Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Forskelle på Outlook og Gmail

Microsoft Outlook og Gmail har mange lignende funktioner og vigtige forskelle. Denne artikel sammenligner Outlook-computerappen med Gmail på nettet og fremhæver fordelene ved at skifte til Gmail.

På denne side

Udvid alle  |  Skjul alle

Hvorfor skifte til Gmail?

Gmail er en webbaseret app

Gmail er designet til nettet, og det er skabt til fleksibilitet og samarbejde. Det betyder, at det har fordele i forhold til andre mailprogrammer, som er designet til computere og beregnet til soloarbejde. Eksempel:

• Gmail er altid tilgængeligt på farten: Gmail kører i en webbroweser i stedet for et program på din computer. Ved at bruge en webbrowser er det nemmere at samarbejde med andre om projekter på arbejdet eller i skolen hvor som helst og fra alle enheder.
  • Du mister aldrig dit arbejde: Dine ændringer gemmes automatisk under arbejdet. Der er ingen grund til at klikke på Gem eller konfigurere automatisk gemning.

Gmail-funktioner leveres af Google AI

Når du skifter til Gmail, får du styrken fra AI-funktioner (artificial intelligence, kunstig intelligens), herunder:

Gmail kan opdatere meddelelser til at vise det nyeste indhold.

Når dynamtiske mails er slået til, kan du udføre opgaver, f.eks. at besvare begivenheder, udfylde spørgeskemaer og svare på kommentarer – i Google Docs og helt uden at forlade Gmail. Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Dine kommunikationskanaler er samlet på ét sted

Send mails, brug Chat, start videomøder, og administrer din kalender – alt sammen i Gmail. Du kan også søge efter indhold på alle dine kommunikationskanaler i et enkelt browservindue. Få flere oplysninger om, hvordan du vælger kommunikationskanaler

Ting, der er anderledes i Gmail

Når du skifter til Gmail, at det naturligt, at du gerne vil bevare dine eksisterende arbejdsgange. Og selvom du tit kan kopiere Outlook-arbejdsgange til Gmail, så er skiftet en god anledning til at udforske nye måder at arbejde på.

Brug de nedenstående bedste fremgangsmåder og tips for at få flere oplysninger om, hvad du skal gøre anderledes, når du skifter til Gmail.

Outlook-arbejdsgang De bedste fremgangsmåder i og tips til Gmail
Samarbejd i kopier af dokumenter: Send kopier til kollegaer som vedhæftede filer i mails. Samarbejd i det samme dokument: Del Google Docs-, Sheets- og Slides-filer, opdater delingstilladelser, og svar på kommentarer uden at forlade Gmail. Få flere oplysninger
Sortér efter afsender: Brug søgefeltet eller filtermenuen i din indbakke. Find meddelelser ved hjælp af søgning: Søg ved hjælp af avancerede søgekriterier, chips og søgeoverlejring for apps. Få flere oplysninger
Markér meddelelser, som du sender, som vigtige: Markér meddelelsen som meget vigtig med vigtighedsmarkører. Brug mere intelligente emner: Fremhæv meddelelsens vigtighed i emnefeltet. Få flere oplysninger
Formatér tekst i mails_ Anvend tekstformater i meddelelsesvinduet. Brug Google Docs til særlige tekstformater: Anvend ofte benyttede tekstformater i meddelelsesvinduet. Hvis du vil have avancerede redigeringsmuligheder eller tabeller, skal du redigere og sende mails via Google Docs. Få flere oplysninger
Føj stemmeknapper til meddelelser: Lav en afstemning via mail Brug Google Analyse til undersøgelser: Lav en afstemning ved hjælp af Google Analyse. Få flere oplysninger
Brug flag som påmindelser om opfølgning: Brug flag til at holde styr på vigtige meddelelser, som du modtager. Stjernemarker eller udsæt vigtige meddelelser: Stjernemarkér eller udsæt modtagne meddelelser, eller markér dem som vigtige. Få flere oplysninger
Gruppér mails: Brug regler, kategorier og mapper. Filtrér mails, og føj en etiket til dem: Brug filtre og anvend etiketter på meddelelser. Få flere oplysninger
Opslå meddelelser i mapper: Send informative meddelelser til mapper på din konto. Send meddelelser til dig selv: Føj derefter etiketter til meddelelserne, eller makér dem som vigtige. Få flere oplysninger
Brug offentlige mapper: Del oplysninger med din organisation. Brug Google Drev: Del filer og mapper på Google Drev. Få flere oplysninger i Hjælp til Docs-editorer
Brug en delt postkasse: Lad adskillige personer sende meddelelser fra en enkelt mailadresse. Delegér en mailkonto: Lad adskillige personer bruge en enkelt mailkonto, eller opret en fællesindbakke. Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.
Brug automatisk arkivering og fuldstændig oprydning: Opstil regler, så meddelelser periodisk flyttes fra din indbakke til Outlook-arkivfil. Brug filtre til at arkivere meddelelser automatisk.Arkivér meddelelser, eller konfigurer filtre til automatisk at flytte meddelelser til arkivet. Der er ingen grund til at planlægge regler til at køre med jævne mellemrum. Når du har arkiveret meddelelser, kan du stadig finde dem ved hjælp af etiketten Alls mailsFå flere oplysninger

En oversigt over forskellene på funktionerne

Dette afsnit fremhæver forskellene på Outlook- og Gmail-funktioner.

Funktion eller opgave Outlook (computer) Gmail (på nettet)
Åbn din mail
Åbn Outlook på din computer.
Gå til gmail.com i en vilkårlig browser. Få flere oplysninger
Skriv en mail Brug grammatik- og stavekontrol. Få forslag til grammatik og stavning samt tilpassede skriveforslag. Få flere oplysninger
Gem kladder Klik på Hjemog derefterNy mail, klik derefter på Gem. Klik på Skriv. Kladder gemmes automatisk. Få flere oplysninger
Føj en mail til en mail som vedhæftet fil Indsæt et Outlook-element i meddelelsesvinduet, eller træk et element til en meddelelse. Videresend en meddelelse som en vedhæftet fil, eller træk en meddelelse til en anden meddelelse. Få flere oplysninger
Gem vedhæftede filer Gem vedhæftede filer på din computer. Upload vedhæftede filer til Google Drev. Få flere oplysninger
Se individuelle meddelelser eller samtaletråde Arranger efter samtale eller afsender. Rul for at se alle meddelelser eller samtaler (computervenlig visning). Brug kvikmenuen til at skifte samtalevisning. Se op til 100 meddelelser eller samtale pr. skærm (webvisning). Få flere oplysninger
Besvar mails Klik på Svar på båndet. Klik på Svar i meddelelsen. Brug forslag fra Smartsvar for at svare hurtigt. Få flere oplysninger
Svar direkte på indholdet af en tidligere mail Skriv "se mit svar indlejret nedenfor" i dit svar. Skriv derefter i den forrige meddelelse. Kopiér tekst fra en tidligere meddelelse til dit svar, og anvend citationsformatet. Skriv derefter dit svar. Få flere oplysninger
Føj genveje til indstillinger Tilpas indstillinger på båndet. Tilføj tilpassede tastaturgenveje til ting, som du gør hyppigt. Få flere oplysninger

Forskellige navne på lignende funktioner

Outlook og Gmail bruger af og til forskellige navne på lignende funktioner. Brug denne tabel til at kortlægge forskellene.

Outlook Gmail
Mapper Etiketter
Regler Filtre
Ny mail Skriv
Udsæt levering Planlæg afsendelse
Tilbagekald meddelelse Fortryd send
Mailfletning Tilstand med flere modtagere
Kryptér mails Fortrolighedstilstand
Underretninger Notifikationer
Hurtige dele Mailskabeloner
Ignorer samtaler Ignorer samtaler
Junk Spam
Slettede elementer Papirkurv

Samarbejd og brug andre apps med Gmail

Gmail lader dig gå fra den ene kommunikationsstrøm til den næste uden at skifte kontekst.

Opgave Sådan gør du det i Gmail (web)
Samarbejd med kollegaer ved hjælp af Outlook Brug Outlook og Gmail sammen
Rediger en mail med kollegaer Samarbejd om mailindhold i en Google Docs-fil
Chat med kollegaer og del indhold i Spaces Brug Google Chat i Gmail
Gør det nemmere at kontakte kollegaer Føj personer til Google Kontakter
Start videomøder, og foretag taleopkald Brug Google Meet i Gmail
Planlæg møder og aftaler Brug Google Kalender-sidebjælken i Gmail
Opret en opgave fra en mail Træk en mail til Google Huskeliste
Opret noter fra en mail Gem en mail i Google Keep
Deltag i en afstemning Send en Google Analyse-undersøgelse

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.