Problemen tijdens het gebruik van Internet Explorer en Windows

Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik van Google Maps in combinatie met Microsoft Internet Explorer, probeert u onderstaande aanbevelingen uit om het probleem te verhelpen:

Waarschuwing: gebruikers van Windows 8 ondervinden mogelijk problemen met Street View in Internet Explorer of Firefox in de nieuwe gebruikersinterface van Windows. Los het probleem op door over te schakelen naar de bureaubladversie van uw browser.

Google Maps toevoegen als vertrouwde site

De eenvoudigste en veiligste manier om onze kaarten weer te geven in uw browser is door Google Maps in Internet Explorer toe te voegen als vertrouwde site. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik op Extra > Internetopties.
  2. Klik op het tabblad Beveiliging.
  3. Selecteer het pictogram 'Vertrouwde websites' en klik op de knop Websites. Verwijder het vinkje bij de optie 'Serververificatie voor alle websites in deze zone vereist'.
  4. Typ in het tekstveld Deze website aan de zone toevoegen de tekst 'maps.google.com' (zonder aanhalingstekens) en klik op Toevoegen.
  5. Herhaal stap vijf om de volgende websites toe te voegen: 'local.google.com', 'www.google.com' en '*.google.com' (allemaal zonder aanhalingstekens).
  6. Klik op OK en klik nogmaals op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Het cachegeheugen van de browser wissen

U kunt dit probleem mogelijk oplossen door het cachegeheugen van uw browser te wissen.

Ga als volgt te werk om uw cachegeheugen te wissen in Internet Explorer 8.0 of hoger:

1. Klik in Internet Explorer op Extras. Als u het menu niet ziet, drukt u op de Alt-toets op uw toetsenbord om menu's weer te geven.
  2. Selecteer Browsegeschiedenis verwijderen.
  3. Vink het selectievakje aan naast 'Tijdelijke internetbestanden'.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Het kan enkele minuten duren voordat het cachegeheugen is verwijderd. Klik op OK nadat de bestanden zijn verwijderd.

Voor lagere versies van Internet Explorer leest u ons artikel over het wissen van het cachegeheugen van uw browser.

Ervoor zorgen dat JavaScript, ActiveX, en 'gedrag van binaire elementen' zijn ingeschakeld

JavaScript en and ActiveX helpen u uw Google Maps-ervaring dynamischer en interactiever te maken. Als u ze niet heeft ingeschakeld, werken bepaalde ingebouwde functies van het product niet correct.

Ga als volgt te werk om deze opties in Internet Explorer in te schakelen:

1. Klik op Extra >Internetopties.
  2. Klik op het tabblad Beveiliging.
  3. Klik op de knop Aangepast niveau.
  4. Controleer of 'ActiveX-besturingselementen en -invoegtoepassingen uitvoeren' is ingesteld op Inschakelen. Als u Windows XP gebruikt, verifieert u dat de knop Inschakelen naast 'Gedrag van binaire bestanden en scripts' is geselecteerd.
  5. Controleer of Inschakelen onder 'Actief uitvoeren van scripts' is geselecteerd.
  6. Klik op OK en klik nogmaals op OK om uw wijzigingen op te slaan.

De 'scriptengine' van uw systeem bijwerken

Google Maps maakt gebruik van verscheidene geavanceerde browserfuncties. Als de kaart niet goed wordt geladen in uw browser, moet u de scriptengine mogelijk updaten. U kunt de meest recente scriptengine rechtstreeks ophalen bij Microsoft:

Voor Windows 7, Vista, XP en 2000:
http://www.microsoft.com/download/en/default.aspx

Mogelijk moet u de computer opnieuw opstarten nadat u de update heeft uitgevoerd. Start Google Maps opnieuw om te controleren of uw probleem hiermee is opgelost.

De nieuwste versie van DirectX en Flash Player installeren

Gebruikers van Internet Explorer hebben ons gemeld dat het probleem met het weergeven van kaarten kan worden opgelost door de nieuwste versie (9.0c) van DirectX te installeren. Ga voor het installeren van DirectX naar http://support.microsoft.com/kb/179113

Voor een goede werking van bepaalde Google Maps-functies, zoals Street View, heeft u de nieuwste versie van Adobe Flash Player nodig. Als u Flash Player wilt installeren, gaat u naar http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

Beveiligingsinstellingen of browserplug-ins controleren

Met bepaalde beveiligingsprogramma's en browserplug-ins van derden wordt de inhoud van een webpagina aangepast en kan de werking van Google Maps worden belemmerd. U kunt eventueel 'maps.google.com' toevoegen als vertrouwde website voor de firewall van uw beveiligingsprogramma.

U kunt ook zoeken naar een oplossing in ons Helpforum voor Google Maps.