zorgen te maken dat de batterij leegraakt als je telefoon wordt opgeladen. We raden je aan een voedingsadapter te gebruiken, vooral als je reis langer dan 30 minuten duurt.
  • Zet het scherm uit: Als je niet op het scherm hoeft te kijken terwijl je navigatie gebruikt, druk je op de aan/uit-knop op je apparaat om het scherm uit te zetten. Je hoort dan nog steeds een gesproken routebeschrijving.