Overstappen van Microsoft Outlook naar Gmail

Overzicht: de verschillen in één oogopslag

" "

Nu u bent overgestapt van Microsoft® Outlook® naar G Suite, kunt u deze tips bekijken om Gmail te gebruiken als uw nieuwe e-mailprogramma.

Wat u nodig heeft:
" " 10 minuten
Account Google-account

Gmail gebruiken: web (mail.google.com)Android of iOS

" "

In Outlook In Gmail
Berichten en antwoorden standaard als afzonderlijke items bekijken in uw postvak IN Berichten en hun antwoorden standaard groeperen in gesprekken, zodat u meerdere gerelateerde berichten in één weergave kunt bekijken
Meerdere handtekeningen maken Standaardantwoorden gebruiken
Spelling automatisch controleren tijdens het typen Spelling controleren na het opstellen
Meerdere berichten bijvoegen en doorsturen Alle berichten doorsturen of berichten in een gesprek selecteren
Berichten verwijderen, meestal om ruimte te besparen Berichten archiveren om uw inbox overzichtelijker te maken
Berichten sorteren op afzender, datum of grootte Berichten zoeken op afzender, datum, onderwerp en meer met Gmail
Berichten ordenen in mappen Een label toevoegen aan berichten
Kleurcategorieën toewijzen aan berichten Labels een kleurcode geven
Belangrijke berichten markeren Een ster of markering toevoegen aan belangrijke berichten
Binnenkomende e-mails beheren met regels Binnenkomende e-mails beheren met filters
Berichten markeren om ze op te volgen Berichten toevoegen aan uw takenlijst of het label Opvolgen eraan toevoegen
Meldingen van nieuwe e-mails ontvangen op uw bureaublad met bureaubladwaarschuwingen Bureaubladmeldingen in Chrome inschakelen
Een postvak delen Uw postvak delegeren aan individuele gebruikers of breder delen met Google Groepen

Inhoudsopgave

Deel 1: Gmail openen

1.1 Gmail gebruiken op uw apparaten
1.2 (Optioneel) Meerdere Google-accounts toevoegen
1.3 Een bladwijzer in de browser maken
1.4 Een snelkoppeling voor Gmail toevoegen

Deel 2: Gmail laten lijken op Outlook

2.1 (Optioneel) Berichten afzonderlijk weergeven
2.2 Een voorbeeldvenster toevoegen
2.3 Uw Google Agenda bekijken in uw inbox
2.4 Takenlijsten maken
2.5 Een handtekening toevoegen
2.6 Sneltoetsen gebruiken en wijzigen

Deel 3: E-mails verzenden

3.1 Een nieuwe e-mail opstellen
3.2 Tekst opmaken en afbeeldingen of bijlagen toevoegen
3.3 De spellingcontrole gebruiken
3.4 Verzenden en verzenden ongedaan maken

Deel 4: E-mails beantwoorden

4.1 E-mails beantwoorden, doorsturen en afdrukken
4.2 Ontvangers en onderwerpen wijzigen
4.3 Bijlagen opslaan

Deel 5: E-mails ordenen

5.1 Archiveren of verwijderen
5.2 Sorteren en filteren versus zoeken
5.3 Mappen met kleurcategorieën versus labels met kleuren
5.4 Vlaggen versus sterren en belangrijkheidsmarkeringen
5.5 Regels versus filters

Deel 6: Samenwerken

6.1 Afwezigheidsmeldingen
6.2 Bureaubladmeldingen
6.3 E-mailmachtiging
6.4 Gedeeld postvak
6.5 Chat

Deel 7: Productiviteitstips

7.1 Offline e-mails lezen en beantwoorden
7.2 E-mails snoozen
7.3 E-mails opvolgen
7.4 E-mailtemplates
7.5 Prioriteitsinbox