Konfigurera anpassade egenskaper i flödesregler

Med anpassade egenskaper kan du ändra och lagra din data innan du ställer in värden för ett attribut i produktdataspecifikationen. I den här artikeln beskrivs hur du ställer in anpassade egenskaper i dina flödesregler.

Innan du börjar

Så fungerar det

Med anpassade egenskaper kan du spara ett värde som du kan använda senare för att fylla i ett annat attributvärde. På så sätt får du en sekundär version av värdet utan att ändra det befintliga attributet.

Exempel:

• Du vill lägga till färgen ”röd” före attributet titel [title] men du vill också ha kvar ”vinröd” i attributet färg [color].
  • Du vill använda en del av attributet produkttyp [product_type] i din beskrivning men behöver ha kvar hela produkttypen i attributet.

Anvisningar

Steg 1: Skapa en anpassad egenskap

1. Logga in på ditt Manufacturer Center-konto.
  2. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Flöden.
  3. Välj det flöde som du vill tillämpa flödesreglerna på.
  4. Klicka på fliken Regler längst upp på sidan.
  5. Om du har anslutit mer än ett försäljningsland och målspråk till flödet väljer du det land du vill tillämpa regeln på.
  6. Klicka på knappen Lägg till och skriv in namnet på det nya anpassade attributet du vill skapa.
  7. Namnet på det anpassade attributet visas under Anpassade bearbetade attribut. Klicka på attributnamnet när du har skrivit in det.
  8. Fyll i och ändra det anpassade attributet med flödesregler.

Steg 2: Använd den anpassade egenskapen

När du har skapat och sparat din anpassade egenskap kan du använda den för att fylla i eller ändra andra attribut. Du gör det genom att ställa in en ny flödesregel på ett valfritt attribut i produktdataspecifikationen. Du kan referera till anpassade egenskaper i regelvillkor eller flödesregler.
Obs! Du hittar det nya anpassade attributet bland Bearbetade attribut. Alla anpassade attribut är markerade med ”*”.