Komma igång med Google Maps

Använd Google Maps på din dator, telefon eller surfplatta för att utforska och söka efter platser och hitta fram överallt i världen. På datorn öppnar du Google Maps. På din telefon eller surfplatta använder du Google Maps-appen Maps.

Ange var du bor och jobbar

Spara dina hem- och jobbadresser så att du slippe skriva dem varje gång. Gör pendlingstiden kortare genom att hitta den snabbaste rutten.

Tips! Denna information kan komma att delas med andra produkter och tjänster från Google.

Läs om hur du ställer in dina hem- och jobbadresser.

Se information om en plats

Hitta en plats på kartan och få en vägbeskrivning dit. Eller se information om sådant som öppettider och menyer och se Street View-bilder.

Läs om hur du söker efter platser på Google Maps

Få vägbeskrivningar och börja navigera

Tryck på Kör Go längst ned på kartan på en telefon eller surfplatta. Se restider och vägbeskrivningar till platser du kanske vill åka till härnäst, som ditt hem eller jobb eller dina möten i kalendern.

Läs om hur du får vägbeskrivningar och börjar navigera på Google Maps.

Lär dig hur kartan fungerar

Du kan använda Google Maps på flera olika sätt på datorn, telefonen eller surfplattan. Här beskriver vi några saker du kan göra.

Tips! Alla funktioner finns inte i alla regioner.

Hitta sökresultat

Leta efter en plats eller typ av plats, se dina senaste sökningar och få vägbeskrivningar. Sökresultaten visas som röda mininålar och röda punkter, där nålarna visar de bästa resultaten. Klicka eller tryck på ett sökresultat för att se mer information, en vägbeskrivning eller interiörbilder från ett företag.

Utforska kartan

På en dator klickar du någonstans på kartan för att se information om platsen. På en telefon eller surfplatta trycker du länge på markören på kartan.

Mäta avstånd mellan punkter

Du kan mäta avståndet mellan två punkter.

Läs mer om hur du mäter avstånd

Rapportera ett dataproblem

Hjälp oss att göra Google Maps ännu bättre genom att rapportera problem med kartan, som felaktig företagsinformation, felaktiga vägnamn och andra fel.

Läs mer om hur du rapporterar problem.

Se information om trafik, kollektivtrafik, cykelvägar, terräng och covid-19-åtgärder

Du kan se mer information om resvägar, trafik, terräng eller åtgärder med anledning av covid-19.

1. Öppna Google Maps Google Maps på din mobila enhet. Tryck på Lager Lager följt av välj ett alternativ.
  2. Öppna Google Maps på datorn. Håll muspekaren över Lager Lager följt av välj ett alternativ.
Se världen i 3D

Du kan se en 3D Earth-vy på datorn genom att klicka på fyrkanten längst ned till vänster.

Se Street View

Om det finns Street View-bilder från en plats visas en Street View-miniatyr när du väljer platsen på kartan.

Läs mer om Street View på Maps.

Flytta kartan

Zooma in och ut kartan för att se fler detaljer. På en mobil enhet kan du enkelt navigera i Google Maps-appen med hjälp av gester som att rotera, luta och zooma.

Läs om hur du ändrar kart- och textstorlek, zoomar, roterar och lutar på Google Maps

Hitta din nuvarande plats

Om du vill söka efter platser i närheten och få vägbeskrivningar snabbare kan du centrera kartan över din nuvarande position.

Läs om hur du hittar din nuvarande plats på Google Maps.

Tips! Du kan se trafikinformation, kollektivtrafik och lokala platser av intresse på bara några sekunder. Läs mer om resor och platser i närheten.

Recensera och betygsätt platser

Berätta vad du tycker om platser du besöker genom att skriva recensioner och sätta betyg.

Läs om hur du betygsätter och recenserar platser.