Komma igång med Google Maps

Kom igång och lär dig grunderna i Google Maps med hjälp av den här guiden. Du kan använda Google Maps på datorn eller använda Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta.

I den här guiden kan du läsa om hur du ställer in Google Maps och använder olika funktioner i Maps.

Ange din hem- eller jobbadress

Du får vägbeskrivningar från ditt hem eller arbete snabbare om du anger din hem- och jobbadress i ditt Google-konto. Då kan du även hitta den snabbaste rutten för att få kortare pendlingsväg.

Läs om hur du ställer in din hem- och jobbadress.

Tips! Denna information kan komma att delas med andra produkter och tjänster från Google.

Se information om en plats

När du har hittat en plats på kartan kan du

• se vägbeskrivningar till platsen
  • se information om bland annat öppettider och menyer
  • hitta Street View-bilder.

Läs om hur du söker efter platser på Google Maps

Få vägbeskrivningar och börja navigera

Tryck på Kör Go längst ned på kartan på en telefon eller surfplatta. Se restider och vägbeskrivningar till platser du kanske vill åka till härnäst, som ditt hem eller jobb eller möten i kalendern.

Läs om hur du ser vägbeskrivningar och börjar navigera.

Så fungerar Google Maps-appen

Google Maps-appen har uppdaterats så att du kommer åt funktionerna snabbare.

När du öppnar Google Maps-appen hittar du fem flikar längst ned på startskärmen.

• Utforska Utforska: Välj vart du vill ta vägen.
  • KörGo: Vad du kan förvänta dig längs dina vanliga resor.
  • Sparat Spara platsSkapa listor och kom ihåg platser.
  • Bidra BidraDela upplevelser, lägg till information och recensioner och åtgärda problem.
  • Uppdateringar UppdateringarFå aviseringar om relevant information.

Du kommer åt funktioner som platsdelning, tidslinje och offlinekartor genom att trycka på profilbilden eller initialen Kontocirkel högst upp till höger.

Så här kommer du åt funktionerna i Google Maps

Utforska

Du kan se utförliga recensioner och beskrivningar av de populäraste butikerna, restaurangerna och inneställena i området. Sök efter populära platser, lokala evenemang, trendiga restauranger eller saker att göra på Google Maps.

Läs mer om fliken Utforska under Söka efter närliggande platser och utforska området.

Kör

Du hittar alla dina vanligaste resor med ett tryck. Du kan se information om beräknad ankomst, trafiksituationen och eventuella olyckor längs vägen.

Läs om hur du använder fliken Kör.

Sparat

Du kan använda fliken Sparade när du letar efter anpassat innehåll som

• nyligen sparade platser
  • dina listor
  • tidslinje
  • mina kartor
  • bokningar

Läs mer om hur du använder fliken Sparade.

Bidra

Lägg till platser, skriv recensioner, ladda upp foton och föreslå ändringar genom att trycka på Bidra Bidra.

Du kan även skicka in rättelser av vägar och platser, hantera din Maps-profil och se hur många visningar dina bidrag har fått och vilken effekt de har haft.

Läs mer om hur du kan bidra till Google Maps.

Uppdateringar

Uppdateringar Uppdateringar kan du:

Profilbild

Vi har flyttat några nya funktioner till kontocirkeln Kontocirkel som tidigare fanns på olika ställen i gränssnittet.

Funktioner som inte har ändrats

Funktioner som har flyttats till kontocirkeln

• Din företagsprofil
  • TidslinjeHitta och hantera information i platshistoriken.
  • Platsdelning: Välj vem som kan hitta din plats och vems plats du kan hitta på Google Maps.
  • OfflinekartorHitta och hantera dina offlinekartor.
  • Inställningar: Hantera Wi-Fi, avståndsenheter, aviseringar och inställningar för pendling på Google Maps.
  • Hjälp och feedbackFå åtkomst till hjälp och skicka in feedback, som förfrågningar om korrigeringar av vägar och platser, från en och samma skärm.

Hantera dina integritetsinställningar

Tryck på din profilbild eller initial ​​Kontocirkel för att komma åt och hantera dessa integritetsinställningar:

• TidslinjeSe och hantera information i platshistoriken.
  • Platsdelning: Välj vem som kan se din plats och vems plats du kan se på Google Maps.
  • Din data i Maps: Hantera dina integritetsinställningar.

Tips! Du kan se och radera din platshistorik och ladda ned din Maps-data.