Meldingen voor Locatie delen krijgen

Als iemand de eigen locatie met je deelt, kun je meldingen voor Locatie delen toevoegen om te weten wanneer diegene op een bepaalde locatie aankomt of deze verlaat, zoals thuis of het werk.

Je kunt het delen van je locatie altijd stopzetten of deze meldingen uitzetten. Als je Locatie delen stopt, krijg je ook geen meldingen meer. Meldingen voor Locatie delen zijn niet beschikbaar voor bepaalde accounts en kunnen niet via links worden gedeeld.

Als je meldingen voor Locatie delen wilt krijgen, zet je Google Maps-meldingen aan.

Een melding voor Locatie delen toevoegen

1. Open de Google Maps-app Maps op je telefoon of tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Locatie delen.
  3. Tik op het profiel van een persoon die de eigen locatie met je deelt.
  4. Tik in het gedeelte Meldingen op Toevoegen .
  5. Selecteer een adres onder Locatie kiezen of klik op Locatie toevoegen Toevoegen.
  6. Als je een nieuwe locatie wilt kiezen, geef je een adres op in de zoekbalk of klik je op Kiezen op de kaart.
  7. Beweeg je vinger over het scherm om de locatie in te stellen.
  8. Klik op Klaar.
  9. Kies wanneer je de melding wilt krijgen:
    • Elke keer dat de persoon aankomt: Een melding krijgen als deze persoon aankomt op de opgegeven locatie.
    • Elke keer dat de persoon vertrekt: Een melding krijgen als deze persoon de opgegeven locatie verlaat.
  10. Klik op Opslaan.

De persoon die de eigen locatie met je deelt, krijgt een e-mail waarin staat dat je deze melding hebt toegevoegd. Als deze persoon Google Maps-meldingen heeft aangezet, krijgt die ook een pushmelding.

Je kunt maximaal 5 meldingen voor Locatie delen toevoegen voor iedereen die de eigen locatie met je deelt.

Een melding voor Locatie delen uitzetten

Als iemand een melding heeft toegevoegd om te weten wanneer je aankomt bij een specifieke locatie of deze verlaat, kun je die melding uitzetten. Hierdoor worden ook bestaande meldingen uitgezet die deze persoon heeft toegevoegd. Diegene krijgt geen melding dat je de meldingen hebt uitgezet en je kunt je locatie met deze persoon blijven delen. Meldingen blijven uit totdat je ze weer aanzet, ook als het delen wordt gestopt en opnieuw gestart. Elke keer dat je je locatie niet meer deelt, worden deze meldingen automatisch gestopt.

1. Ga naar https://myaccount.google.com/locationsharing.
  2. Zet Meldingen voor Locatie delen toestaan uit.

Problemen met meldingen voor Locatie delen oplossen

Als meldingen voor Locatie delen niet beschikbaar zijn, check je het volgende: