Slå Google Chat-varsler på eller av

Varsler vises på enhetene du brukte sist. Hvis du ikke er aktiv i Chat, vises varsler på alle enheter der du er logget på Google-kontoen din.

Du blir varslet automatisk når du oppretter eller svarer på meldinger, eller hvis du blir @nevnt.

Du kan slå av automatiske varsler eller tilpasse varslene etter

• enhet
  • samtale
  • rom
  • tråd

Du kan tilpasse varsler i produktet du bruker, for eksempel Google Chat eller Gmail. Du kan konfigurere e-postpåminnelser for meldinger du ikke har lest på over tolv timer.

Tips: Hvis du har flere Google-kontoer, kan du angi forskjellige varslingsinnstillinger for hver konto.

Slå Google Chat-varsler på eller av

Slå på varsler

Slå på varsler i Google Chat-appen

1. Åpne Chat-appen .
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen  og deretter Innstillinger .
  3. Under «Varsler» slår du på «Mobilvarsler».

Tips: Hvis du ikke mottar varsler, må du sjekke at «Ikke forstyrr» er av, og at varsler er slått på i innstillingene for mobilenheten din.

Slå på Google Chat-varsler i Gmail-appen

1. Åpne Gmail-appen .
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Innstillinger .
  3. Velg kontoen din.
  4. Under «Varsler» merker du av i boksen ved siden av «Chatvarsler».

Tips: Hvis du ikke mottar varsler, må du sjekke at «Ikke forstyrr» er av, og at varsler er slått på i innstillingene for mobilenheten din.

Slå av varsler

Slå av varsler i Google Chat-appen

1. Åpne Chat-appen .
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen  og deretter Innstillinger .
  3. Under «Varsler» slår du av «Mobilvarsler».

Tips:

Slå av Google Chat-varsler i Gmail-appen

1. Åpne Gmail-appen .
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Innstillinger .
  3. Velg kontoen din.
  4. Under «Varsler» fjerner du avmerkingen for «Chatvarsler».

Tips:

Tilpass Google Chat-varsler

Tilpass varsler i rom som er gruppert etter emne eller gruppesamtale

1. Åpne Chat-appen eller Gmail-appen .
  2. Nederst trykker du på Chat  eller Rom .
  3. For å åpne en samtale, trykk på navnet på rommet eller direktemeldingen til gruppen.
  4. Øverst, ved siden av navnet på rommet eller direktemeldingen til gruppen, trykker du på høyrepilen Høyrepil.
  5. Trykk på Varsler.
  6. Velg et alternativ:
    • Varsle alltid: Få pushvarslinger og en varselsprikk for alle nye meldinger.
    • Varsle sjeldnere: Få pushvarslinger og en varselsprikk når du blir @nevnt, når det kommer en ny melding i en tråd du følger, eller når noen i samtalen bruker «@alle».
      • For rom som er gruppert etter emne: For å bli varslet når noen starter et nytt emne, merk av for «Varsle også om den første meldingen i nye emner».
    • Slå av varsler: Du mottar ingen pushvarslinger, men @nevnt og @alle får fortsatt en varselsprikk.
Tips: Selv om du slår av varsler, får du fortsatt en rød varselprikk for @nevninger og direktemeldinger.

Tilpass varsler for rom med tråder

1. Åpne Chat-appen eller Gmail-appen på Android-enheten din.
    • I Gmail: Trykk på Chat nederst.
  2. Trykk og hold på et rom og så Varslingsinnstillinger.
  3. Velg en varselinnstilling:
    • Alle: Varsler om alle nye meldinger og svar i tråder.
      • Tips: Hvis du velger «Alle», følger elementet automatisk alle nye tråder i det aktuelle rommet. For å slutte å følge en tråd, trykk på Aktive tråder og så Følger.
    • Hovedsamtaler: Varsler for alle nye hovedsamtaler, @nevninger og svar i tråder du følger.
    • For deg: Varsler om @nevninger og svar i tråder du følger.
    • Ingen: Ingen varsler, bare en indikator for @nevninger.
  4. Valgfritt: For å hindre at samtalen får fet skrift og flyttes til toppen av samtalelisten, kan du merke av i boksen ved siden av «Ignorer samtalen».
  5. Trykk på Lagre.

Tips: Når du følger en tråd i et rom, blir du varslet med en rød prikk når det er aktivitet i tråden, med mindre lyden blir ignorert. Du kan se antallet uleste meldinger ved siden av hver tråd i et rom.

Slå varsler av eller på for en bestemt direktemelding
  1. Åpne Chat-appen på Android-enheten din.
  2. Trykk og hold på en direktemelding.
  3. Trykk på Varselinnstillinger.
  4. Velg Alle eller Ingen.
  5. Valgfritt: For å hindre at samtalen får fet skrift og flyttes til toppen av samtalelisten, kan du merke av i boksen ved siden av «Ignorer samtalen».

Angi varsellyder i Google Chat-appen

1. Åpne Chat-appen .
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Innstillinger .
  3. Trykk på Varsellyd under «Varsler».
  4. Trykk på Gå til innstillingene i vinduet som åpnes.
  5. Under «Varselkategori» trykker du på Avansert  og så Lyd.
  6. På «Ringetone»-skjermen velger du varsellyden du vil bruke.
Tips: Du kan slå av varsellyder ved å velge Ingen.

Angi varsellyder for Google Chat i Gmail-appen

1. Åpne Gmail-appen .
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Innstillinger .
  3. Trykk på Generelle innstillinger og så Administrer varsler og så Chat og rom og så Lyd.
  4. På «Lyd»-skjermen velger du varsellyden du vil bruke.
  5. På enkelte Android-telefoner lagrer du varsellyden ved å trykke på Lagre øverst til høyre.

Unngå dupliserte chatvarsler

Du kan få flere varsler for samme chat hvis du har flere apper, for eksempel Gmail og Google Chat, på mobilenheten. For å unngå dupliserte varsler kan du slå av varsler for Chat-appen.

Viktig: Innstillingene kan variere fra produsent til produsent. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger .
  2. Trykk på Varsler og så Appinnstillinger og så Chat.
    • Hvis du ikke ser «Chat», må du kanskje oppdatere listen for å vise alle appene. For å oppdatere listen, trykk på rullegardinmenyen øverst og så Alle apper.
  3. Slå av Alle Chat-varsler.

Feilsøk problemer med Google Chat-varsler

Unngå dupliserte varsler

For å unngå å bli varslet av både Gmail- og Chat-appen kan du gå til enhetsinnstillingene og slå av varsler for Google Chat-appen.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Varsler og så Appinnstillinger og så Chat.
  3. Slå av «Alle Chat-varsler».
Tips: Finn ut mer ved å gå til Unngå dupliserte chatvarsler.

Får ikke varsler

Hvis du ikke mottar varsler, kan du gå til Jeg får ikke Google Chat-varsler.

Hvor vises varsler?

Når Google Chat-mobilappen er åpen, vises varsler der. Varsler vises ikke

• på nettet på chat.google.com
  • i datamaskinprogrammet for Chat
  • i Chat i Gmail

Når Chat-appen er åpen, vises meldingen «Nå får du Chat-varsler her». Finn ut mer om den frittstående Chat-appen.

Viktig: Profilbildet ditt kan vises i varsler om innkommende chatmeldinger fra deg hvis mottakeren bruker iPhone eller iPad. Finn ut mer om hvordan du bytter profilbilde.

Relaterte ressurser

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.