Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Organiser og arkiver e-poster

Bruk etiketter og filtre i Gmail for å organisere e-poster. Du kan også stjernemerke, utsette, arkivere og slette e-poster for å holde innboksen ryddig.

På denne siden

Note: The instructions in this guide are primarily web only. Få informasjon om hvordan du bytter e-posttjeneste på mobilenheter

Expand all  |  Skjul alle

Organiser e-poster etter emne

• I Outlook: Bruk regler, kategorier og mapper.
  • I Gmail: Bruk filtre og sett etiketter på meldinger. Du kan sette flere etiketter på en e-post, og du kan finne e-poster ved å klikke på etikettene i panelet til venstre.

Finn ut hvordan

Opprett filtre

1. Åpne Gmail.
  2. I søkefeltet øverst klikker du på Vis søkealternativer bildejustering .
  3. Angi søkekriteriene. Hvis du vil kontrollere at søket fungerer som det skal, kan du se hvilke e-poster som vises når du klikker på Søk.
  4. Klikk på Opprett filter nederst i søkevinduet.
  5. Velg hva du vil at filteret skal gjøre.
  6. Klikk på Opprett filter.

Merk: Når du oppretter et filter for å videresende e-poster, påvirker dette bare nye e-poster. ​Og hvis noen svarer på en e-post du har filtrert, blir svaret bare filtrert hvis det oppfyller de samme søkekriteriene.

Finn ut mer om filtre

Opprett etiketter

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Rull ned på venstre side, og klikk på Mer.
  3. Klikk på Opprett ny etikett.
  4. Gi navn til etiketten.
  5. Klikk på Opprett.

Sett etiketter på e-poster i innboksen

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Velg e-postene.
  3. Klikk på Etiketter øverst.
  4. Velg en etikett, eller opprett en ny.
Tips: For å sette etikett på flere e-poster samtidig, merk av i boksene til venstre for e-postene, og velg en etikett i menyen over innboksen.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Merk e-poster du sender, som viktige

• I Outlook: Velg viktighetsmarkøren for høy viktighet. Viktighetsmarkører vises ikke i e-poster som sendes til Gmail-kontoer.
  • I Gmail: Bruk emnefeltet til å fremheve viktighetsnivået til meldingen.

Finn ut hvordan
  1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Compose.
  3. Legg til mottakere.
  4. I Emne-feltet legger du til et beskrivende element, for eksempel
    • [HASTER]
    • [SVAR INNEN 1. DESEMBER]
    • [GODKJENNING KREVES]
      Merk: Du kan lime inn et rødt utropstegn før det beskrivende elementet for å merke e-poster du sender, som viktige.
  5. Skriv e-posten og klikk på Send.

Merk e-poster du mottar, for oppfølging

• I Outlook: Bruk flagg for å spore viktige meldinger du mottar.
  • I Gmail: Stjernemerk, utsett eller merk e-poster du mottar, som viktige.

Finn ut hvordan

Stjernemerk e-poster for å gjøre dem mer synlige

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Stjerne til venstre for meldingen i innboksen. Klikk på Mer hvis meldingen er åpen etterfulgt av Legg til stjerne.
  3. Hvis du har flere stjerner, kan du fortsette å klikke på stjerneikonet til du ser den du vil bruke.

Se e-poster du har stjernemerket

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Stjernemerket til venstre på siden. Du må kanskje klikke på Mer først.

Tips: For å finne stjernemerkede e-poster kan du også bruke søkeoperatorer i Gmail.

• For å finne alle stjernemerkede e-poster, skriv inn is:starred.
  • For å finne e-poster med en bestemt stjerne, skriv inn has: etterfulgt av stjernens navn. Navnene er basert på de nåværende stjernealternativene som er i bruk:
    • has:yellow-star
    • has:orange-star
    • has:red-star
    • has:purple-star
    • has:blue-star
    • has:green-star
    • has:red-bang
    • has:orange-guillemet
    • has:yellow-bang
    • has:green-check
    • has:blue-info
    • has:purple-question

Utsett e-poster til senere

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Hold markøren over en e-post.
  3. Klikk på Utsett til høyre.
  4. Velg dato og klokkeslett for når du vil motta e-posten på nytt.

Hvis du vil utsette flere e-poster, velger du e-postene. Klikk på Utsett øverst.

Tips: For å sette etikett på flere e-poster samtidig, merk av i boksene til venstre for e-postene, og velg en etikett i menyen over innboksen.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Lagre vedlegg

• I Outlook: Lagre vedlegg på datamaskinen.
  • I Gmail: Last opp vedlegg til Google Disk.

Finn ut hvordan

Lagre vedlegg

Viktig: Det er enkelte vedlegg du ikke kan legge til i Google Disk. Finn ut mer om filer du kan lagre i Disk.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne en e-post.
  3. Hold markøren over vedlegget nederst i e-posten.
  4. Klikk på Legg til i Disk .

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Bli kvitt uviktige e-poster

Skjul uviktige tråder

Hvis du mottar en e-post og ikke ønsker å se flere e-poster i samtalen, kan du ignorere samtalen. Da hopper svarene automatisk over innboksen og går rett til arkivet.

• I Outlook: Ignorer tråder.
  • I Gmail: Ignorere tråder.

Finn ut hvordan

Ignorer e-posttråder

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne eller velg samtalen.
  3. Øverst klikker du på Mer Meretterfulgt av Ignorer.

Tips: Finn ut hvordan du slår på hurtigtaster for å ignorere raskere.

Bli kvitt søppelpost

• I Outlook: Merk som søppelpost og velg innstillinger for søppelpost.
  • I Gmail: Rapporter e-poster som søppelpost, flytt e-poster til søppelpostmappen, og blokker avsendere.

Finn ut hvordan

Rapporter søppelpost

1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Velg én eller flere e-poster.
  3. Klikk på Rapportér søppelpost .

Blokker avsendere

Når du blokkerer en avsender, havner e-postene fra vedkommende i Søppelpost.

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne e-posten.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Klikk på Blokkér [avsender].

Tips: Hvis du har blokkert noen ved en feil, kan du oppheve blokkeringen ved å følge den samme fremgangsmåten.

Finn ut mer i brukerstøtten for Gmail

Arkiver e-poster

• I Outlook: Konfigurer regler for å regelmessig flytte meldinger fra innboksen til Outlook Archive-filen.
  • I Gmail: Arkiver e-poster eller angi filtre for å flytte e-poster automatisk til arkivet. Du trenger ikke å planlegge at regler skal kjøres regelmessig. Når du har arkivert e-poster, kan du fortsatt finne dem under etiketten All e-post.

Finn ut hvordan

Arkiver e-poster

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Åpne e-posten du vil arkivere.
  3. Klikk på Arkivér øverst.

Tips:

• For å arkivere flere e-poster, klikk på boksen ved siden av hver e-post etterfulgt av Arkivér .
  • For å arkivere en e-post ved hjelp av en hurtigtast, trykk på E. Mer informasjon om hurtigtaster.

Arkiver flere e-poster

1. Merk av i boksene til venstre for e-postene.
  2. Klikk på Arkivér Arkiv øverst i innboksen.

Finn arkiverte e-poster

Viktig: Når du søker i Gmail, omfatter resultatene arkiverte e-poster. Finn ut mer om søk i Gmail.

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Mer på venstre side.
  3. Klikk på All e-post.
Merk: Hvis du ikke ser All e-post eller Papirkurv, kan du rulle ned til bunnen av venstre sidefelt og klikke på Mer.

Hent e-poster fra arkivet

1. Gå til All e-post.
  2. Høyreklikk på e-posten, og klikk deretter på Flytt til innboksen eller Sett på etikett

Slett e-poster

• I Outlook: Flytt e-poster til mappen med slettede elementer, og bruk oppryddingsverktøyet i innboksen.
  • I Gmail: Flytt e-poster til papirkurven. E-poster i papirkurven slettes automatisk etter 30 dager.

Finn ut hvordan

Slett e-poster

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Merk av i boksen til venstre for hver e-post du vil slette.
  3. Klikk på Slett øverst.

Merk: Hvis du ikke ser All e-post eller Papirkurv, kan du rulle ned til bunnen av venstre sidefelt og klikke på Mer.

Slett flere e-poster

1. Merk av i boksene til venstre for e-postene.
  2. Klikk på Slett Slett  øverst i innboksen.

Flytt e-poster ut av papirkurven eller slett dem for godt

1. Gå til Papirkurv.
  2. Høyreklikk på e-posten, og klikk deretter på Flytt til innboksen eller Slett for godt.

Relaterte emner

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.