Switch from Microsoft Outlook to Gmail

Organiser og arkivér mails

Brug etiketter og filtre i Gmail til at organisere din mail. Du kan også stjernemarkere, udsætte, arkivere og slette meddelelser for at holde din indbakke ryddet.

På denne side

Note: The instructions in this guide are primarily web only. Få oplysninger om skiftet til mobilenheder

Expand all  |  Skjul alle

Organiser meddelelser efter emne

• I Outlook: Brug regler, kategorier og mapper.
  • I Gmail: Brug filtre og anvend etiketter på meddelelser. Du kan føje flere etiketter til en meddelelse og finde meddelelser ved at klikke på en af deres etiketter i panelet til venstre.

Sådan gør du

Opret et filter

1. Åbn Gmail.
  2. Øverst i søgefeltet skal du klikke på Vis valgmuligheder for søgning billedjustering .
  3. Angiv dine søgekriterier. Hvis du vil tjekke, om din søgning fungerede korrekt, kan du se, hvilke mails der dukker op, når du klikker på Søg.
  4. Klik på Opret filter nederst i søgevinduet.
  5. Vælg, hvad filteret skal gøre.
  6. Klik på Opret filter.

Bemærk! Når du opretter et filter til videresendelse af meddelelser, påvirker det kun nye meddelelser. ​Når nogen svarer på en meddelelse, du har filtreret, filtreres svaret derudover kun, hvis det lever op til de samme søgekriterier.

Få flere oplysninger om filtre.

Opret en etiket

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Rul ned til venstre, og klik derefter på Mere.
  3. Klik på Opret en ny etiket.
  4. Giv etiketten et navn.
  5. Klik på Opret.

Føj etiketter til meddelelser i din indbakke

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Vælg meddelelserne.
  3. Klik på Etiketter foroven.
  4. Vælg en etiket, eller opret en ny.
Tip! Hvis du vil anvende en etiket på flere meddelelser samtidigt, skal du markere afkrydsningsfelterne til venstre for meddelelserne og derefter vælge en etiket over indbakken.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Markér mails, som du sender, som vigtige

• I Outlook: Markér meddelelsen som meget vigtig med vigtighedsmarkører. Vigtighedsmarkører vises ikke i meddelelser, der sendes til Gmail-konti.
  • I Gmail: Fremhæv meddelelsens vigtighed i emnefeltet.

Sådan gør du
  1. Åbn Gmail.
  2. Klik på Compose.
  3. Tilføj modtagere.
  4. Tilføj en beskrivelse i feltet Emne, f.eks.:
    • [HASTER]
    • [SVAR INDEN 1. DEC.]
    • [GODKENDELSE KRÆVES]
      Bemærk! Du kan indsætte et rødt udråbstegn før beskrivelsen for at markere den mail, du sender, som vigtig.
  5. Skriv meddelelsen, og klik på Send.

Markér de mails, du modtager, til opfølgning

• I Outlook: Brug flag til at holde styr på vigtige meddelelser, som du modtager.
  • I Gmail: Stjernemarkér eller udsæt modtagne meddelelser, eller markér dem som vigtige.

Sådan gør du

Stjernemarkér en mail for at få den til at skille sig ud

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på stjernen til venstre for meddelelsen i indbakken. Hvis meddelelsen er åben, skal du klikke på Mere og så Tilføj stjerne.
  3. Hvis du har flere stjerner, skal du blive ved med at klikke på stjerneikonet, indtil du ser den stjerne, du vil bruge.

Se mails, du har stjernemarkeret

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Stjernemarkeret til venstre på siden. Du skal muligvis klikke på Mere først.

Tip! Du kan også finde stjernemarkerede meddelelser ved at bruge søgeoperatorer i Gmail.

• Hvis du vil se alle stjernemarkerede meddelelser, kan du skrive is:starred.
  • Hvis du vil se meddelelser med en bestemt stjerne, skal du skrive has: efterfulgt af navnet på stjernen. Navnene er baseret på de stjernemuligheder, du bruger i øjeblikket:
    • has:yellow-star
    • has:orange-star
    • has:red-star
    • has:purple-star
    • has:blue-star
    • has:green-star
    • has:red-bang
    • has:orange-guillemet
    • has:yellow-bang
    • has:green-check
    • has:blue-info
    • has:purple-question

Udsæt en mail til senere

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Hold markøren over mailen.
  3. Klik på Udsæt til højre.
  4. Vælg en senere dato og et senere tidspunkt at modtage mailen på.

Du kan udsætte flere meddelelser ved at vælge dem. Klik på Udsæt foroven.

Tip! Hvis du vil anvende en etiket på flere meddelelser samtidigt, skal du markere afkrydsningsfelterne til venstre for meddelelserne og derefter vælge en etiket over indbakken.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Gem vedhæftede filer

• I Outlook: Gem vedhæftede filer på din computer.
  • I Gmail: Upload vedhæftede filer til Google Drev.

Sådan gør du

Gem vedhæftede filer

Vigtigt! Du kan ikke føje visse vedhæftede filer til Google Drev. Få flere oplysninger om, hvad du kan gemme på Drev.

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en meddelelse.
  3. Hold markøren over den vedhæftede fil nederst i meddelelsen.
  4. Klik på Føj til Drev .

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Fjern mails, der ikke er vigtige

Skjul uvæsentlige tråde

Nogle gange modtager du muligvis en mail og beslutter, at du ikke vil se flere meddelelser i samtalen. Du kan ignorere samtalen, så svar automatisk springer over indbakken og flyttes direkte til arkivet.

• I Outlook: Ignorer samtaler.
  • I Gmail: Ignorer samtaler.

Sådan gør du

Ignorer mailtråde

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn eller vælg samtalen.
  3. Øverst på skærmen skal du klikke på Mere Mereog så Ignorer.

Tip! Se, hvordan du aktiverer tastaturgenveje, så du kan ignorere hurtigere.

Fjern spam

• I Outlook: Markér som uønsket mail, og vælg indstillinger for uønsket mail.
  • I Gmail: Rapportér meddelelser som spam, flyt meddelelser til spammappen, og bloker afsendere.

Sådan gør du

Rapportér spam

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Vælg en eller flere mails.
  3. Klik på Rapportér spam .

Bloker afsendere

Når du blokerer en afsender, flyttes de meddelelser, vedkommende sender til dig, til spammappen.

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn meddelelsen.
  3. Klik på Mere Mere øverst til højre.
  4. Klik på Bloker [afsender].

Tip! Hvis du har blokeret en person ved en fejl, kan du ophæve blokeringen ved at følge samme fremgangsmåde.

Få flere oplysninger ved at gå til Hjælp til Gmail.

Arkivér mails

• I Outlook: Opstil regler, så meddelelser periodisk flyttes fra din indbakke til Outlook-arkivfil.
  • I Gmail: Arkivér meddelelser, eller konfigurer filtre til automatisk at flytte meddelelser til arkivet. Der er ingen grund til at planlægge regler til at køre med jævne mellemrum. Når du har arkiveret meddelelser, kan du stadig finde dem ved hjælp af etiketten Alls mails.

Sådan gør du

Arkivér mails

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Åbn den meddelelse, du vil arkivere.
  3. Tryk på Arkivér foroven.

Tips!

• Hvis du vil arkivere flere meddelelser, skal du klikke på feltet ud for hver meddelelse og så Arkivér .
  • Hvis du vil arkivere en meddelelse ved hjælp af en tastaturgenvej, skal du trykke på E. Få flere oplysninger om tastaturgenveje.

Arkivér flere meddelelser

1. Markér afkrydsningsfelterne til venstre for meddelelserne.
  2. Klik på Arkivér Arkiv øverst i din indbakke.

Find arkiverede mails

Vigtigt! Når du søger i Gmail, inkluderer dine resultater arkiverede meddelelser. Få flere oplysninger om søgning i Gmail.

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Mere ude til venstre.
  3. Klik på Alle mails.
Bemærk! Hvis du ikke kan se Alle mails eller Papirkurv, skal du rulle ned til bunden i venstre sidebjælke og klikke på Mere.

Hent en meddelelse fra dit arkiv

1. Gå til Alle mails.
  2. Højreklik på meddelelsen, og klik derefter på Flyt til indbakken eller Tilføj etiketten

Slet mails

• I Outlook: Flyt meddelelser til mappen med slettede elementer, og brug oprydning i postkasse.
  • I Gmail: Flyt meddelelser til papirkurven. Meddelelser i papirkurven slettes automatisk efter 30 dage.

Sådan gør du

Slet mails

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Markér afkrydsningsfeltet til venstre for hver af de meddelelser, du vil slette.
  3. Klik på Slet øverst på siden.

Bemærk! Hvis du ikke kan se Alle mails eller Papirkurv, skal du rulle ned til bunden i venstre sidebjælke og klikke på Mere.

Slet flere meddelelser

1. Markér afkrydsningsfelterne til venstre for meddelelserne.
  2. Klik på Slet Slet øverst i din indbakke.

Flyt en meddelelse fra din papirkurv, eller slet den for evigt

1. Gå til papirkurven.
  2. Højreklik på meddelelsen, og klik derefter på Flyt til indbakken eller Slet for evigt.

Relaterede emner

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.