Lära känna Google Maps

Den här artikeln gäller klassiska Google Maps. Läs den här artikeln om du har valt att använda nya Google Maps.

I följande tabell beskrivs några av funktionerna som finns tillgängliga i Google Maps för stationär dator. Det är inte säkert att alla funktioner finns tillgängliga där du befinner dig.

1. Vägbeskrivning – Ska du någonstans? Klicka för vägbeskrivningar för bilkörning, promenader, cykelturer eller kollektivtrafik.
  2. Mina platser – Skapa dina egna kartor och visa stjärnmärkta platser och företag som du har recenserat.
  3. Sök i Maps Sök efter platser, företag, korsningar, adresser med mera i Google Maps.
  4. Visa/Dölj – Klicka på pilen åt vänster (<<) om du vill dölja den vänstra panelen, och pilen åt höger (>>) om du vill visa panelen.
  5. Navigera på kartan – Panorera genom att klicka och dra i kartan eller använd pilarna. Dra zoomreglaget uppåt eller nedåt om du vill zooma in eller ut stegvis.
  6. Lager - För muspekaren över widgeten i kartans högra hörn om du vill visa tillgängliga lager för din plats, till exempel trafik, foton med mera.
  7. Skriv ut/Skicka – Skriv ut en karta eller skicka kartor till andra.
  8. Länk till den här sidan – Skapa en webbadress till din karta som du på ett enkelt sätt kan dela med andra.
  9. Sökresultat – Dina sökresultat visas i den vänstra panelen. Klicka på resultaten om du vill visa mer information.
  10. Karta – I kartområdet visas en geografisk plats med de motsvarande sökresultaten och annan information från den platsen.
  11. Street View – Dra den gula kartfiguren i kartans zoomkontroller till en plats på kartan om du vill visa och navigera i bilder på gatunivå.
  12. Informationsfönster – När du klickar visas ett rött informationsfönster med mer information om en viss plats.
  13. Översiktskarta – Se positionen för din aktuella kartvy (i den lila rutan) inom ett större geografiskt område. Du kan när som helst klicka så att översiktskartan döljs eller visas på nytt.
  14. Rapportera ett problem – Bidra till att göra Google Maps bättre genom att rapportera problem med uppgifter eller produkter.

Andra sätt att visa Google Maps

Du kan också visa Google Maps på ett av flera andra sätt:

Det går även att visa kartan och dess lager på önskat språk, antingen på kinesiska, japanska, ryska, koreanska, ukrainska eller engelska. Läs mer om alla tillgängliga lager i Google Maps.

Om du behöver mer hjälp besöker du vårt hjälpforum för Google Maps där du kan lära dig av andra Google Maps-användare genom att ställa frågor och dela med dig av dina egna erfarenheter.