Zie de systeem- en browservereisten

In de lijst hieronder worden de besturingssystemen en browsers weergegeven die werken met Google Maps.

Opmerking: Google brengt geen kosten in rekening voor het gebruik van Google Maps, maar de Google Maps-app gebruikt de dataverbinding van uw telefoon of tablet, en uw serviceprovider kan kosten in rekening brengen voor gegevensgebruik.

Browser en besturingssystemen

De nieuwste versie van Google Maps werkt met de volgende besturingssystemen en browsers.

Zie de systeem- en browservereisten

Als u de volledige functionaliteit van Google Maps met 3D-afbeeldingen en Google Earth-weergave wilt gebruiken, heeft u de nieuwste versie van een van deze browsers nodig:

Opmerking: Als u Google Chrome gebruikt, moet u de hardwareversnelling inschakelen. Daarvoor gaat u naar Meer Meer en vervolgens

Instellingen. Klik onderaan op Geavanceerd. Schakel bij Systeem de optie Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar in.

Als uw computer aan de systeemvereisten voldoet, maar u de volledige versie van Maps met 3D nog steeds niet kunt weergeven, is er mogelijk een probleem met uw browser. Bepaalde browsers blokkeren de WebGL-technologie waarmee 3D-beelden worden gemaakt. Als u wilt weten welke browsers problemen kunnen veroorzaken, raadpleegt u deze lijst voor meer informatie. Raadpleeg deze website om te zien of uw webbrowser WebGL kan gebruiken.

Besturingssystemen

Als u de volledige functionaliteit van Google Maps met 3D-afbeeldingen en Google Earth-weergave wilt gebruiken, heeft u de nieuwste versie van een van deze besturingssystemen nodig:

• Mac OS 10.12.0 of hoger
  • Windows 7 of hoger
  • Chrome OS met een Intel-processor
  • Linux

Google Maps werkt nog steeds, zonder 3D-beelden en Earth-weergave, met de volgende besturingssystemen:

• Windows XP en Vista
Grafische kaart met stuurprogramma's

De grafische kaart in uw computer regelt hoe beelden, zoals foto's, video's en 3D-afbeeldingen, worden weergegeven. U kunt online zoeken als u wilt weten welke grafische kaart u gebruikt

Met de volgende videokaarten kunt u kaarten niet weergeven in 3D:

• Intel 965GM
  • Intel B43
  • Intel G41
  • Intel G45
  • Intel G965
  • Intel GMA 3600
  • Intel Mobile 4
  • Intel Mobile 45
  • Intel Mobile 965