Hur du kan använda Google Maps

Använd Google Maps när du vill söka, utforska och hitta överallt i världen med hjälp av datorn, telefonen eller surfplattan. På datorn öppnar du Google Maps. På telefonen eller surfplattan använder du appen Google Maps maps.

Här är en guide som hjälper dig att komma igång med Google Maps.

Ange var du bor och arbetar

Spara din hemadress och adressen till jobbet för att slippa skriva in dem varje gång. Och förkorta pendlingstiden genom att hitta den snabbaste resvägen.

Lär dig mer om hur du ställer in hemadressen och adressen till jobbet

Få information om en plats

Hitta en plats på kartan och få vägbeskrivningar. Eller få information om exempelvis öppettider och menyer eller se Street View-bilder.

Lär dig mer om hur du söker efter platser i Google Maps

Få vägbeskrivningar och börja navigera

Lär dig mer om hur du kan få vägbeskrivningar och börja navigera i Google Maps

Lär dig hur kartan fungerar

Du kan använda Google Maps på flera olika sätt på datorn, telefonen eller surfplattan. Nedan beskrivs några saker du kan göra.

Obs! Alla funktioner finns inte i alla regioner.

Visa sökresultat

Leta efter en plats eller en typ av plats, visa aktuella sökningar eller få vägbeskrivningar. Dina sökresultat visas på kartan och de stora markörerna visar toppresultaten. Klicka på ett resultat om du vill få mer information, en vägbeskrivning eller om du vill visa inomhusbilder från ett företag.

Utforska kartan

På datorn klickar du någonstans på kartan, så visas information om platsen. På telefonen eller surfplattan trycker och håller du ned på kartan, så visas information om platsen.

Mäta avstånd mellan punkter

Du kan mäta avståndet mellan två punkter.

Lär dig mer om att mäta avstånd

Obs! Om du använder Maps i Begränsat läge går det inte att mäta avstånd med hjälp av högerklicksmenyn.

Rapportera ett dataproblem

Bidra till ett bättre Google Maps genom att rapportera problem med kartan, till exempel felaktig företagsinformation, felaktiga vägnamn eller andra fel.

Lär dig mer om problemrapportering

Visa information om trafik, kollektivtrafik, cykelvägar och terräng

Om du vill se information om sådant klickar eller trycker du på menyn .

Se världen i 3D

Om du vill se en 3D-vy på datorn klickar du på fyrkanten längst ned till vänster. Om du använder Begränsat läge kan du i stället visa satellitbilder.

Visa Street View

Om det finns Street View-bilder för en plats visas en Street View-miniatyr när du väljer platsen på kartan.

Lär dig mer om Street View i Maps

Flytta kartan

Om du vill se fler detaljer på kartan zoomar du in. På en mobil enhet kan du använda gester som att rotera, luta och zooma för att enkelt navigera i appen Google Maps.

Lär dig mer om hur du kan ändra kart- och textstorleken, zooma, rotera och luta i Google Maps

Se din nuvarande position

Om du vill söka efter platser i närheten och få vägbeskrivningar snabbare, kan du centrera kartan på din nuvarande position.

Lär dig mer om hur du kan se din nuvarande position i Google Maps

Recensera och sätt betyg på platser

Berätta vad du tycker om platser du besöker genom att skriva recensioner och sätta betyg.

Lär dig mer om hur du betygsätter och recenserar platser.